43-годишен мъж почина, докато чака линейка

От "Медицински надзор" твърдят, че не е допуснато нарушение
26 май 2021 15:05, Ния Христова
73
43-годишен мъж почина, докато чака линейка
Снимка: БГНЕС
43-годишен мъж от София е починал, защото от Спешна помощ ne пристигнали навреме. Това разказа майката на Станислав Илиев, предаде Нова тв. Жената е звъняла пет пъти, но медиците отишли  на адреса чак на следващата сутрин и само констатирали смъртта. Случаят е от средата на април месец. 
 
Тогава бившият здравен министър Костадин Ангелов разпореди на изпълнителната агенция "Медицински надзор" да извърши проверка. Проверката обаче е установила, че няма данни да е отказана помощ. От Агенцията твърдят, че многократно са говорили с Евгения и през цялото време е следено състоянието на сина й, като са давани указания за подобряването му.
 
"По тази точка мога да кажа, че по-скоро аз им казвах какви медикаменти съм дала, а те само се съгласяваха с мен. Звънях им над 5 пъти, от 27 март до 3 април съм звъняла и на тел. 112, и на личния лекар", разказа майката на Станислав.
 
В доклада е посочено, че на 2 април в 23.31 часа е проведен разговор с мобилен номер, който не е част от тел. 112, заради което не е записан.
 
"Аз звънях само на тел. 112, не знам към кого са ме прехвърлили. Този номер ми звънна и ми каза, че линейка няма да дойде. Да потърся линейка на следващия ден между 7 и 8 часа. Жената ми каза, че линейка няма да дойде. Не ми се представи коя е", разказа Евгения.
 
В становището си дежурната диспейчерка отбелязва, че е провела неколкократни разговори от въпросния телефон за състоянието на Станислав. По време на тези разговори се е потвърдило, че то не се е променило. Майката на починалия мъж обаче твърди, че е провела разговор само веднъж и той е бил кратък.
 
В доклада е посочено, че първото обаждане, в което се споменава промяна на състоянието на Станислав, е на следващата сутрин, когато той е в тежко състояние.
 
"Обаждането беше на сутринта, когато той почина. Те констатираха само смъртта, не са ми оказвали никаква помощ. Ще сезирам отново новия министър на здравеопазването. Ще изпратя нова жалба към него, ще изисквам отново да бъде направена проверка, защото тази не ме удовлетворява. Ще сезирам прокуратурата, и ако не ми бъде обърнато внимание, ще сезирам международния съд в Хага или в Страсбург", закани се Евгения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незабавно ЗАЛИЧАВАНЕ на 112.Незабавно възстановяване на 150 160 166.Като си в измисления ЕС и звъниш на 112 някой да ти отговаряна български??
13
0
 
10
 
! Отговори
маде ин блиц преди 2 години
Мъжът е починал преди 2 месеца, статията е за резултата от проведената проверка . На същия принцип може да напишете "Русия обяви война на България" и отдолу да споменете че става въпрос за годишнина от ПСВ.
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравеопазването Мутрите го направиха Търговия. Търгува се както се търгуват стоки в магазина. Влизат в болница свършва им клиничната пътека изписват ги полу живи но прибрали мангизите от здравната каса. Звънят на 112 обажда се някаква миекаща сеяндурка и ти обещава че ще ти прати бърза помощ. Чакат ден чакат два и накрая гушкат букета. Това ли е европейско здравеопазване за което ни успиваха. Това ли е модерното здравеопазване. Ако е това да си го заврът от.зад.
11
1
 
18
 
! Отговори
1 преди 2 години
Няма как някой си случаен, да знае че жената има нужда от линейка и да се обади и да каже че линейка няма да дойде. Да се провери кой ползва този номер, в момента на обаждането. Все на някой се води този номер, него да търсят и да дава обяснения откъде знае че жената има нужда от линейка и е казал че линейка няма да дойде. А бе разчекнете ги бе, става въпрос за починал по немърливост човек. Безхаберие тотално. И веднага по бързата процедура и за умишлено убийство.Така трябва а не комисийки разни
10
1
 
15
 
! Отговори
1 преди 2 години
Прав си. Точно затова махната 150, 160 и 166. А това че медицински надзор проверка правил - ми много ясно че ще кажат че няма нарушения. Както и корумпирани полицаи - разледвани от МВР. Е то и там е чсно че няма нарушения. Независим орган трябва да прави точно такива проверки. Ясно е че доктор, няма да обвини доктор. Гарван гарвану, око не вади :) Мобилния оператор да даде инфо за номера от който са се обадили на жената, че линейка няма да дойде. Става въпрос за смъртен случай. Да дават инфо.
9
19
 
2
 
! Отговори
направо преди 2 години
тази нагла самозабравила се без.срамница да сезира господ,дето е българин,какво сте тръгнали да я съжалявате,кой знае колко е крала,убивала,сега може и да си плаща ние не знаем,но не ми е жал за такива
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко, такси и в болница, където му обърнат внимание. София е пррнаселена няма и екипи вероятно. Ако беше в нашия малък град да видиш няма ли да дойдат.
7
16
 
11
 
! Отговори
Курейшо преди 2 години
Промяната на Радев....
6
1
 
29
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Тоз телефон 112 зад който стоят безчувствени и незаинтересовани телефонистки е направен само за заблуда на врага че има нещо си там и реално нищо не върши,размотават те насам натам и за това е направен де!Колко пъти съм се обаждал а отсреща някаква киф ла придаваща си важности почва едни разпити да ти губи времето и дано се откажеш!Едно време трябва ти спешна звъниш директно в спешното,трябва ти МВР звъниш в районното!Сега анархия!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веднага им спираите бонуса от 1000 лв
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съд извън БГ !
3
3
 
12
 
! Отговори
Православен славянин преди 2 години
Бавна помощ ,а кой ги нарече помощ и смърт зате 112 ,за тия пуйки заспали там !
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъкаа Майчице ,Бог да го прости ! в Бг е така ,ако не си каролев ,рашидов и тн политикар или олигарх те оставят да умреш като куче .
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
милата жена, резултатът от ужасната ни система се вижда и никога няма виновен!