Стартира пролетното почистване на София

То ще се проведе на два етапа заради COVID ограниченията
Обновена: 26 апр 2021 14:56 | 26 апр 2021 14:55, Ния Христова
15
Стартира пролетното почистване на София
Снимка: БГНЕС

Започна традиционното пролетно почистване на София, което ще се проведе на два етапа заради ограниченията на пандемията от коронавирус. Първото мероприятие ще се проведе без участието на граждани, съобщиха от Столичния инспекторат, пише в. Монитор.

I-ви етап – 26.04-30.04.2021 г. 

Ще се почистват нерегламентирани сметища. Фирми-спонсори с техника ще съберат и транспортират до депо "Враждебна" строителни и смесени отпадъци от общинска територия. 

Създава се организация, след почистване на нерегламентираните сметища, терените да бъдат облагородени, а достъпа до тях да бъде прекъснат. Целта е да се предотврати повторно замърсяване. 

II-ри етап – 17.05 – 23.05.2021 г. 

Ще премине под мотото "Да подготвим градът ни за лятото" и предвижда почистване на паркове, градинки и крайградски пространства. 

"Надяваме се през този етап да могат да се включат, както всяка година граждани, фирми и организации. Столичен инспекторат ще подпомогне с консумативи и логистика всяка гражданска инициатива по почистване на градинки и околни пространства. При необходимост, заявки може да бъдат отправяни към районните инспекторати и на тел. 987 5555", уточняват от инспектората.

 


15
Още от София
Пожаникари, евакуация в училище... Как се спасяват човешки животи?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
Курти преди 2 седмици
Това само показва, че Юрданка не ходи на работа. Чистотата е ежедневна дейност! Ама тя само краде и затова се вози в брониран Мерцедес. Скоро ще го смени с катафалка.
5
0
 
6
 
! Отговори
Доцента преди 2 седмици
Пролетно почистване след целогодишно цапане
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И парламента трябва да се почисти яко. Последните вихрушки напълниха това свято място с отпадъци от къде ли не. Сега са се спотаили и си вдигат заплатите тихомълком. Пускат корени , окопават се и смърдят на селящина яко. Де да беше жив Крум...
3
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 седмици
Може ли от парламента е кметството да започнете, много *** се е събрал там.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тази година ГЕРБавите закъсняха с Ленинския Съботник.
В разстроени чувства са.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А ремонт на ремонтите кога?