Санкции за двама нерегламентирани таксиджии

Провежда се акция за нерегламентиран превоз в София
13 окт 2021 12:36, Ния Христова
10
Санкции за двама нерегламентирани таксиджии
Снимка: БГНЕС

ГД „Национална полиция“, Икономическа полиция, ИА „Автомобилна администрация“ и Националната агенция по приходите провеждат съвместна акция срещу нерегламентиран таксиметров превоз на пътници в София.

Операцията е насочена срещу незаконни действия, осъществяващи се през мобилно приложение, което се използва основно в големите градове на страната, пише БГНЕС. Приложението предлага различни транспортни услуги, в това число и таксиметров превоз на пътници. 
 
Проверките са реализирани в района на летище София и паркинг на голяма търговска верига. За целта е използван „таен клиент“. В единия случай е установено, че водачът работи с личния си автомобил, а във втория – със служебен, собственост на частна фирма. 
 
Двамата шофьори не са издали платежни документи. Установено е и че нямат лиценз за превоз на пътници срещу заплащане.
 
Водачите са санкционирани, а превозните средства са спрени от движение. По случаите са образувани преписки. 
 
Операциите по контрол на нерегламентираните таксиметрови превози ще продължат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И каква е санкцията? 20лв? Смях
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бендер, тука ли си? Скучно е без теб :)
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отидете на Интер Експо, пред ЖП Гарата и пред по- големите молове. Понякога има копърки и около пешеходната зона на бул. Витоша. Всички знаем къде са копърките, дано ги намерите
7
3
 
1
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Не е никак случайто, че родените след 85та масово ползваме подобни апликации. И в Испания, и в САЩ, и в Англия, и където и другаде да съм ходил винаги на първо място е апликацията и чак в краен случай се ползва таксиджия. Има достатъчен пазар за всички. Дори да са с лев-два по-скъпи превозите с апликации винаги бих избрал шофьора с апликацията. Нямам против таксиджиите просто са ми скучни. Плащал съм си на месец на разни съседи таксиджии абонамент и с кой се возя е моя работа, а не на държавата.
6
4
 
7
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Не всеки харесва да се вози в смръдливите таксита. Жалко, че в коментарите е пълно с хора подкрепящи 20ти век. Никой не споменава, че подобни апликации за споделени пътувания съществуват, са разрешени и узаконени, и са предпочитан начин за пътуване в Западна Европа, Северна Америща и Източна Азия. Предпочитам да давам парите си на някой студент излязъл за 2 часа да си изкара някой лев пред това да хрантутя 50 годишен прекарал 30 години и сраснал се със седалката мързеливец.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в пробитата фалирала държавичка ганьофистан рекетът и дерибейството над дребните и слабите ще продължава. подмяна, промяна, демокрация, комунисти, царе, харвард, юпита, руснаци, американцки, ганьофщина, остап бендеровци... таковаха ни мамата на татковината.
4
0
 
10
 
! Отговори
Рамбооо преди 2 години
Отидете в Красна поляна пред ТЕМАРКЕТ за да видите как *** правят незаконни превози с частни автомобили...
3
0
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Айде пак акции ?!___Докага ще работите само по време на акции ?!___След акцията пак същата работа, нали ?!___Ма заплатите не ги получавате само по време на акция, нали ?!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А проверки за фалшиви книжки, нали никой не верва, че ш в е д и т е шофьори са ходили на курсове и са си взели изпитите, а масово карат таксита... Само за София МВР има данни за над 10 хил. души, шофиращи без книжка.
1
1
 
5
 
! Отговори
Любо питен преди 2 години
Двама от колко нерегламентирани? Няма ли да ви е по-бързо да изброите регламентираните?