Пазарът на имоти: Голямо търсене, оскъдно предлагане

Това го прави нестабилен
7 авг 2021 16:45, Ния Христова
98
Пазарът на имоти: Голямо търсене, оскъдно предлагане
Тенденциите в жилищните пазари сa обусловени от оскъдното предлагане и завишеното търсене. Няма добро съотношение, а това прави пазара нестабилен. 
 
"На места цените растат с 7-8% на годишна база, а на други дори достига до 10% за жилищния сегмент. Купувачите ще започнат да се отдръпват, защото това няма как да продължава до безкрай", каза Антон Илиев, съосновател на “КА5 имоти”, в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.
 
$Всичките очаквания от миналата година при разсрочването на жилищните кредитите заради ковид и че вероятно 12 месеца по-късно ще има по-силно предлагане, не се оправдаха. Вместо това е станало точно обратното и очевидно хората нямат проблем да обслужват кредитите си$, допълни госта. 
 
Търсенето продължава да нараства, а предлагането остава ниско. 
 
"Не се вижда и никаква тенденция да се случва обратното. Новите проекти, които се строят, не осигуряват достатъчно брой жилищни единици, които да покрият голямото търсене. Продължава да има дисбаланс и затова за някой имоти става наддаване, което не е добре."
 
"Не се вижда тенденция да се случи обратното. Новите проекти, които се строят не осигуряват достатъчно брой жилищни единици, които да покриват търсенето. Има дисбаланс и затова за някой имоти става наддаване, което не е добре."
 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари