До метър сняг има вече в пернишкия дял на Витоша

Дървета са паднали по трасето, но засега не е ясно колко
7
До метър сняг има вече в пернишкия дял на Витоша
Снимка: БГНЕС, архив

До един метър достига снегът в най-високата част по туристическия маршрут между селата Кладница и Чуйпетлово в пернишкия дял на Витоша. Това съобщи директорът на Държавно ловно стопанство "Витошко Студена" Драгомир Пенчев за БТА.

Заради мокрия сняг има много паднали дървета по трасето. Само от вчера досега снежната покривка в планината се е увеличила с 20 см.

Екипите на Югозападно държавно предприятие все още не могат да достигнат във вътрешността на планината, за да оценят с точност нанесените щети на гората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Витошасняг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Данаил 5: Колега, Витоша и Люлин са територия на военните. Само северните части на Витоша са достъпни покрай Не състоялата се олимпиада, ама го нема Батето да ти каже. Иначе аз като войник съм садил дръвчета там, строил съм заслони, други работи от които Не разбираш и после съм пръскал срещу киселинен дъжд и вредители .
4
0
 
1
 
! Отговори
Данаил преди 3 години
Витоша има спешна нужда от нова инфраструктура. Срамота е да има такива такива прекрасни условия за ски, а планината да недостъпна за зимен туризъм.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чичо Любода планината витоша има софийски(северен,северо-източен),пернишки(юг-югозпаден)и самоковски(юг-югоизточен) дял.не всеки географски обект в страната е свързан със столицата!
2
0
 
14
 
! Отговори
69 преди 3 години
супер:), ще има вода за Перник.
1
0
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Зимата в България се измести с един месец напред - от февруари до април включително...