Теоритичните изпити за шофьорска книжка в нова сграда

В новата сграда има 2 зали с по 13 работни станции
5 юли 2021 19:46, Ния Христова
15
Теоритичните изпити за шофьорска книжка в нова сграда
Снимка: БГНЕС
Изпитите за водачи на моторни превозни средства ще се провеждат в нова и самостоятелна сграда към Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА). Тя позволява да се сепарират потоците и да се произвеждат единствено изпити. В нея има общо 2 зали с по 13 работни станции, напълно електронизирани и това ще елиминира субективния фактор напълно.
 
Местата са с четири повече във всяка една от залите. Това стана ясно след инспекцията на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров на новите изпитни зали на ИА "Автомобилна администрация" в София, предаде в. Монитор.
 
Кандидатите ще могат да научават резултатите от изпита непосредствено след неговото приключване.
 
"Осигурена е рампа за хора с увреждания и обособени места в залите за тях. Администрацията е отделена, което ще и позволи да върши свободно и спокойно работата си. Ефектът от разделянето на потоците в крайна сметка ще бъде, че ще могат да бъдат изпитвани много повече хора", коментира министър Тодоров.
 
На въпрос ще има ли разговори с бранша за увеличаване на часовете за кормуване, министър Тодоров обясни, че темата е отворена и комуникацията продължава, за да се намери пресечна точка между това, което иска администрацията и това, което търси като ефект браншът. 
 
"На първо място трябва да се водим от идеята за безопасност и сигурност на пътя. Часовете трябва да са толкова, колкото са достатъчни, това да се случи. Лично аз съм за увеличаване на часовете, но то не трябва да бъде самоцел а синхронизирано с качеството на обучение", коментира транспортният министър.
 
Той допълни още, че предстои ремонтирането на новата сграда за изпити към ИААА и в Благоевград.
 
На въпрос дали има напрежение на пристанище Варна, Тодоров коментира: 
 
"Напрежение трябва да има винаги от гледна точка на оперативната дейност до толкова, доколкото трябва да се търсят нови товари, нови пазари, за да могат работещите там да са спокойни, а и финансовите показатели на дружеството да бъдат добри. Категорично заявявам, че от гледна точка на съкращаване на персонала няма да има. Това е заявено и след срещата със синдикатите. Борда на директорите е уведомен за неговото решение".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
Пише се теорЕтични! Колкото и да ви е странно.
11
0
 
1
 
! Отговори
Наивен въпрос преди 2 години
Теоритичните изпити различават ли се от теоретичните?
10
0
 
0
 
! Отговори
балък преди 2 години
Книжки има в библиотеките и книжарниците! МПС се управлява със свидетелство за правоуправление - придобито по съответния ред!
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От цяла България ли ше ходят в тази зала? Пак добре, че сте написали някъде в статията, че става въпрос за София! То откъде да се сетите, че има и хора извън скапоценния ви град!
8
0
 
4
 
! Отговори
Край преди 2 години
Не знам къде ще ги изпитвате ама им обяснете правилото на десностоящия на нерегулирани кръстовища че ще се избиемПоловината шофьорчета не го знаят
7
0
 
4
 
! Отговори
Свирчо - теорИтичен преди 2 години
Обратно в средния курс за дорабоТка на Тиорията.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Школите взимат по 2000 лв и повече ако сложим допълнителни часове и няколко пъти ако те скъсат.Не може да крещиш на 18-годишно дете. Да то плюеш колко е тъпо. Това дете ти дава хляба и си длъжен да го научиш , а не да го унижаваш .
5
3
 
3
 
! Отговори
45 годишен примерен преди 2 години
Книжки да се дават само на над 30 годишни улгнали вече хора ....аман от разни неуки 20 годишни мишоци и кокошки по пътищата ..
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Теоритичните изпити- вече и журналистите са малограмотни.И чакаме да се оправим-трагедията е пълна.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инструкторите са некадърни и прости.Явно цял живот да въртиш волана нанася трайни умнствени последици. Всеки би се справил с теорията, която е лесна и има много добре написани книжки .Зорът е когато попаднеш на *** да те обучава. Няма да е зле да си сменят старите трошки и да инвестират в нова кола и да минят един курс за преподаватели.Не може куцо , кьораво и сакато да инструктор. Всеки селянин инструктор. Не се чудете после защо има толкова катастрофи.Новите водачи НЕ са подготвени.
2
1
 
2
 
! Отговори
Арести за терористи преди 2 години
Терористи на власт цакат яко младежите с нагло престъпна дигитално холограмна видео пресканираща терористична техника.Арести за престъпниците провеждащи видео терор срещу Българи и гости.Видео терора е ЗАБРАНЕН ОТ чл.29;чл.28 и чл.32 на ОСНОВНИЯ ЗАКОН.Уврежданията от видео терор са ВИДИМИ ,ТРАЙНИ И Трудно лечими..Стотици хиляди деца са увредени нагло престъпно!!!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Изпитите за водачи на моторни превозни средства ще се провеждат в нова и самостоятелна сграда' ----- не знаех, че книжка се взема единствено в София.