Родители поискаха оставката на Фандъкова заради детските градини

Протестът е под мотото "Място за всяко дете"
25 май 2021 21:00, Красимир Ангелов
159

Недоволни родители затвориха за движение ул. "Московска" в центъра на София и поискаха оставката на кмета Йорданка Фандъкова. Те се събраха на пореден протест пред Столичната община заради липсата на места в детските градини и ясли, съобщава Bulgaria ON AIR.

След класирането на 17 май близо 10 000 деца останаха неприети.

Още по темата
Протестът е под мотото "Място за всяко дете". Родителите искат бързо довършване на проектите за строителство на нови сгради за детски градини. Настояват и за компенсации за всички неприети деца. Според действащите правила компенсации се отпускат само за деца от 3 г. до постъпването им в училище.

"Недоволствам заради това, че всеки ден моят син ме пита кога ще ходи на детска градина и аз не мога да му отговоря. Искаме оставка, сега и веднага. Видяхме 10 години какво се случва - нищо", категорични са протестиращите родители

По-рано през деня кметът на София Йорданка Фандъкова провери строителството на нова детска градина в квартал "Павлово". Тя подчерта, че в момента се строят 16 нови детски градини и вече ще проверява тяхното изграждане без предупреждение. Столичният кмет каза още, че нейната оставка няма да реши проблема с липсата на места в детските ясли и градини.

"Разбирам отлично недоволството и проблемите на всяко едно семейство, много ясно си давам сметка, но за да се реши проблема трябва да се работи,  аз имам огромна отговорност и реализирам резултати", заяви  Фандъкова.

След първото класиране 9907 деца бяха приети в общинските ясли и детски градини, други около 10 хиляди деца останаха без места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 30 години БСП имат 4 мандата. Три самостоятелно, и един с царя и ДПС.Тогава детската градина до нас беше продадена за Немска гимназия.
47
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Произхода и манталитета ви не е Софийски! Поради това помнете че сте временно пребиваващи!
46
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 2 месеца съм в София и искам оставката на Фандъкова, защото трето ми дете не беше прието в детската градина в квартала където ми е квартирата.Това е геноцид към Българския народ!!
45
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това че сте купили в София бетон и тухли,не значи че сме ви приели! Да сте мислили! Айде обратно дамите и господата от селски тип!
44
8
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До БСП са гад.иниабе побеснял,ОНИЯ ИМАТ вина за това,че разпродадоха всичко,но ВИНАТА на Фъндъчка и Гербохунтата е БЕЗСПОРНА!!!-Шайката,в която една от главните роли изпълнява въпросната даскалка по руски език ,НЕ НАПРАВИ НИЩО за решаване на въпроса,въпреки,че командереха тотално повече от 12 години!!!!..ФАКТ!!!
43
2
 
4
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
До 50. Ама ти много си се объркал. Я провери хубаво кой е управлявал София в тези 30 години.
42
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ви моля селяните да не искате оставка на кмет който не е ваш като си отидете по родните места градини бол и оставки ще си искате и ще щастливи
41
2
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
До 46. До живот викаш. А не искаш ли направо на стената и разстрел? Но има едно нещо, което ти трябва и то се нарича ДОКАЗАТЕЛСТВА. Иначе не си по-различен от някой миризлив съветски болшевик.
40
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе да се върнеме на произхода и временното ви пребиваване в София! Нямате право на протести,защото никой не ви е викал и канил!
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Селяните плачат че в пре застроена София няма детски градини ще се сетите ама късно ама и тя е виновна построиха ви кутиите и оп сега децата не може на баба и дядо те са далеч пак селяни ще стават е нема угодия!!!
38
3
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен"Жителството" не решава проблема!..Просто трябва да се изнесат от София много институции ...Ако се създадат условия за работа навсякъде в държавата,никой няма и да помисля да се блъска в прашната и *** "столица"...Това Е възможно,но манията на властващите /поне до сега/ е била :-Силна концентрация за силна диктатура..
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе не ми цапайте града! Кръгом до там откъдето сте дошли! Дигайте си чуковете! Не ни трябвате!
36
5
 
12
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 2 години
До ПроСтоТо. *** червен, май ти е неудобно да кажеш, че детските градини отпреди 89 (а колко бяха жителите на София тогава, тарикат) бяха разпродадени от БСП. Така че, недей да прехвърляш вината на Фандъкова, църрвул.
35
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Разград има предостатъчно места в детските градини. Но все пак кмета ни е от БСП не от ГЕРБ!!
34
4
 
3
 
! Отговори
Welcome to столицата преди 2 години
До 42: за много неща си прав, но не и за обработката на земята. Макар да работя синекурна работа в София, знам че в съвременното земеделие се ползват модерни трактори с GPS, а не мотика. А вие сте безработни, защото още държите мотиката, а не взехте да влезете в новия век!
33
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първото нещо което Жельо Жабата и неговата седесарскочервена пасмина беше да премахнат софийското жителство! Ефекта днес се вижда! Задръстена,***,пренаселена София!
32
5
 
15
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
***, детските градини в София ги закриха и продадоха от БСП. Нови не могат да се построят за 2-3 години. И като си подаде оставката моментално ще се появят детски градини ли? Аман от протестъри за всичко.
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До От народа хайде сега върнете всички данъци които сте взели за десетки години,за да хубавее София,да ви плащаме парното,да работите само синекурни позиции.затриха заводите и 2 млн българи се изнесоха навън.Елате да стоите по 10ч на слънце с мотика в ръце.да ми покажете как се обработва земя.А аз ще гледам ,как няма почивка за цигара,кафенце,някой лаф!Защо децата от провинциятя трябва да бъдат лишавани от всичко което столицата предлага за Вашите деца.Всеки да решава за себе си къде ще живее
30
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Места само за граждани със софийско жителство! Още ги има списъците с граждани!
29
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички без уседналост поне 3 години в София нямат право да са там! По родните им места има места в детските градини!