Доц. Петър Атанасов: Нямам притеснения от проверката в "Пирогов"

В първите дни на пандемията бях уплашен, сподели той
30 юни 2021 08:53, Ния Христова
12
В интервю за Bulgaria ON AIR говори началникът на COVID отделението в "Пирогов“ доц. Петър Атанасов.
 
Здравното министерство назначи проверка на неговото отделение заради съмнения за фалшиви хоспитализации. В отговор на това пациенти и медици се обявиха в подкрепа на специалиста. 
 
"Има потърсили и непотърсили помощ. Не става дума за нов щам, а за съществуващия към момента щам. Белият дроб е таргетният орган и бива засегнат в най-голяма степен. Той е прицелната точка", посочи той.
 
По думите му се засягат и нервната система, стомашно-чревната система и като цяло няма кътче от човешкия организъм, което да не е засегнато.
 
"Готови сме да посрещнем нова вълна. Можем да очакваме такава, особено сега, когато нещата се успокоиха", допълни още лекарят за Bulgaria ON AIR.
 
Според него глобалното повлияване на инфекцията е чрез ваксиниране.
 
"Не може да правиш експерименти в движение с болни пациенти при лечението. Трябва да има рамка и отделният пациент е отделна вселена, може да се наложи  да направиш остър завой при лечението", заяви още доц. Петър Атанасов.
 
Той е на мнение, че не би искал да работи в условията на клинични пътеки.
 
"Приказката, че парите трябва да вървят след пациента, преди него или на главата му - изобщо не искам да я чувам. Няма лекар, който да може, дори да иска, да източи Здравната каса. Нямам притеснения от течащата проверка в "Пирогов". Подкрепата е една от причината да не си зарежа професията, този момент ме спира да не я сменя и да се занимавам с нещо друго", подчерта събеседникът.
 
"В първите дни на пандемията бях уплашен. Бяхме 31 души персонал, беше период, в който да се мисли бързо, да се чете, да се вземат решения. Даже си мислех, че в един момент болестта взема надмощие над нас", посочи още медикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Стига сте хулили нашите лекари и особено в Пирогов Там е пълно 24 часа с пациенте и дори се чудя как издържат да работят лекарите имедицинските сестри , които са на изчезване. Е, КОЙ МОЖЕ ДА РАБОТИ ЗА БЕЗ ПАРИ ПИТАМ АЗ? До кога крайно време е за вземане на поуки
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия дни новата власт, очевидно надграждайки предишната, яростно се е устремила да громи държавните и общинските болници. Целта им е ясна - пълна приватизация, въвеждане на няколко здравни каси, за да се конкурират...А в това време тече обичайното източване на касата от частните болници, които са си твърде невинни, въпреки обширните журналистически разследвания.
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма лекар, който да може, дори да иска, да източи Здравната каса.Лъжа.Здравната каса се източва ежедневно, ежеминутно.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не си губим добрите специалисти, това е важно. Ясно е какво се случва в болниците, но затова не са виновни лекарите.
3
1
 
4
 
! Отговори
Тоя не разбра ли преди 2 години
че в тази държава докторите са най-лесни за изчагъртване. И най-желани за този чалгаджийска дейност. Про стака най-мрази умния и най- му е каф да го чагърта и мачка
2
2
 
8
 
! Отговори
Проф. Гинка Ваксинка преди 2 години
Не закачайте професор Балтов! Той е национално богатство! Вместо да се занимавате с доходите на големите болници, отивайте на зелен коридор да се ваксинирате, че до месец два от Делтата ще се мре, ама яко ще се мре!
1
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като няма нищо против проверката, защо организира смешни протести пред Пирогов?