Клиниката по неврохирургия в "Пирогов" с нов интубационен ендоскоп

Дарението е от Фондация "Продължи доброто"
15 апр 2021 17:52, Ния Христова
7
Клиниката по неврохирургия в "Пирогов" с нов интубационен ендоскоп
Снимка: БГНЕС
Фондация "Продължи доброто" дари интубационен ендоскоп на Клиниката по неврохирургия в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", съобщават от лечебното заведение.
 
От най-голямата болница за спешна болница у нас добавят, че въпреки COVID-19 пандемията, продължават ежедневно да помагат на най-тежко пострадалите при катастрофи и различни инциденти от цяла България. Дареният апарат ще помогне за грижите за всички тях.
 
Интубацията на пациенти с тежки травми на гръбначния стълб е невъзможна, тъй като шията им трябва да бъде неподвижна, за да не се стигне до сериозни усложнения. В тези случаи Фибробронхоскопът е незаменим помощник за спешни екипи на "Пирогов".
 
Благодарение на гъвката тръба, микрокамера и щипка, апаратът осигурява приток на въздух и да ва възможност да бъдат отстранени чужди тела или течности в дихателните пътища и да бъдат взети проби.
 
"Този апарат поставя прецизността, на която държим, на друго ниво. Най-големият плюс е за пациентите, защото подобрява бързината, с която можем да реагираме и която спасява животи", обяснява  д-р Валерий Плачков, началник на отделението по "Анестезиология и интензивно лечение" и на четирите операционни зали в Клиниката по неврохирургия в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов".
 
"Не бива да забравяме, че хората боледуват не е само COVID-19. Болница "Пирогов" е място, където се лекуват хора с различни заболявания. Клиниката по неврохургия е една от най-добрите в страната. За всички нас е важно, тя да разполага с най-ново поколение медицинска апаратура, за да могат да лекуват максимално ефективно", коментира  председател на Фондация "Продължи доброто" Нели Беришова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари