За или против подлезите в София? Тръгна петиция за премахването им

Поддръжката им била скъпа, преминаването през тях - опасно
98
За или против подлезите в София? Тръгна петиция за премахването им
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Гражданска петиция набира подписи за премахване на подлезите в София и да се наложи организация на придвижване, при която пресичането на улици и булеварди в града да става наземно, чрез изграждане на повдигнати пешеходни пътеки и поставяне на светофарни уредби. До момента подписката е подкрепена от 35 столичани.

Според автора на предложението Владимир Христовски подлезите са опасни, недостъпни и най-вече неподдържани. Той твърди, че тяхното място из целия град е абсолютно необосновано и излишно.

„Средствата, предвидени за поддръжката им, която не се вижда, могат да бъдат пренасочени към изграждането и развитието на политики за хората и моблиността. Подлезите често се превръщат в обекти на вандализъм и дом на бездомници. В следствие на липсата на охрана в подлезите и добро осветление в тях, често хора стават жертви на престъпления.  Функцията им отдавна е неактуална, а именно в тях да се извършва търговска дейност“, пише още в петицията.

„Гражданите си даваме сметка, че има места, на които подлезите трябва да бъдат запазени и нека останат, тъй като там няма алтернатива или се намират до магистрален или скоростен път, но настояваме да бъдат поддържани и охранявани от хора в активна работна възраст, а не пенсионирани служители на МО или МВР, за да има полза от присъствието им там“, се казва още в петицията.


 


98
Още по темата: Софияподлезипешеходци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
35 подписали някаква малаумна петиция, и вие явно сте на техния акъл да ни занимавате с нея
95
1
 
7
 
! Отговори
Grom преди 1 месец
Това, че сме некадърни да поддържаме елементарни неща, означава, че следва да направиш петиция, с която искаш поддръжка на активите, а не разрушаването им, защото те боли дебелия г*з да минеш 20 стъпала.
94
0
 
7
 
! Отговори
Grom преди 1 месец
Ами те и магистралите не се поддържат - дай да ги затворим и да си караме по двулентовите шосенца. Не се поддържат още безброй неща в губернията - предлагам и нея да затворим и да се обявим или за част от Неоосманската империя, или за 52 щат, или за член на Росийската федерация. Убеден съм, че само американците няма да ни искат. Другите - на драго сърце ще грабнат територията и ще ни претопят.А най-добре да се обявим за част от РСМ и че говорим на македонски и че сме македонци. И да се свършва
93
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що за идиотщина. Там където няма подлези и хората пресичат на свтофари винаги се образуват огромни задръствания. Особено в лентите за ляв завой където свети зелено заедно със светофара за пешеходци. Това освен нерви води и до инциденти,блъснати пешеходци. Ако щете и допълнително замърсяване от колите натрупали се на опашки. Някои хора хич не мислят като дават идеи.
92
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е най- тъпата петиция, добре че са се намерили само 36 бавно развиващи се да я подпишат. Къде по света махат подлезите и какво точно им пречат при тоя ужасен Софийски трафик.
91
2
 
3
 
! Отговори
Не мит Нудист преди 1 месец
Не корумпираният набеден за кмет Софянски, разруши град София. А дъщерите му къде ще правят като вятъра сега!?
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, подлезите не се почистват и са опасни за ползване. Нямат охрана и миришат много лошо.
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахаха да бъдат охранявани от млади хора, а не в пенсионна възраст!Ами те млади за минимална работна заплата няма да кандисат да висят цял ден като охрана в подлеза. Освен това пенсионери са почоти цялото служебно правителство.Като се започне от Янев и се стигне до Рашков барабар със 74г.Кожухарова при здравния министър.Не виждатели ли, че Янка Такева е почти на 80г.?Само пенсионери накъдето се обърнеш.Или трудно им идва да се катерят по стълбите на подлеза и вече не им трябват?НСО ги пази.
88
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И като затворите подлезите.......... лифтове ли предлагате? От къде ще минават тези хора? Или ще летят с дронове? Много сте сбъркани. Хората по света се стремят към безопасно преминаване-само в България, където жертвите от катастрофи с пешеходци са хиляди на година ще затварят подлези. БайГаньовка работа.
87
0
 
10
 
! Отговори
Ненормалници преди 1 месец
Ми по тази логика махнете и пешеходните пътеки .Що да се харчим за боя? И-диоти!
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поддръжката на НС е много скъпа-да се затрупа с тор!!! Поддръжката на Президенството е скъпа- да се ликвидира! Не ни трябва президентство и дори президент не ни трябва. Само излишни милиони на месец заплати на съветници и охрана. По 15 000 лв е заплатта на Президента за нищоправене-да се затрупа цялата сграда! България е унитарна парламентарна Република не е Президентска както се гласи да я прави Радев. Още много скъпи неща има - да се затрупат и заземят завинаги!
85
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие нормални ли сте? Пешеходни пътеки, светофари. Съвсем да се задъха трафика в София. И това само, защото няма контрол върху поддръжката на подлезите. Направете петиция за поддръжка и за оставка на отговорните лица.
84
0
 
16
 
! Отговори
Даа! преди 1 месец
И метрото е опасно , под земята е !
83
0
 
11
 
! Отговори
И кво ? преди 1 месец
..Повече пари да остават , за ОБЩИНАРИТЕ , защото не им стигат и 1.7 млрд. , ИСКАТ ЛИ ИСКАТ !В столицата за 1.7 млрд. , не БИ трябвало да има нито една СЧУПЕНА ПЛОЧКА ,... АЛОООО !!!
82
0
 
7
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 1 месец
Общината разполага с 1.680 млрд. , ЗНАЧИ пари има , защо се тюхкате .Така е след като се направи ОБРАТНОТО , вместо колите да минават под земята , а хората над земята ,.. така ще е , или ЛАФЪТ в България : ''ТУКА Е ТАКА '' ...ГЕРБ обещаха и ''изпълниха'' заветте на Борисов : Всеки 2-ри -неграмотен , България най-бедна , най-болна , най-неграмотна и най-корумпирана държава !Е , с неистови напъни остана само едно неизпълнено ''обещание'' ,.. НЕ всеки 2-ри да е неграмотен , авсеки 1-ви !
81
0
 
20
 
! Отговори
3M преди 1 месец
И по-големи глупости са предлагани, надявам се да бъдат игнорирани тези идеи. Дори кръстовища, при които има метростанции, трябва да бъдат заграждани за пещеходците, за да бъдат ПРИНУДЕНИ всички неандерталци, които притичват на червено, по диагонал и т.н. да слизат в подлезите. БЕзработните милиционери могат да си заработят заплатите като глобяват пешеходците-нарушители!
80
0
 
6
 
! Отговори
и азе преди 1 месец
На менЕКА най-много ми пречи Парламента , който е само за парлама , АЛМА-МАТЕР , за престъпници , а Вие , какмислите !?
79
0
 
10
 
! Отговори
КАКТО Е ТРЪГнаЛО... преди 1 месец
Явно и светофарите също , големи дразнители сЪ !
78
2
 
5
 
! Отговори
пари ---ИМА ! преди 1 месец
На столичната община са отпуснати , ''само'' 1.8 млрд. !!!!Дали не са опраскани , ''изчегъртани'' , ОЩЕ ПЪРВОТО ТРИМЕСЕЧИЕ ,... В НЕЧИЙ ДЖОп!Нали все пак сме най-КОРУМШИРАНАТА ДЪРЖАВА , ЩО ДА Съ ИАЛАГАМи !
77
0
 
10
 
! Отговори
. преди 1 месец
Луд умора нема, само се поти! :D