Раздадоха храна на нуждаещите се в храм "Св. Петка"

Инициативата е под патронажа на патриарх Неофит
27 апр 2021 14:00, Красимир Ангелов
17

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На Велики вторник от Страстната седмица, в двора на митрополитския храм "Св. Петка", беше раздадена храна за нуждаещи се.

Инициативата стартира на 2 февруари, Сретение Господне, след литургия в храм "Св. Петка" и отслужването на празничен водосвет. Това стана с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, по инициатива на отдел „Милосърдие и благотворителност“, в сътрудничество със старинен храм "Св. Петка" и Обрадовския манастир "Св. вмчк Мина".

Как премина раздаването на храната вижте в репортажа на фотографа Димитър Кьосемарлиев.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
дали са искали докимент за размера на пенцията?..и ако тя е под 300.01 лв,дали са дали и на тоя контингент нуждаещи се?..щото "Тиквоправителството" си напраи добре есапа..
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А трябва и да поработят свещениците, да им дават по някой трактор,земя,сгради и да започват да организират селско стопанство, за да има храна,топлина и подслон за нуждаещи се хора, които също да помагат в селското стопанство по 4-5 часа или да изучават някаква специалност!
3
3
 
6
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До Анонимен 2Точно това и аз исках да напиша - голяма новина от нещо, което е еда ли не задължение !!!Комай много повече хора са повече християни от тези ... чиновници !!!
2
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма новина.А какво правят през останалото време? Карат мерцедеси и носят ролекси.****чката им....
1
6
 
13
 
! Отговори
+?+????? преди 3 години
Е, и ? Патриархът гордее лри се. В нормалните страни това е ЕЖЕДНЕВИЕ. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!