Над 400 стари коли вдигнати от столичните улици

Новите по-къси срокове за вдигането им не претоварват системата
30 мар 2021 22:07, Петя Славова
17
Над 400 стари коли вдигнати от столичните улици
Снимка: БГНЕС

Новите по-къси срокове за вдигане на излезлите от употреба автомобили няма да претоварят системата по извозването и оползотворяването им и ще може да се справим с по-големите количествата, които се очакват. Това каза пред БГНЕС изпълнителният директор на Българска рециклираща компания Петър Мицин.

"Технически за нашата работа няма да има никаква промяна. Имаме подписани договори с петима подизпълнители. Те имат доста сериозен капацитет в сравнение с това, което реално се вдига в София", заяви той и добави, че капацитетът на шредерните инсталации в София е 100 000 т., който е много по-голям от натоварването, което имат в момента.

От думите му стана ясно, че през 2020 г. са били вдигнати едва 466 изоставени автомобила, а в периода от 2014 г. досега броят им е над 2000.

"Миналата година сме декларирали 32 000 коли в цялата страна, от които може би повече от 60% са в София", посочи той и каза, че тези 60% в цифрово изражение са около 15 000, като в това число влизат доброволно предадените коли, излезлите от употреба и изоставените.

Мицин посочи, че 179 от собствениците са отишли да си приберат вдигнатите изоставени автомобили от общински терени, като за целта са заплатили направените разходи за това – репатриране и престой. Той уточни, че след репатриране, автомобилите престояват на наказателна площадка 14 дни преди да бъде разкомпектовани.

Темпът на вдигане на автомобилите зависи от това кога ще получат заповед от районния кмет.

"Започваме да извършваме дейност в момента, в който получим заповед от районния кмет за вдигане на съответната кола", обясни Мицин и добави, че на същата процедура подлежат и караваните.

Стана ясно, че макар и колата да е вдигната и рециклирана, то тя не се дерегистрира автоматично, а това трябва да направи собственикът й. Изпълнителният директор обясни още, че всеки автомобил се рециклира на 96%.


17
Още от София
Разбити стъкла на коли - отмъщение или война за паркоместа?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
Възмездие НЕМЕЗИС преди 3 седмици
Сформиране на групи будни граждани ПОТРОШИТЕЛИ където вдигат старите да се потрошат всички нови коли в съответният райно. Не просто рязане на гуми и чупене трябва качествено да се увредят, за да не стават за ремонт.
15
1
 
4
 
! Отговори
Ответен УДАР преди 3 седмици
ЗА всяка ВДИГНАТА СТАРА КОЛА отмъщение по 10 нови автомобила потрошени и подпалени.

Масови протести и палежи на новите коли из цяла България.
14
1
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 3 седмици
Лобито на крадците от скрападжийската мафия УСПЯ! Браво! Нова победа на организираната престъпност!
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трябва да има търгове в интернет. Така хем общината ще има приходи, хем някой ще се сдобие с части.
12
1
 
4
 
! Отговори
Стари, но златни преди 3 седмици
Защо?!
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
къде спи гешев кокошкара??? а нищо чудно прокуратурата и общината да ги излъскват и после да ги продават на черно по аукциони на запад като класически модели и си прибират в джобчето хиляди евра,а собствениците с пръст в уста.
10
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
тия коли стават класически,тия ги пращат на вторични.това е беозтговорна община! тези коли с всеки ден се оскъпяват и общината трябва да ги плаща в евро на собствениците,как така ще взима чужда собственост,това екражба. Тия са за прокурора!
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ѝ=затвор за тия престъпници от общината! Какво му е на това рено туинго,една автомоивка му трябва как ще го хвърлят на ***, това е хубава кола за градски условия, та дори и на магистралата лепи 160 км/ч. и харчи 6/100. какво искаш повече.
8
1
 
5
 
! Отговори
Гдцжх преди 3 седмици
Ей, върнете ми трабанта!!!
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Оня ден, двама души в бакалията, явно работещи на такъв шредер за автомобили, си разказаха, как нощно време, само тупалки от седемдесет - осемдесет бона нагоре, им се падало да рециклират. Дали е истина, или се надлъгваха?
6
5
 
6
 
! Отговори
Левтер преди 3 седмици
Не мога да не адмирирам това нещо...въпреки неприязънта към Фандъкова!
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
преди да бъде разкомпектовани...


Научи се да пишеш без правописни грешки е моя съвет за Петя!
4
0
 
8
 
! Отговори
z-rock преди 3 седмици
До Анонимен 3: Ми, що преди претопяване не ги пуснат на търг, по читавите!!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сигурно има ама те са невидими за чиновника. Жалко че за скраб отиват понякога много интересни екземпляри за които ентусиасти са готови да платят луди пари
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ми те 99 процента са стари полуразпаднали се бaнгии. Българинът това кара.
1
2
 
10
 
! Отговори
z-rock преди 3 седмици
Еее, няма ли случайно някоя класика из тия бангии!?!

Спонсорирани публикации