Убиецът на Дракополов го дебнел 4 часа, правел се на клошар

Разследващите работят по две версии, търсят и съучастник
7 апр 2021 15:01,
63
Убиецът на Дракополов го дебнел 4 часа, правел се на клошар
Снимка: БГНЕС

46-годишният Николай Дракополов беше застрелян снощи на кръстовище в София пред очите на 11-годишно дете. Разследващите правят втори оглед на мястото на убийството и работят по две основни версии за покушението, съобщава БНТ.

До момента е ясно, че човекът, който е застрелял Дракополов, е следил жертвата си близо 4 часа. Крил се е под моста, като се е правел на клошар. Разследващите допускат, че е имал и съучастник.

Още по темата
Убийството става само на метри от автокъщата, която жертвата притежава, но за да се стигне до това място, трябва да се направи обратен завой на следващото кръгово на Околовръстното шосе.

Най-вероятно са следили жертвата кога напуска автокъщата, която е негова собственост, за да тръгне към центъра на София и тогава вече са започнали да внимават дали ще спре на светофара.

"От първата кола са подали сигнала. Има и коли зад него, има и свидетели, които и в момента се уточняват. Снемат се данни на свители, които следва да бъдат разпитани, да разкажат какво са видели от под моста ли е излязъл човек, по тротоара ли се е движил", каза Илиана Кирилова, градски прокурор на София.

"В информационната система на МВР има данни за наличие на криминалистически регистрации. Има и друга информация за него, но пак ви казвам, просто не можем да ви споделяме информация, която би попречила на разследването", каза Георги Хаджиев, директор на СДВР.

Криминалните регистрации на Дракополов са над 20, голяма част са отпреди 2004 година. Той е разследван за наркотрафик през територията на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен че е бил престъпник по професия колко дена трудов стаж е имал ми е интересно. Добре че не е оживял че щеше да струва доооста пари на държавата, демек на нас.
33
10
 
14
 
! Отговори
абоната е на мо~~~ре преди 3 години
"Защо не трепат нормалните хора"----------Трепат ги с лекарски грешки, много ги трепат, но сега удобно си измиват ръцете с Ковид.
32
0
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Светецът - с Вал Килмър...
31
0
 
17
 
! Отговори
до 31 преди 3 години
Да де, обаче сега има проблем наркоманите откъде да вземат дрога.
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
еееееееми да беше дал две стинки на клошаря тоз, вместо ся клошаря да му ги слоци на очите
29
0
 
30
 
! Отговори
Ама ти сериозно ли?! преди 3 години
Вярваш, че `мина времето на мутрите` ?Отиди на центъра на Сънито през Лятото.Не си слагай розови очила.
28
1
 
18
 
! Отговори
Яве преди 3 години
Да би умно седяло не би чудо видяло, нали знете поговорката. Защо не трепат нормалните хора, ами разни тарикати с криминални досиета. Един път хванвш ли се на хорото няма измъкване. Ами сега да си харчи спечеленото. Жалко за детето че е било свидетел на убийството
27
20
 
9
 
! Отговори
Пламен преди 3 години
После защо нямало инвеститори в България. Нали виждат, че могат да ги убият на някое кръстовище. Бедните хора завиждат на умните, успелите и богатите, и са готови да ги убият от злоба.
26
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А истината е, че наистина бил клошар, който отишъл при оня да поиска някоя стинка или левче, ама оня сай напраял на тарикат и рекъл "бегай оттука бе гаден клошар да не слезна да те смачкам". Клошара са обидил,ядосал, извадил пищака и бум-бум и край с тариката и всичкото туй за два лева дет са стискла тоя да даде на бедния човек.
25
16
 
9
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
Баце и аз си карам чисто новия Мерджан и си живея живота в чудесен пентхаус и къща, ама съм програмист и си изкарвам парите по честен и почтен начин с до стотинка платени данъци. Айде със здраве сега.
24
0
 
16
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
Клошарите винаги са били опасни хахаха
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен къде ми лепнаха условна за незаконно притежание на бойно оръжие,не ми влияе добре на нервите да чета такива новини,докато други правят направо чистка с такива неща и даже не ги хващат и са на свобода,явно слънцето не грее еднакво за всички..
22
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българските клошари - най-въоражените клошари в света. Пък уж пари нямали.
21
1
 
22
 
! Отговори
Леша преди 3 години
До радомир Ям, пия и се веселя и пак си лягам свободен и спокоен. Само некреативните органични портали си изкарват прехраната с престъпления. Не е голямо постижение да минеш към тъмната страна, но както виждаме си плащаш.
20
4
 
24
 
! Отговори
Мдаа преди 3 години
ВИС2 с които новия спасител от Учиндол бил само на задравей-здрасти по концертите, са събудиха ... що ли?!?
19
3
 
28
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
Радомирски мина времето на мутрите. Има много IT специалисти и други учени хора, които също си живеят добре и никой не стреля по тях. По принцип има много начини за бързо забогатяване.. повечето от тях са написани в наказателният кодекс. Всеки сам решава как да си изживее живота, но както виждаш и в G класа може да те гръмнат на кръстовището и няма значение колко си богат или колко си силен. Митьо очите пикае през сламка..
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, на този Николайчо дедо му Дрокопол ли се е казвал?!Не знам, но са му викали партизанин. Бил е на всеки километър.
17
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8 РадомирДа бе.Да не мислиш, че не е очаквал, че го дебнат и ще го гърмят?Това да си постоянно нащрек откъде те дебнат и как ще те гръмнат не е живот.Пикая ти и мерцедеса, пикая ти и парите.Разхождам се свободно по улиците и си свирукам.А ти си карай мерцедеса и трепери.
16
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати прокурора остава само да посочи адресите на свидетелите за да може да им затворят устите, тая си е за уволнение.
15
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
До радомир,да ще поживее,така както е живял до сега,*** си ти.