Арестуваха мъж, опитал да заличи надписа от паметника на Съветската армия

Той е задържан за 24 часа
26 сеп 2021 15:23,
121
Арестуваха мъж, опитал да заличи надписа от паметника на Съветската армия
Снимка: БГНЕС

59-годишен мъж е задържан за опит да заличи надписа на паметника на Съветската армия, предаде на БГНЕС.

Арестът е извършен тази сутрин около 8.15 часа.

Още по темата
Извършителят е задържан за 24 часа. Пред органите на реда е заявил, че е русофоб.

От МВР отрекоха появилата се информация, че арестуваният е финансистът Мартин Заимов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
това е едно сдс лаи-====о иска му се да се види по телевизора да се заговориза него от промития му мозък само прос-то-тии цър-ву-лът си остава такъв
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "...обикновения войник преминал пътя от Москва до Берлин. Това е път в бой, зима и лято. Как да стигне до Берлин ако не мине през Румъния, България, Сърбия,Унгария, Полша и др. страни. Загиналите войници не са виновни за нищо. На тях им дължим поклон. Нека поне тяхната памет не я дъвчем като фили и фоби." _______________________________ 1) От Москва за Берлин пътят е на запад, а не на юг, където е България. 2) Чия памет? Тук няма нито 1 убит руски войник! Няма кости!
83
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англичаните какво предлагат за да се спасим от Сталин и Червената армия, да позволим Турция да ни окупира, на което Стойчо Мушанов на 31 август 1944 г. в Кайро отговаря. "Няма Български политик, който да се подпише под това нещо." Мартинчо отдавана е нанесъл щети на родината си България повече от своето тегло в злато.
82
2
 
1
 
! Отговори
Това преди 2 години
да не е на гумен сайта, ха ха ха
81
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британската армия и американската армия искаха да свали фашистката власт в България чрез бомбардировки................
80
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британската и американската армия бомбардираха България..................А фашистите в България бяха свалени от власт от Съветската армия. Друга армия не дойде да ги свали. Още 30 години фашистка диктатура очакваше България, както в Испания, Португалия, Гърция, Латинска Америка. Британската армия в Гърция подпали гражданска война и докара военна диктатура за 30 години.
79
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дядо му антифашист, той фашист. Баща му английски агент. Побъркан ***. И той не знае какъв е. Търси се.
78
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашистът мартин заимов бил арестуван за профашистка дейност.
77
4
 
9
 
! Отговори
Въз преди 2 години
До ... къде е паметника на Ботев, на Паисий Хилендарски, на многото истински българи, оставили светла диря в нашата история? АМИ НАПРАВЕТЕ им паметници, бе! Създайте нещо! Престанете да рушите това, което предишните поколения са създали преди вие да се появите на тоя свят и да заявите, че историята на България започва и свършва с вашите недооформени инфантилни мозъци!
76
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 94. Да разбирам ли, че е било по-добре Германия да е победила? Паметника е на армията не е на Сталин и репресиите за който говориш са и след войната. Можеш ли да кажеш от сега дали сегашните ни партньори след време няма нашите наследници да ги мразят за събития които още не са се случили?
75
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако този реши да направи някоя гадория в Берлин -Трептов или на Паметника на Съветската армия във Виена, жална му майка! Онези не си поплюват! Ще го вкарат зад решетките да зарадва неколцина мигранти!
74
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на човека! Имаме нужда от още такива българи.
73
8
 
13
 
! Отговори
до 94 преди 2 години
Ами много добре знаем, ча Червената армия стигна Берлин. И кво? Те смениха властта на Хитлер с още по-страшната власт на комунистите. При Хитлер имаше частна собственост и икономикатанаГермания процъфтяваше. У нас също. При Сталин имаше Голдомор и маше концлагери. Сталин изби 20 милиона руснаци защото не харесвали комунизма. Нищо хубаво не получихме от руската окпация. Само още жертви на комунизма и забатачена икономика.
72
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо се правите, че не знаете, че съветската армия победи фашистка Германия. Помислете за обикновения войник преминал пътя от Москва до Берлин. Това е път в бой, зима и лято. Как да стигне до Берлин ако не мине през Румъния, България, Сърбия,Унгария, Полша и др. страни. Загиналите войници не са виновни за нищо. На тях им дължим поклон. Нека поне тяхната памет не я дъвчем като фили и фоби.
71
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още ли арестуват ако не обичаш СССР и неговите тотеми на окупацията? Това съоръжение на вечната дружба и робско преклонение към една изчезнала преди 30 години държава отдавна трябваше да бъде премахнато от центъра на София. Фандъкова да изпълни решението на СОС от 1993 година за премахването на паметника на окупацията.
70
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чували ли сте за Георги Константинов? През 1953та година, когато е бил на 18 години в най-страшното сталинско време той вдига във въздуха паметника на Сталин в Борисовата градина. Дават му смъртна присъда, и само факта, че Сталин е умрял една седмица по-късно позволява да бъде заменена за 20 годишен затвор. След затвора той бяга на Запад, а днес на 86 години е още жив и живее в София. Написал е 5 тома спомени за живота си. Един велик българин но още непознат от младото поколение.
69
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един буден и съвестен гражданин на България! Както споменава в коментара преди мен Жо, къде е паметника на Ботев, на Паисий Хилендарски, на многото истински българи, оставили светла диря в нашата история? До кога историята ще бъде подвластна на старите комунистически лъжливи идеи и насоки? Нима хората не заслужават да знаят истината за новото ни време?
68
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито Раковски, нито Ботев, нито Левски са били русофили. Всички те са смятали Русия за заплаха на България точно каквато е била Турция. И са искали да работим за нашето си освобождение САМОСТОЯТЕЛНО. А когато Русия ни окупира през з 1878ма година паставя на престола един племенник на руския цар. За Русия е било важно да стигне проливите. И от повторната окупация ни е спасил Стефан Стамболов.
67
3
 
4
 
! Отговори
До 86 преди 2 години
Естествено, салют. Нали им е слугувал?
66
9
 
17
 
! Отговори
Жо преди 2 години
Двадесет декара в центъра на столицата на България са отделени за гигантски паметник на една армия, окупирала странат ни. Сравнете този 25 метров динозавър със скромния паметник на Васил Левски. А, знаете ли къде се намира в София паметника на Христо Ботев? Ами не знаете, защото няма такъв паметник. Има само 2 двуметрови бюст-паметници в Борисовата градина и на пл.Възраждане. А, къде е паметника на българските опълченци и колко е висок? А, на Раковски, Бенковски, Караджата, Хаджи Димитър и други