Отново зелена светлина за "Златен век": Забраната бе отменена

Това съобщи компанията Артекс
28 юни 2021 13:12, Нели Христова
47
Отново зелена светлина за "Златен век": Забраната бе отменена
Снимка: БГНЕС

Административният съд в София отмени забраната за строителството на небостъргача „Златен век”. Това съобщиха „АРТЕКС Златен Век“ ООД – компанията, която строи сградата.

Магистратите приеха, че предявеният от фирмата иск е допустим, „представените доказателства установяват неговата вероятна основателност, а последващо евентуално незаконосъобразно спиране на строежа ще причини значителни и трудно поправими вреди за дружеството”.

Преди дни от „Артекс” съобщиха, че са сезирали Административния съд, който да определи до кога е валидно разрешителното за строеж на небостъргача. От ДНСК останаха твърдо на позицията, че срокът на документа е изтекъл през януари 2020 г.

Определение-25062021 by Novanews

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
2
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Казах ви че Иванчева ще оправи работата!
42
1
 
5
 
! Отговори
Германец преди 2 години
На Полина Величкова са й отправили предложение, на което не може да откаже. Най-вероятно формулирано така, че животът й ще поеме в една или в друга посока, в зависимост от решението й. Нищо ново на източния фронт.
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как да получат разрешение за строителство на сграда за жилищно ползване защото не отговаря на изискванията. Може само за офис сграда да получи. След като не отговаря на законовите отстояния за жилищна сграда а съда е разрешил значи съда е на мафията герб. Този съд не е независим. Всички виждаме презастрояването на системата ,,ТИ СИ ГО ИЗБРА,, до какво води.
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 30Това че положението е такова в тези градове не значи че е добре и трябва да вървим към него. Много си зле и не си способен на индивидуална мисъл, затова си замълчи. Още повече, че офисите вече са вървят на отживелица откакто хората осъзнаха, че може да се работи от вкъщи. Да строиш такива големи офис сгради в днешно време е инвестиционно самоубийство
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 33Нито един от тези не е нормален град
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо това е новина? И защо са прикачили становището? Да вървят продажбите на скъпите имоти ли? Леле.
37
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече 32 години милионери и работници живеят заедно в града, улица до улица, врата до врата.... Трябва спешно богатите и бедните да се разделят на квартали, както е в САЩ, Западна Европа и по целия капиталистически свят..... Всички бедни да се изселят от центъра и от града в околните гета. Там ще са си много близки, както в гетатата в Бразилия.........Време е да се въведе ред в държавата, всеки беден да си знае мястото................Гласувайте за ред в хаоса.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съдът е техен. Оня педалист е техен човек. И все пак, небостъргачът ще се строи.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
horata s imoti i postoianni jiteli v kvartala, ako ne sa saglasni, niama da stane.;)ili sha stane kato v amerika. edni teroristi stroiat. drugi terosti razbivat. kato nema mira, ima sekira.
34
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
постепенно повечето южни квартали се превръщат в бизнес райони тип лондонско сити!така с времето тези,които не могат да си позволят да плащат ще бъдат изтласкани към по-бедните работически квартали в северна и западна посока.досега ако не сте осъзнали това няма кога.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я да закрият административния съд. Не са си заслужили заплатите, но пък се нагушиха с апартаменти.
32
13
 
4
 
! Отговори
Подкрепа за Артекс преди 2 години
Нека да има високо строителство. Така се пести място. София има нужда
31
2
 
10
 
! Отговори
:( преди 2 години
Вчера отворих казино, ама нямъл съм лиценз - ама имам Съдия - ако някой ми забрани съда ще отмени забраната. Строя си сега къща в Борисовата до Капитолията..ама нямал съм право - спри ме и съда ще отмени забраната ти.Аре че ме чакат да оперирам апандисит. За лиценза на клиниката ли...имам съдия.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Чи кой йе людами да в нормалните градове в европа,никой нормален не живее в центъра а само работи!само бай *** се бута да живее в центъра.
29
1
 
2
 
! Отговори
Чи кой йе люд преди 2 години
Да живее в центъра. 7 години на Лъвов мост ми стигат. Невърмор...
28
3
 
7
 
! Отговори
Режими преди 2 години
Разрешителният режим трябва да се смени на забранителен. И тогава ще отпадне нуждата от бюрокрация.
27
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
навсякъде в европа е така...повечето квартали в центъра и близо до него са предимно бизнес региони с много скъпи имоти-ла дефанс в париж,лондонското сити и т.н.в тези райони никой не живее,повечето парижани и лондончани живеят в периферията,защото не могат да си позволят тези цени в центъра.в тази посока върви и софия,но с този живковистки манталитет е малко трудно да убедиш бай *** в каквото и да било.
26
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
лозенец бавно,но сигурно се превръща в бизнес квартал...в този смисъл да купиш апартамент за живеене там е все едно да купиш фабрика на 8 септември.наистина там става невъзможно за живеене.в този смисъл квартали като дружба и левски са по-добри за инвестиции в имоти за обитаване.
25
2
 
12
 
! Отговори
Българския Съд. преди 2 години
За да видите българския съд, гледайте разследването на Антикорупционния фонд и скритата камера на Яни Янев. Пеевски контролира съда. Ако ХЕИ ти затвори заведението - жалба и съда го пуска. Ако общината или контролен орган обяви че сградата ти е опасна, - жалба и съда го пуска. Ако от КАТ те глобат - жалба и в съда отпада. Ако искаш ПРОМЯНА - една жалба и промяна няма да има - съда я отменя.
24
1
 
5
 
! Отговори
мери преди 2 години
Егати законодателството в Б-я едните казват няма разрешение другите казват има разрешение *** че рабери кой крив кой прав Това единствено в Б-я и Турция можв да се случи високо интелегентна Българи я тежко и горко на нормалните хорица дето работят за единхляб