Питбул нападна и уби малко куче до столично училище

Кучето и собственикът му се издирват
17 май 2021 13:07, Ния Христова
68
Питбул нападна и уби малко куче до столично училище
Снимка: Pixabay
Питбул нападна и уби малко куче до столично училище. Питбулът е бил без повод и намордник, съобщи Нова тв. Десетки хора са опитали, но без успех, да спасят по-малкото животно от захвата му. Собствениците на убитото куче се опасяват от други подобни инциденти като не изключват и нападение над деца.
 
Питбулът и неговият притежател все още се издирват, тъй като след инцидента бягат от мястото. Очевидци твърдят, че стопанинът на питбула е наблюдавал отблизо убийството, но по никакъв начин не е попречил на кучето си да го извърши.
 
"Прибирахме се от разходка. Забелязах, че на отсрещния тротоар седи мъж с пуснато куче, което изтича и се оказа до нас. То захапа моето кученце за гърлото и настана суматоха, която не си спомням. В крайна сметка кученцето ми беше убито", сподели стопанката на загиналото куче Гергана Тошкова.
 
"Чух писъци, притичах и видях как питбулът беше захапал малкото кученце за врата. Собственикът не полагаше никакви усилия да помогне в тази ситуация. Той повтаряше едни и същи думи – „Хектор, отвори си устата”. Други свидетели също видяха какво се случва. Направихме всичко възможно, което може да се направи в тази ситуация", разказва свидетелка на инцидента.
 
Свидетели на инцидента опитали да спрат собственика, но безуспешно. Собственичката на загиналото кученце е подала сигнал до полицията за инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иглежда Малко ***
11
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се намери собственикът на питбула и да се осъди. Затвор за такива. А кучето, понеже е вече изписнато - да се ликвидира.
10
3
 
40
 
! Отговори
Трагедия преди 2 години
Комплексарите с питбулите бяха една от причините да се махна. В нормалните държави много породи са забранени за гледане в градска среда. Какво говорим да си го пуснеш без намордник да напада деца, докато ти се правиш на царя на джунглата отстрани? После ходи гледай деца в тази идиотска държава и сред тези диви комплексари и празни глави. Не, благодаря. Хората с малки деца не знам какви нерви имат. Като корабни въжета, явно. Желая ви успех.
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бати ПЕС а
8
1
 
19
 
! Отговори
шаро преди 2 години
До 98797ама как така с намордник и каишка , то мойто кученце е добричко...хахахах тъпанарска история
7
8
 
0
 
! Отговори
Консервативен преди 2 години
С доста остаряло и средновековно мислене си? Ти защо не живееш в пещера, умник?
6
7
 
3
 
! Отговори
До anonymous преди 2 години
Това не е работа на служебните министри. Като се сформира кабинет, тогава може да изискваме това и онова. но действително е по-добре да има саморегулация и самоконтрол сред любителите на животни.
5
1
 
31
 
! Отговори
Пантерата преди 2 години
Всеки хърбав наркозависим с питбул-закон!
4
10
 
19
 
! Отговори
граблива калинка преди 2 години
може да го е помислило за котка... иначе всички кучкари са за лудницата. куче-само в къща с двор и гражданска отговорност 1000 кинта на година!
3
1
 
25
 
! Отговори
98797 преди 2 години
Защо защитниците на животните не поемат контрола над това безумие - в нарушение на наредбата кучетата се разхождат без намордници и стопаните им не ги държат със здрави каишки или вериги? Когато се въведе саморегулация в дадена област, винаги има добри резултати.
2
2
 
31
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
В кой квартал е това? Новите министри да задвижат забрана за отглеждане на опасни породи, крайно време е. Вчера имаше изгубен бултериер пуснат без каишка...
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво има 4 крака и една ръка? Питбул в детска площадка