Собственик загради път, остави 30 къщи без достъп

Образувала се е колона, хората не могат да стигнат до дома си
Обновена: 10 окт 2021 12:43 | 10 окт 2021 12:37, Александър Попов
97
Собственик загради път, остави 30 къщи без достъп
Снимка: Лилия Йотова

Неприятно изненадани останаха днес собственици на къщи във вилна зона Побит Камък край Нови хан. Появил се нов собственик заградил пътя, който попадал в имота му и по този начин оставил без достъп хората, собственици на близо 30 къщи.

По обяд се образува колона от автомобили, има и семейства с малки деца, които не могат да стигнат до дома си.

На място е дошъл и кметът на Нови хан, който обяснил на хората, че пътят наистина попада в имота и имало алтернативен. Но такъв път просто не съществува, гневят се собственици на вили в района.

"Това е България! Отиваме си към къщата в Побит камък (Нови Хан). Стигам до чешмата - пътят затворен. Появил се нов собственик, който загради пътя и не пуска хората да си стигнат до къщите. Има бебета и малки деца, които стоят на студа. Ние също стоим", обобщи ситуацията един от потърпевшите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: Нови ханПобит камък
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
7
 
11
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Ако комунистите след 1944г. не бяха отнели на хората насилствено земята,днес всеки щеше да си знае собствеността!
72
4
 
6
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Ако нямаше 45г.комунизъм и комунистите не бяха отнели насилствено земята но хората,всеки щеше да си знае имота и този на съседите!
71
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А всъщност правилният въпрос е, защо общината не е осигурила достъп до имотите на гражданите, като отчужди имот за улица и изгради такава!
70
1
 
29
 
! Отговори
Франко преди 2 години
За разлика от други общества и народи, които неизменно имат лоши черти и качества при нас се откроява доста отчетливо (в повече от другите) злобата, липсата на морал, чест, достойнство и елементарно възпитание. Обаче световните процеси са неподвластни на нито едно общество, както слабите животни в природата умират, така и това общество ще си отиде заради лакомия и простотия напълно заслужено
69
6
 
13
 
! Отговори
Тоско преди 2 години
Че има ли нормани хора с достойнство и самоуважение, които да са останали да живеят в тая клоака. Който още не е сигурен или се плаши искам да кажа, че няма нищо страшно. Превъзмогнете себе си и страха си и напуснете това общество на йн
68
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя собственик е егати *** парче, аз ако бях щях да сложа една бариера и лафка до бариерата, за водичка, закусчици, одиалца, за тези, които не могат да си платят таксата за преминаване да не им стоят децата гладни и жадни и да студуват :-)))
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Геодезист
66
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Път до имотите трябва да има. Трябва да се види къде е по кадастър и ако има и не става за ползване, засегнатите собственици събират едни пари, наемат булдозер и си оправят проблема. Това да чакат общински чиновници да им го направят е вятър работа. Статиите са винаги тенденциозни, така че реално как стоят нещата не се знае. Може пък пътя действително да минава през имота ама собственика да е чувал от баба си че това било тяхно и решил да го прегради. Граница на имот се определя от гродезист.
65
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът е в местната власт,а не в собственика
64
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същото ще се случи скоро и с мен,от 8 години собственици на къщи минават през моя нива,направиха си път в село Белащица,Пловдив.Няма лошо,аз земята не я ползвам,но е парцелирана и скоро е на тезгяха за продан.Няма какво да направя за хората и "техния" път,8 години го ползваха.Кмета им бил обещал да "форсира" изграждането на общиснки път,нищо не е направено и скоро някой ще изреве по новините.
63
2
 
4
 
! Отговори
Вътю Т.Панчев преди 2 години
И КОЛКО Е ДАНЪКЪТ НА ВЪПРОСНИЯ ИМОТ ??
62
39
 
23
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Честито ви управление на РадеФ
61
6
 
28
 
! Отговори
Mod преди 2 години
Винаги когато няма стабилност в държавата,временни правителства,избори без край,революции и т.н. става така.Има хора които чакат само това,и ловят доста риба в мътната вода.90 -те го ядохме т'ва,ама много хора са забравили
60
26
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този да не е от шайката не ГЕРБ и да е придобил незаконно имота. Виждал съм такива случаи.
59
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Собствеността си е собственост. Уважавайте частната собственост!
58
25
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ще го гръмнат. То бива - бива, ама като дойде БКП-то в управлението (или клонингите й) и винаги почват проблемите.
57
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 47 - СОбстениците имат наследници ... някои налседници са далеч по- .... да кажем несоциално осриентирани и ще ти избият родата.
56
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 59 - 5 апартамнта? За няколко души, това е нищо. С мои авери, още 2016-а започнахме компания и имаме в моемтна над 50 имоти. Планът е, до 2025-а да сме с поне 150, а до 2030 ... 1000 и повече. АКо това се слчуи, преустановяваме всякаква друга дейност и даже и пра-правнуците ни, няма да им се налага, да работят.
55
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Негов ли е пута? Негув е! МИ тай чи ... толкос
54
6
 
18
 
! Отговори
до 52 преди 2 години
има кадастър, там този път фигурира на скиците - никой не няма право да го загради и затвори!..........................................Нито в ГИС нито в КАДАСТЪРА може да се нанесе каквото и да било ако няма собственост върху земята. Минават от там(върху чужда земя) защото им е по удобно.