Питбул нападна и уби малко куче до столично училище

Кучето и собственикът му се издирват
17 май 2021 13:07, Ния Христова
68
Питбул нападна и уби малко куче до столично училище
Снимка: Pixabay
Питбул нападна и уби малко куче до столично училище. Питбулът е бил без повод и намордник, съобщи Нова тв. Десетки хора са опитали, но без успех, да спасят по-малкото животно от захвата му. Собствениците на убитото куче се опасяват от други подобни инциденти като не изключват и нападение над деца.
 
Питбулът и неговият притежател все още се издирват, тъй като след инцидента бягат от мястото. Очевидци твърдят, че стопанинът на питбула е наблюдавал отблизо убийството, но по никакъв начин не е попречил на кучето си да го извърши.
 
"Прибирахме се от разходка. Забелязах, че на отсрещния тротоар седи мъж с пуснато куче, което изтича и се оказа до нас. То захапа моето кученце за гърлото и настана суматоха, която не си спомням. В крайна сметка кученцето ми беше убито", сподели стопанката на загиналото куче Гергана Тошкова.
 
"Чух писъци, притичах и видях как питбулът беше захапал малкото кученце за врата. Собственикът не полагаше никакви усилия да помогне в тази ситуация. Той повтаряше едни и същи думи – „Хектор, отвори си устата”. Други свидетели също видяха какво се случва. Направихме всичко възможно, което може да се направи в тази ситуация", разказва свидетелка на инцидента.
 
Свидетели на инцидента опитали да спрат собственика, но безуспешно. Собственичката на загиналото кученце е подала сигнал до полицията за инцидента.

68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** *** - ***.***
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така е, защото държавата го позволява. Няма достатъчно хора, които трябва да проверяват. Жал ми е за малкото кученце, собственика предполагам от страх не е могъл да помогне на малкото животинче. За съжаление това става и с хора. Колко хора са нахапани. Но нали се краде от бюджета и все няма пари. Докога ще е така??!!
56
5
 
4
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Не обвинявайки кучето. И не говорете, че има лоши породи. Ньма лоши породи, има лоши собственици. Които нита възпитават, нито разхождат правилно кучето. Питбулите имат нужда от много работа по обучението им, това не е порода за всеки. Но горките животни често попадат на малУУмни собственици, които ги правят убийци. Човека е виновен, не кучето!
55
0
 
8
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 месец
Стопанинът е виновен, защото го е извел без намордник и повод.
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За сефте за кво влобще го пишат
53
1
 
2
 
! Отговори
Krom преди 1 месец
До Анонимен 40 - граждански групи? Е, тогава ще видиш активност. Преди години едни познати моторджии и офроудъри опитаха да сформират такава за да пазят / според силите си / възрастните хора от селата от шведите. Стъжниха им живота човек.
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Държавата продължава да спи спрямо опасните породи. Колко десетилетия трябаа да минат, че да ги забранят в градски условия?
51
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Носете си нож бе хора, забий го на скапания питбул във врата или гърба и е чао
50
0
 
11
 
! Отговори
Мен преди 1 месец
Да ви кажа ли защо се получава така. Общината само имитира дейност. Преди 2-3 седмици се разхождах с моето куче - вързано на каишка. И чувам как някой ме вика от далече - бяха мъж и жена. Изчаках ги били от общината. Провериха чипа на кучето, видяха че си нося пликчета, любезни и приключихме. Къде е проблема, обаче. Проверките са само на такива като мен. Трудно ще хванат някой нарушител - те просто ще избягат, а и без полиция какво ще му направят. И реално проверки има, резултат не.
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма закони. И нормално се стига до саморазправа. По улиците е джунгла.
48
6
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ЩОМ Е ПУТБИЛ ВСИЧКО Е НАРЕД!!В ПРИРОДАТА НА ПИТБУЛА Е ДА НАПАДА ДРУГИ ЖИВОТНИ , ТОЙ Е КРЪСТОСКА МЕЖДУ КУЧЕ И ДИВО ЖИВОТНО!
47
0
 
12
 
! Отговори
kiki преди 1 месец
затова вече си нося пищола в мен,нека да заповядат и кучето и кучкаря
46
1
 
7
 
! Отговори
Сат Н преди 1 месец
И данъците за куче тряа да се вдигнат, и патентния данък на ветеринарите да се вдигне.
45
2
 
13
 
! Отговори
Сат Н преди 1 месец
Веднъж завинаги трябва да се приключи с тая идьотщина - всички кучета без изключение, трябва да са на повод и с намордник. Което търчи отвързано и с отворена уста, се трепе и точка. То не е казано па че секи има право да тормози останалите... На хората сложиха намордници, на кучетата не можело!
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното е че хората вече ходят с наморници. На кучетата не им трябват.
43
18
 
2
 
! Отговори
Скъперник преди 1 месец
Следващия път вместо пинчер за 200 лв да развържат кесията и да си вземат и те питбул за 500 лв. Хората са казали, че евтиното излиза скъпо.
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да сме нетърпими към простотията в България иначе ще станем и ние простаци.
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
простотията ще ни докара до Афганистан! Отглеждат се бойни породи кучета и се кара по кола с пистолет в ръка? И това докога, докато някой по-голям *** от вас ви пръсне мозъка пред децата, когато решите да излезете на разходка със семейството?
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва да се направят граждански групи срещу всички проблеми в България.Групи за действие срещу: питбули и собственици, нарушители на движението по пътищата,обирджии на апартаменти ит.н. и тогава може да има някакъв ефект.Иначе държавните служители си гледат месеца да изкарат.В нашия парк в Младост 3 и в двора на училищата масово има кучета без повод и наморник.Полиция има много и нищо не прави.
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 33Да ме гледат. Даже са ми ръкопляскали