Кой контролира ремонта на "Топлофикация-София? Разкопаха и оставиха...

В Helpbook постъпи сигнал за самонастанили се в градинка на район "Триадица"
7 сеп 2021 19:30, Анисия Иванова
14

Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал за разкопан участък от столичния квартал „Дървеница“, където се извършва планиран ремонт, но поради някаква причина дейността е замряла от минимум седмица.

Ето какво ни пише нашият потребител: „Кой контролира ремонта на "Топлофикация-София" и изобщо контролира ли се? Живея в кв. Дървеница. Разкопаха около блока и общо взето това е всичко, което се направи. На 1 Септември един работник изряза около 10 метра тръби и оттогава, та до днес,няма никой на обекта. Нищо не се прави и както е тръгнало скоро няма да се направи. Та въпросът ми е: Изобщо някой упражнява ли контрол по отношение на този "грандиозен" ремонт? Виждаме по света как се работи - едни режат тръбите, веднага след тях други поставят новите тръби и така докато се приключи даден участък. Това тук повече ми прилича на "дайте да изперем едни милиони, докато можем и сме навласт". Миналата година ремонтът беше отново по време на летните жеги и продължи 3 месеца. Сега отново 2 месеца без топла вода и пак през лятото. Пък на всичкото отгоре и не се работи, както трябва. Уважаеми управници влезте си в ролята на такива и поне контролирайте абсолютното безхаберие на Вашата фирма Топлофикация! Защото потърпевши сме всички граждани, плащащи си данъците и сметките навреме“.

В друг сигнал постъпи оплакване, касаещо самонастанили се лица в обществени площи в район "Триадица": "Заели са 4 пейки в частта на парка до бул. "Прага", зад Тотопункта. С тях има и три големи бездомни кучета. Пейките са отрупани с всякакви вехтории и около тях има много боклук. Бездомните са там денонощно - спят, готвят на газов котлон, ядат, пият алкохол. Естествено за тоалетна използват близките храсти, а на чешмичката се подмиват пред погледа на минувачите. Често при тях се събират и други, видимо нетрезви.Съгласна съм, че тези хора нямат дом и сигурно не им е лесно, но не мисля, че е редно това да се случва на място, където непрекъснато има деца, бебета, подрастващи, младежи. Възрастните хора също недоволстват, не само заради гледката, миризмата, алкохолните сбирки, а и от кучетата. Градинката по принцип се поддържа много добре от общината - като растителност, осветление, пейки, детски площадки. Служителите на чистотата също си вършат работата, но не са длъжни да почистват и катуна. Нека не позволяваме всичко това да бъде развалено“.

Получихме и сигнал за незаконно заведение на територията на квартал „Христо Смирненски“. В трафопост на площ около 30 кв.м се намира кафене, което няма разрешително за извършване на търговска дейност, масите за клиенти са превзели обособен паркинг, а самото съоръжение е компроментирано и представлява реална опасност за ползватели и преминаващи.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
За бездомните трябва да се погрижи съответната община. Тя трябва да определи терен извън града и да постави там дървени къщички и осигури канализация и достъп до вода.Така тези хора ще могат да се съвземат и ще започнат да си помагат взаимно. Ще им е нужен и социален работник. Друг начин няма. Може да се направи и подписка за събиране на пари за този проект. А и бивши и настоящи управленци също могат да предоставят парични средства.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, ще си ги платите и тръбите и ремонта, ще ви излязат златни.
4
2
 
5
 
! Отговори
Наско Сиганина преди 2 години
Аз контролирам ремонта.
3
3
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Обадете се на Валю топлото,той ще зарови тръбите.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'ремонтите ще се правят през Лятото, когато НЕ Е ОТОПЛЕНИТЕЛНИЯ СЕЗИН.' ---- тоест ще се завърши догодина
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка на Бойко Борисов, да живее генерал Радев и Владимир Путин.