Съдът реши автокъщата в Борисовата да се върне на "Софийски имоти"

Столичната община не дължи неустойки на наемателя
22 юни 2021 18:38, Петя Славова
8
Съдът реши автокъщата в Борисовата да се върне на "Софийски имоти"
Снимка: БГНЕС

Собственикът на автокъща "Капитолия", която се намира в Борисовата градина трябва да предаде терена на "Софийски имоти" ЕАД. Това става ясно от определение на Върховния касационен съд, който е отказал разглеждането на делото и така влиза в сила решението на Софийския градски съд.

Още по темата

Става ясно още, че Столичната община не дължи неустойки на наемателя, който е изградил без 6 бр. стоманобетонови фундаменти с чадър от метална конструкция, изпълнени без разрешение за строеж и без одобрени проекти. В случая те или ще бъдат премахнати, или ще останат в собственост на наемодателя, съгласно клаузите на договора, като и в двата случая заплащане на извършените дейности не се дължи.

Директорът на "Софийски имоти" Димитър Шивачев обясни пред БГНЕС, че на този етап не могат да се възползват от това решение на съда, тъй като наемателите от ЕТ "Минкин – Албена Минкин" твърдят, че откакто са получили писмо за освобождаване на терена не са били във владение, а там е била друга фирма – "Софтрейд 2003" ЕООД и дефакто осъденият не е бил там. По думите на Шивачев това са хватки за бавене на изпълнението на решението на СГС. От думите му стана ясно още, че поредното дело, което е заведено отново е в Софийския градски съд и първото му заседание е насрочено за октомври месец.

Шивачев обясни, че сагата с "Капитолия" е от около три години и поясни, че до преди получаване на писмото за освобождаване на терена, собствениците редовно са плащали наем. Във времето на делото обаче са спрели да го правят. От думите му стана ясно, че автокъщата притежава основната сграда, която се намира в терена и при освобождаването му тя ще трябва да бъде отчуждена.

Директорът на "Софийски имоти" обясни, че преди 2 години Столичният общински съвет прехвърля обектите: автокъщата "Капитолия", заведението "Маймунарника" и ресторанта "Веселото село" в Борисовата градина за стопанисване от общинското предприятие "Паркове и градски градини".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
5 преди 2 години
И минус ми дават, дайте ми 2 декара в Борисовата, не минус
5
1
 
10
 
! Отговори
Аре бе преди 2 години
Значи, без разрешително, без не знам си кво си..... яко корупция, скапани корумпета
4
0
 
12
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Виновни са който дава и който взима подкуп. А най-виновна е липсата на съд който да въдворява ред и справедливост
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А веселото село кога?
2
1
 
6
 
! Отговори
:( преди 2 години
Не е Капитолия.проблема а Фандъкова.Не е корумпиран този който яде баницата а този който му е дава.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закривайте българския съд. Искаме делата от *** да се гледат от румънски съд