Квартали в София остават без топла вода

От утре до 11 август планирано спира работа ТЕЦ "София Изток"
1 авг 2021 13:05, Анисия Иванова
28
Квартали в София остават без топла вода
Снимка: БГНЕС

От утре до 11 август планирано спира работа ТЕЦ "София Изток". Това ще засегне 6274 абонатни станции. За период от 7 дни - от 2 до 9 август, ще бъде преустановена работата и на топлорайон "София", съобщават от "Топлофикация София".

От около 4400 абонатни станции в топлорайон "София", по време на ремонта, без топлоподаване ще останат 3800. Останалите 600 ще бъдат захранени от съседните отоплителни централи на топлорайоните "Люлин" и "Земляне".

Спирането на топлоподаването ще засегне кварталите, които се захранват от ТР "София Изток" и ТР "София". Това са кварталите "Яворов", "Гео Милев", "Изток", "Изгрев", "Лозенец", "Дианабад", "Младост 1, 1А, 2, 3 и 4", "Витоша", "Дружба 1 и 2", участък от централна градска част и др.

Основната причина за спирането на ТЕЦ "София Изток" е нуждата от изпитание на газопровода от газоразпределителна станция "Казичене" до централата в присъствието на Изпълнителна дирекция технически надзор /ИДТН/ към ДАМТН.

Съгласно нормативната уредба "Топлофикация София" е длъжна да прави това веднъж на десет години. По план следващата година предстои същото изпитание и за вътрешните газопроводи в централата. За да минимизира неудобството за потребителите, дружеството ще използва това спиране, за да обедини двете проверки. Така ще се избегне преустановяване на работа на централата през 2022 г.

По време на тазгодишното спиране ще бъдат извършени и ремонтни дейности по топлопреносната мрежа, в зависимост от степента на аварийност през изтеклия отоплителен сезон.

Една от продължителните дейности по време на изпитванията и ремонтите е дренирането на системата. Тъй като водата по мрежата е с изключително висока температура (около 55 градуса), е невъзможно те да бъдат извършвани, без да бъде дренирана мрежата. Именно това налага и спиране на топлата вода към потребителите.

По-подробна информация за кварталите, които попадат в зоните на спирането, може да бъде получена на www.toplo.bg или на телефон 0700 111 11.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
10
 
! Отговори
Лозенец преди 2 години
За такива случаи си имам и бойлер и не ми дреме дали ще ми спрат водата.
15
8
 
11
 
! Отговори
факт 2 преди 2 години
Аз пък си купих кошара и спя межде прасето и овцата и винаги ми е топло и сутрин цицам пресно мляко.
14
13
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АЗ ПРОЧЕТОХ: КАРТЕЛИ В СОФИЯ ОСТАВАТ БЕЗ ТОПЛА ВОДА!!! / ЯВНО БЪЛГАРИЯ Е НА ПРАВ ПЪТ БЕЗ ИЗЕДНИЧЕСКИЯ ГЕРБ
13
2
 
10
 
! Отговори
До анонимен 20 преди 2 години
Е как няма да имате непрекъснато топла вода. Лозенец половината квартал е на бойлери, просто не навсякъде има тръби, особено в долния...
12
0
 
10
 
! Отговори
До 5555 преди 2 години
На вън всички са на пропан, ти какво очакваш? А най трудно се нагласява водата на пропан, или е студена или вряла. Отвратително
11
6
 
12
 
! Отговори
До Факт преди 2 години
На мен отоплителния сезон ми излиза около 1200-1300 лв за 88 кв/м. Ти не знам какво си спестил, но за мен ТЕЦа няма алтернатива. За качествени климатици трябва да се изръся минимум около 3-4к лв, и пак няма да мие особено по-евтино, като включим и бойлер и до там. Със спестените пари някакъв курник си купил най-вероятно
10
2
 
10
 
! Отговори
Някои пищят преди 2 години
Еми купете си бойлер де. Вкъщи го ползваме от години само за тази лятна профилактика. Иначе греене на вода в тенджери, смесване със студена, подливане. Готина процедура ако сутрин ще ходиш на работа. Правил съм я през наемателските времена.
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда, все квартали, които гласуваха против Фандъкова. Добре че е горещо иначе щяха пак да се изсипят в манастирски ливади на протест. Защо не спре водата на тези, които не я плащат във факултета?
8
0
 
8
 
! Отговори
София преди 2 години
Така както сте я написали тая стати не става ясно за кои райони се отнася, ето ви нагледно, за да могат хората да се ориентират: кв. Яворов, кв. Подуене - Редута, ж.к. Христо Смирненски, кв. Гео Милев, кв. Изток, кв. Изгрев, кв. Лозенец, ж.к. Дианабад, ж.к. Младост 1, 1А, 2, 3 и 4, кв. Мусагеница, кв. Полигона, кв. Студентски град, кв. Витоша, кв. Малинова долина, ж.к. Дървеница, жк. Дружба 1 и 2, Промишлен район - Гара Искър, комплекс Враня, БАН и НИМХ.
7
1
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
40 градуса жега айшето търси студена вода и студена бира :)))
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никоя соц традиция не е забравена
5
13
 
10
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
- От 6 години не ползвам топла вода и от 10 додини парно , тва двата входа през централен топломер!- От година не живея в София!- Видях се в пари и както върви ще спестя за още едно жилище извън София само от тва!ПС: Който е луд да им плаща, наистина не Ви завиждам!!!
4
1
 
11
 
! Отговори
5555 преди 2 години
Всяка година през август месеца спират топлата вода, преди 2 години беше за 14-5 дни, *** ***, бойлерът оправя нещата, ама това не е нормално. Където и да съм живял навън, нито 1 път не съм се къпал със студена вода. Миналата година в пандемия пак същата работа, пълен резил.
3
2
 
18
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
За Сметка на Това Ще си ПЛАТИМЕ И ТОВА ,ЧЕ НЯМАМЕ ТОПЛА ВОДА.ВСЕКИ МЕСЕЦ ПРЕЗ ЗИМАТА ДАВАМ 74лв.ЗА ТОВА ЧЕ (НЯМАМ) Парно но ПЛАЩАМ ЗА ТОВА ЧЕ МОГА ДА ИМАМ ПАРНО ЩОТО ИМАМ 5 ТРЪБИ В НАС
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в най големия мор, със студена водица душче
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Думи немам.