Във всяко училище психологичен кабинет заради пандемията?

Кога ще бъде осъществена промяната?
19
Във всяко училище психологичен кабинет заради пандемията?
Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет е приел предложението на БСП в учебните заведения да има психологични кабинети, съобщиха от БСП-София.

Промяната цели във всяко едно училище и детска градина да има на разположение психолози, които да работят с учители, родители и деца, изтъкна Албена Кръстева от социалистите и посочи, че са променени условията, в които се обучават децата и тази година - COVID онлайн обучението, с което се редува присъственото.

По думите й онлайн обучението нанася физиологични и психологични обучителни затруднения на учениците.

Децата се обездвижват, затруднява се комуникацията между тях, ограничават се игрите на открито, което е много съществено за тяхното развитие. Също така има статистика за повишаване на насилието, изтъкна Кръстева.

Социалистите призовават в списъка, който са изготвили в Дирекция "Образование" за налични логопеди и психолози в училищата, в които няма, да бъдат осигурени такива специалисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми какво само мрънкате - това е по-западен стандарт.Хем се стремим да сме като белите страни, хем искаме да сме си балканци.
10
1
 
0
 
! Отговори
Катя преди 3 години
Крайно време беше. Завърших психология преди 10 години и сега отивам в училище и ще си взимам по 5 хиляди на месец.
9
1
 
1
 
! Отговори
на шефа шеф преди 3 години
До Анонименпсихолозите ще им /на ресурсните/ вършат работата и сега вече и доклади няма да пишат
8
0
 
3
 
! Отговори
Шамаренко преди 3 години
Правя промяна безотказно...От раз !
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е, че много бг психолози имат спешна нужда от психолог, особено тези , които са по училищата. "Психолози" в Бг с лопата да ги ринеш, но истинските се броят на пръсти!! Психолозите по училищата играят ролята на "секретарки" на директорите срещу родители, които си търсят правата при проблем, който в училището искат да го потулят. Пълен кошмар и пародия са голяма част от психолозите в училищата!! Има и съвестни, но са малко за жалост.
6
0
 
11
 
! Отговори
Пурко преди 3 години
До АнонименЗа последните десет години населението се стопи с 10%, обаче администрацията набъбна с 20%! Това е "благодарноист към политически привърженици" чрез назначаване на некомпетентни хора, които не могат да се справят със задълженията си! А и никой не иска от тях да се справят с каквото и да било!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кашпировски да дойде, файда йок. Ще се скатават както досегашните психолози. Само ще тежат на бюджета. Директорите на училищата няма да посмеят да изкарат на светло, че резултата е само на хартия.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е бутафория. Работя в училище. Имаме ресурсни учители. Всичко е проформа. Пишат се само доклади. Работа 1%. Излишни пари на вятъра. Не стават за нищо. Децата не познават.
3
3
 
6
 
! Отговори
учителките от УБО преди 3 години
Ама ние учителките от фейсгрупата "УЧИТЕЛКИ ЗА БЕЗОПАСНО ОБРАЗОВАНИЕ" - УБО смятаме че образование не ни трябва защото е опасно за нашето здраве. Следователно и психологически кабинети не ни трябват. Ние държим да се отмени изцяло образованието, защото то е най-опасно за нас. Който иска да учи ще го учим по телефона от голяма дистанция. Може и от Занзибар.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във всяко училище психологи, а в парламента психиатри.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз когато ходех на училище си имаше психоложка. Идваше от време на време в час на класния. И медицинска сестра имахме. Кога са се променили нещата?