Продължават протестите в "Пирогов", част от медиците готови да напуснат

От "Заедно с теб" не подкрепят протестите
20 юли 2021 08:25, Ния Христова
79
Медиците от "Пирогов" продължават да протестират. Освен оставките на здравния министър д-р Стойчо Кацаров и на директора на Здравната каса Петко Салчев те настояват и за създаване на клинична пътека за лекуване на усложнения след прекаран COVID-19. 
 
Част от медиците са готови и да напуснат болницата. Протестите започнаха миналата седмица, след като здравният министър освободи директора на болницата проф. Асен Балтов, като се позова на резултати от проверка на Здравната каса, според които са установени злоупотреби за 1 млн. лв., припомни Bulgaria ON AIR.
 
Разрази се и скандал относно това дали служебният министър е бил на лечение в "Пирогов" след усложнение от COVID-19. 
 
От пациентската организация "Заедно с теб" обявиха, че не подкрепят протестите в "Пирогов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: медициоставкипротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратирата да провери участниците в протеста - явно и те имат пръст в источването на здравната каса и сега им припарва под краката
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В нормална дьржава за милион липси се влиза в затвора - да се раследват протестиращите явно и те са участвали в схемите - балтов има доста сьучастници явноРашков деистваи да не се покрият доказателства
67
2
 
6
 
! Отговори
ЧАКАМЕдядо Йоцо също преди 2 години
АЙДЕ ДЕ ,НЕКА НАПУСНАТ!...ЧАКАМЕ !..А БАЛТОВ ДА СЪДИ НЕГОВОТО ОТСТРАНЯВАНЕ !.ИМА СИ СЪД!...НЕ МУ СТИСКА И ЯВНО ЗНАЕ КАКВО ГО ЧАКА !...и повече от купените телевизии да реват и ни занимават всеки ден с простотии!
66
5
 
2
 
! Отговори
До Чистачка преди 2 години
При чистачката ли ще отидеш на преглед или в някоя болница?
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преполагам, че ще започват масови протести като тръгнат високите цени на ток, парно и вода! Радев и Борисов може да се плюят взаимно, но надежда отникъде...Слави и да запее "Стани, стани юнак балкански", не вярвам някой на му се върже!
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много злоба, много простотия! Радев назначи и нахъса пинчерите да лаят и хапят!
63
1
 
5
 
! Отговори
Чистачка преди 2 години
Да напуснат доста болници имат нужда от - санитари , много хранителни магазини испитват недостиг на хигиенен персионал
62
2
 
2
 
! Отговори
опаланкааа преди 2 години
каква я мислеше радев каква стана. а като излязат септември и учителите и университетите ? не става за водач защото е страхлив и защото е фигурант и защото като взимат пликове около него мълчи. радеф позор оставка и затвор
61
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Всичко това е последица от 30-годишното управление на политиците от времето на демокрацията .Стига вече сте писали глупости , защото сте хора без работа!
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Само питам Всичкото това е последица от 10г. управление на Тиквата. Неговите калинки така са усвоили държавата, че на всякъде се разкриват схемите им за усвояване. Същото е и със Пирогов... Шефът им ако беше толкова честен и почтен, за какъвто се представя, нямаше да кара кола за над 100000лв. и болницата му да потъва във дългове. Но, той е свикнал да краде, да унижава (кадърните специалисти и след като са му неудобни да ги уволни)... Огледай се... Тиквата напълни държавата със псевдо експерти
59
1
 
7
 
! Отговори
Грешка в системата преди 2 години
Проблемът е в Здравната каса.Който държи портмонето и раздава пари,той е виновен.Припомнете си,че през 2017 г мед.сестрите от пирогов протестираха срещу шефа им заради ниските заплати.А да не говорим,че здравната каса раздава пари на частни болници,а най-натоварените-джипитата взимат 1200 лв.и САМИ СИ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИТЕ!
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И крадец съм и лъжец съм с 30 годишен стаж.Имаше такава песен...
57
1
 
9
 
! Отговори
ОПЛ преди 2 години
Търпяхме ви простотиите български 30 години само мир да има, сега нас искат да ни изкарат виновни!30 ГОДИНИ СТИГАТ!НА ПРОТЕСТ!
56
5
 
6
 
! Отговори
ОПЛ преди 2 години
Лекари от всички болници на протест пред МЗ!
55
3
 
5
 
! Отговори
ОПЛ преди 2 години
Нямаш никакъв проблем, след 10 г ще имате 3-и варианта:1.Редите се като не-г-ри по 12 ч пред спешната болница;2.Палите цър-ву-лите и отивате да си платите да ви прегледат в Сръбско;3.Вземате бял чаршаф, покривате се и тръгвате към гробищата.
54
7
 
8
 
! Отговори
Мутри Вън преди 2 години
Всички протестиращи медици да се уволнят!! Пирогов да се закрие!! Да се отстрани мафията в бели престилки.
53
4
 
10
 
! Отговори
SS преди 2 години
А освен фалшиви хоспитализации и листове, в "Пирогов" може да има и фалшиви назначения в суматохата на пандемията... разни щерки, синчета, внуци, внучки, и рода всякаква.... Та, не е зле и това да се провери. Да видим оттук пък какво ще изскочи... и дали и как се е източвал държавния бюджет по тази линия... Да не излезне още по-скандална далавера??
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 55 Аре у лево
51
2
 
6
 
! Отговори
ОПЛ преди 2 години
Здравеопазване все още има. Няма да има след 10 г, когато всички в допенсионна възраст се пенсионираме. На някои застрашени от климатични промени държави им трябва територията ВИ и ромите ВИ за да я чистят, а ВИЕ сте излишни.
50
3
 
9
 
! Отговори
SS преди 2 години
Да напуснат ли?-Бас държа, че няма.Нека си реват, но да върнат нашите пари, дето са ги усвоили с измама,източвайки НЗОК. Каквото и да усукват-истината е ИЗТОЧВАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН РЕСУРС,sorry! Това е тежко криминално престъпление отвсякъде.Който е виновен- да си носи последствията... и да се върнат ПАРИТЕ според предвидените от закона мерки! И никой не обвинява медиците, че са крали, но те може и да са саучастници. Така, че ако много буйстват, могат да получат и по някоя и друга призовчица...