Родители поискаха оставката на Фандъкова заради детските градини

Протестът е под мотото "Място за всяко дете"
25 май 2021 21:00, Красимир Ангелов
159

Недоволни родители затвориха за движение ул. "Московска" в центъра на София и поискаха оставката на кмета Йорданка Фандъкова. Те се събраха на пореден протест пред Столичната община заради липсата на места в детските градини и ясли, съобщава Bulgaria ON AIR.

След класирането на 17 май близо 10 000 деца останаха неприети.

Още по темата
Протестът е под мотото "Място за всяко дете". Родителите искат бързо довършване на проектите за строителство на нови сгради за детски градини. Настояват и за компенсации за всички неприети деца. Според действащите правила компенсации се отпускат само за деца от 3 г. до постъпването им в училище.

"Недоволствам заради това, че всеки ден моят син ме пита кога ще ходи на детска градина и аз не мога да му отговоря. Искаме оставка, сега и веднага. Видяхме 10 години какво се случва - нищо", категорични са протестиращите родители

По-рано през деня кметът на София Йорданка Фандъкова провери строителството на нова детска градина в квартал "Павлово". Тя подчерта, че в момента се строят 16 нови детски градини и вече ще проверява тяхното изграждане без предупреждение. Столичният кмет каза още, че нейната оставка няма да реши проблема с липсата на места в детските ясли и градини.

"Разбирам отлично недоволството и проблемите на всяко едно семейство, много ясно си давам сметка, но за да се реши проблема трябва да се работи,  аз имам огромна отговорност и реализирам резултати", заяви  Фандъкова.

След първото класиране 9907 деца бяха приети в общинските ясли и детски градини, други около 10 хиляди деца останаха без места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Връщайте се обратно откъдето сте дошли,там места има за вас!
27
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва ли когато се строят жилища и къщи в частни терени,държавата да е задължена да строи инфраструктура в нови частни квартали! Не съм видял в новите квартали да се оставя място за детски градини,поликлиники,игрища,училища и т. н.! Не виждам някой частник предприемач да се интересува къде ще учат и къде ще се лекуват неговите клиенти! Не виждам разум в купуване на жилища построени в нищото! Не идвайте да живеете в София! Нямаме места за вас!
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Фандъка подаде оставка още на другия ден ще има поне 3000 свободни места в детските градини.И всички от Плевен, Пазарджик, Монтана, Злокучене ще настанят чаветата.
25
13
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Е сега ли се сетиха и разбраха,че Фъндъчка НЕ мисли за хората и децата,а единствено и само за далаверите на гробарите?!....Преди 89-та само покрай мястото,където живея,имаше ЧЕТИРИ детски градини!..След "промените" всички те бяха изкупени на безценица от новоизлюпените "бизнисмени и бизнисдами" и на тяхно място застърчаха сгради...НИКОЙ дори и не помисли да продължи традицията на "соца" за грижа за децата !!...ТИПИЧНА представителка на това "течение" е Фъндъкова..Туриха вълчица да се грижи за ст
24
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Случайно или не на този "протест" днес всички "протестиращи" пиеха една и съща бира!!!!!
23
1
 
15
 
! Отговори
Комунизма си отиде преди 2 години
Нека селянните да знаят, че с покупката на кутийка, с парите от продадените ниви нещата не приключват. Вместо да останат пари и за ремонт и за някоя трошка, можело да помисли дали около калната улица има детска, училище и др. неприсъщи на село пресмятания. Там всичко е наблизо. В България майчинството е 2 г. За сравнение в Германия е 3 м, а в САЩ е 4 седм. Не знам някой да е мрънкал, че е трудно. Тежко е, когато смяташ, че някой ти е длъжен. Като примерно, за 40 лв да ти гледа цял месец детето.
22
9
 
9
 
! Отговори
Данче Клептоманче преди 2 години
Мишката Данка е един от главните източници на корупционни пари за ГЕРБ.
21
8
 
14
 
! Отговори
От народа преди 2 години
Ако си отидат всички хора по родните места И КОЕТО Е РЕДНО, тогава ще има градина за всички деца. Тези трябва да работят на полето, защото земите и къщите в провинцията пустеят. Тези хора трябва да осъзнаят, че да имаш плодородна земя, значи си богат. А да пустеят така, е повече от разхищение. Затова мутри внасят плодове и зеленчуци.... При положение, че нашата земя е много плодородна. Трябва да се издаде закон, в който всеки трябва да си седи по родните места.... Както е било преди.
20
6
 
16
 
! Отговори
Бургас преди 2 години
Поредната помярска антигербовска акция. И пак 20-30 платени чалгари отнемат правото на хиляди граждани да живеят спокойно , да отидат на работа, до болница ... Мизерни червени *** ! Вчера и в Бургас един уличен некадърник (познавам го лично, безделник, жена му го изхранва от Австрия ) събрал 25-30 човека на протест против "нетърпимия шум на дискотеките в Бургас, забележете, точно от 12 години насам (от началото на първия мандат на кмета Николов - ГЕРБ ) Особено след като не работат :)
19
5
 
24
 
! Отговори
непукист преди 2 години
Мисля, че е крайно време всички да приемат, че държавата не им е длъжна за нищо. Да очакваш държавата да гарантира на всички, че по всяко време за тях ще има дете в детска градина и то на 5 минути пеша. Крайно време е и някой, като си купува жилище да провери, освен цената, и каква е инфраструктурата, има ли градини, има ли тротоари, а не да чака някой да му ги изгради, защото му се полагат.
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Случайно или не "протестиращите" са са същите като миналото лято!!!
17
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е резултат от целенасоченото толериране на София от близо 40 години. Как няма да идват хората, като в страната 1000 лева заплата е огромна, 80% получават по 500-600 лева! Вие мислите ли, че ако хората от страната получават нормални доходи ще се юрнат към София и ще оставят приятели, роднини и близки? Не са виновни те, виновни са управниците, които тотално обезлюдиха провинцията. Ако има работа и сравнително прилични доходи (не казвам като в София, но нормални) доста хора ще си останат!
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина проблемите са там където кметове са на ДБ . И аз се сблъсках с това и викат фандъкова виновна .Аз питам вие сте районен кмет как така не знаете , госпожо аз не знам имате си фандъкова . Пълни кре..ени.
15
1
 
14
 
! Отговори
Работа за мазохисти преди 2 години
Да гледаш дете в този град трябва да си особен вид мазохист. Да мразиш себе си, партньора си и най-вече много да мразиш детето ви! Съвсем независимо колко пари имаш и чия мутренска гуша ще напълниш в частната детска градина - бележка до сноба по-долу.
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са тия глупости всеки който нещо нему изнася и затваря булеварди .Това не е демокрация а анархия .
13
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Може ли някой да предвиди колко семейства с малки деца ще отидат да живеят в София след 1,2 или 5 години и съответно колко места в детските градини ще са необходими?"####### Всъщност има, нарича се планиране, цели министерства, области и общини се занимават с това. Но в ГЕРБ, прав си, няма! И не си цъкай сам плюсчета, жалко е!
12
5
 
2
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Не нормално управлени ще предложи децевтрализиране на властта, данъчни облекчения за инвестиции в обезлюдени райони, подкрепа за семейства решили да отидат да работят и живеят в тези райони и пр.
11
8
 
11
 
! Отговори
Авертас преди 2 години
Да бъдем реалисти. В София има работа, а в провинцията няма. Хоратаа са принудени да се местят в София. Тенденцията е трайна. Нормален кмет ще мобилизира целия ресурс на бощината и спешно ще строи ясли, детски градини и училища. Нали всички поощряват раждаемостта!
10
10
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Може ли някой да предвиди колко семейства с малки деца ще отидат да живеят в София след 1,2 или 5 години и съответно колко места в детските градини ще са необходими?
9
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А предишните кметове колко градини построиха, бе чалгарюгини ??!!