Ще се смени ръководството на "Александровска болница"

Проблемът бил как са разпределяни средствата в болничното заведение
4 юни 2021 09:36, Петя Славова
55
Ще се смени ръководството на "Александровска болница"
Снимка: БГНЕС

Ръководството на "Александровска болница" ще бъде сменено. Това заяви пред БНТ заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров.

В "Александровска болница" проблемът е как съветът на директорите е разпределян средствата без участието на един от членовете. Това е нарушение на договора за управление, те не могат да заседават по подобен начин, уточни заместник-министърът.

Още по темата

Финансовото състояние от 7 години се влошава, натрупаната загуба почти е достигнала размера на капитала. Трупат се по 5-6 млн. дългове на година от 2013 г.

По повод проверките в болница "Лозенец" д-р Петров заяви, че НЗОК е констатирала множество пациенти с една и съща диагноза в обхвата на съдовата хирургия. Това практически са били амбулаторни пациенти, които са отчетени по клинични пътеки.

Възстановени са голяма част от средствата, разговаряно е с ръководството на болницата. Те са споделили, че вероятно става въпрос на грешка, но заместник-министърът заяви, че има съмнения това да е вярно. Министерството ще провери такива сигнали и в други болници.

По думите му по отношение на твърденията за трансплантацията на висш държавен служител само министър-председателят и министърът на здравеопазването са можели да наредят подобно нещо.

Ваксините, които са излишни, вероятно ще бъдат дарени на съседни държави или ще се продадат. На първо време става въпрос за около 150 000 ваксини на "Астра Зенека".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
11
 
! Отговори
Кики преди 2 години
А онази палавница Костадинка министерша се пдвизаваше лъжеше денонощно как управлявала кризата .Дано ти преседнат всички пари алчна твар.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То хубаво че махат корумпираните, ама откраднатите пари къде са ?
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-накрая се сетиха да проверяват и мафиотите в белите престилки. Там далаверата е чудовищна и източените пари милиарди.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как да е друго 30 години мутрокапитализъм под опеката на Големия брат
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха където и да бръкнат за проверка, все смАрди.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре ще е и да вкарат някои в пандиза