"Булгаргаз" заплаши ТЕЦ-София, че ще спре доставките

Дружеството иска поскъпване от над 30% на природния газ за ноември
43
"Булгаргаз" заплаши ТЕЦ-София, че ще спре доставките
Снимка: Pixabay

"Булгаргаз" е изпратило писмо до "Топлофикация София", в което се казва, че ако общинското дружество не си плаща задълженията, "Булгаргаз" ще бъде принудено да прекрати договора за доставка на природен газ. Това съобщи пред общинските съветници столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от „24 часа“.

Тя обясни, че веднага е потърсила за разговор ръководството на "Булгаргаз", но до момента такъв не е осъществен.

"Писмото дойде, въпреки че вчера енергийният министър ме увери, че отоплителният сезон за софиянци ще бъде осигурен въпреки дисбаланса в цените на природния газ, които дружеството плаща и тази, която влиза в цената на топлинната енергия за потребителите. Затова ви призовавам да сте активни и заедно бързо да подготвим предложения за решение на този проблем", каза Фандъкова.

Тя информира съветниците за вчерашната си среща с министрите на финансите и на енергетиката, на която е било договорено да се търси механизъм за компенсация на "Топлофикация София".

"Най-песимистичните ни прогнози до вчера бяха за 200 млн. лв. преразход, но "Булгаргаз" иска увеличение от над 30% на цената на природния газ за ноември. Вчера от "Булгаргаз" е пристигнало друго писмо до "Топлофикация София", в което се казва, че се отчита значително превишение на исканията за доставки спрямо предварително договореното количество и допълнително количество ще се осигурява само при възможност. Не знаем на какво се дължи това ограничение на потреблението", обясни Фандъкова.

 


43
Още по темата: парноБулгаргазТЕЦ
Още от Коронавирус
София е в тъмночервената зона, влизат в сила нови противопепидемични мерки
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Да го спират. Ще си запаля камината.
42
1
 
2
 
! Отговори
DAWEDA преди 4 дни
ВСЕКИ БЛОК ДА СЪБИРА ПАРИ ЗА КОТЕЛ НА ПЕЛЕТИ И ТВА Е
41
4
 
8
 
! Отговори
... преди 4 дни
Значи за фалита на топлофикациите се говори още преди 2000г. Просто е топлофикациите са просто касички за текущо оправящата ни партия/партии! Това мисля се изясни и на децата от детцката градина! И сега когато хората обедняха от пандемията и нямат и пари и газа поскъпна драстично и партиите продължават да си искат парите и топлофикация има стотици милиони лева дълг ами да фалира бре!!! Така или иначе само КРАДЕ топлофикация!!!
40
5
 
8
 
! Отговори
Финансист преди 4 дни
Вместо да ги заплашват, направо да вземат да ги набият. Така е в мутренските времена като настоящите. При тези съдилища и общински дружества ще е най-добре да разберат кои са им мажоритарните собственици. За Топлофикация знам, че е Фандъкова, но за Булгаргаз не съм наясно ! Такива като Панов, Гешев и останалите кандидати за президенти и прокурори, нищо добро не чака фалиралата при Методиев Борисов България !
39
2
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 4 дни
парното в люлин е пуснато само радиаторът в кухнята работи тръбите на сграднатаинсталация са студени
38
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ТОПЛОФИКАЦИЯ-СОФИЯ е най-източваното дружество в България в последните 20 години. Защото е общинско и никой не носи пряко отговорност за него. Навремето така се източваха и държавните предприятия. Липсват миларди, а виновни няма.
37
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Герберастките крадци опоскаха държавата и оставиха само един оглозган кокал на Радев и милиарди дългове, които да плащаме всички ние.
36
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ПУСКАТ ТОПЛАТА ВОДА ДА ШУРТИ С ЧАСОВЕ В БАНЯТА И ПОСЛЕ СЕ ЧУДЯТ ОТКЪДЕ ТОЛКОВА ВИСОКИ СМЕТКИ...А И ВРЕМЕТО НА БЕЗПЛАТНИЯ СЪВЕТСКИ ГАЗ И МАЗУТ СВЪРШИ ПРЕДИ 30 ГОДИНИ,КОГАТО СЛЕД ЕДНА ЦЕЛУВКА НА БАЙ ТОШО С БРЕЖНЕВ ПОТИЧАХА БЕЗПЛАТНИ ПЕТРОЛ И ГАЗ ОТ СССР,А СОФИЯНЦИ ОТВАРЯХА ПРОЗОРЦИТЕ ДА ИЗЛИЗА ТОПЛОТО , ВЗЕМАХА ПО ДВА ПЪТИ ГОРЕЩА ВАНА НА ДЕН,А ЦЕНИТЕ ЗА ВСИЧКО ТОВА БЯХА СИМВОЛИЧНИ...
35
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
СОФИЯНЦИ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРАТ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ И СОФИЯ В ЧАСТНОСТ ОТ БЛИЗО 30 ГОДИНИ ИМАТ ИКОНОМИЧЕСКИ ВРЪЗКИ С РУСИЯ НА ПАЗАРНА ОСНОВА,А НЕ НА ГЕОПОЛИТИЧЕСКА...В ТОЗИ СМИСЪЛ НЯМА КАК СТОЛИЧАНИ ВЕЧЕ ДА ИМАТ СМЕТКИ ЗА ТОПЛО И ТОПЛА ВОДА ПО 4-5 ЛЕВА НА МЕСЕЦ КАКТО ПО ВРЕМЕТО НА БАЙ ТОШО И СЪЩЕВРЕМЕННО ДА ПУСКАТ ДА ШУРТИ ТОПЛАТА ВОДА С ЧАСОВЕ В БАНЯТА...
34
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Фъндъкова очевидно не само града не може да управлява, но и топлофикацията... Или и за това Радев ви е виновен о, некадърност герберска...
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
топлофикация софия е каца без дъно,която колкото повече наливаш,толкова по-празна става...с десетилетия трупани и нерешавани проблеми доведоха до това положение...
32
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
и олиото 4.50 , картофите ще ги варите , пърженото не е здравословно .
31
6
 
20
 
! Отговори
Збигниеф преди 4 дни
Който и да изберете, на студено ще седите през зимата, заради глобалната политика на ЕС и УСА. Нашите клоуни са статисти в голямата игра.
30
6
 
10
 
! Отговори
Даа преди 4 дни
Умните и красиви хора ще изживеят малко от екстрите на Виденовото време. Може пък да е за добро.
29
4
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 4 дни
До ГРОБАР Като си го спрял,що даваш акъл на другите.Всеки си решава.Глей си работата
28
1
 
11
 
! Отговори
И преди 4 дни
Нека да си пишат писма - няма нищо лошо в това. Кореспонденията е хубаво нещо.
27
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Това ще бъде свежо. И полезно. Малко здравословен студ ще се отрази добре на "столичани", че много взеха да позеленяват и да губят връзка с реалността.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До АнонименНЕ НЕ СА ИМ ГИ ОПРОСТИЛИ ТЕЗИ 20 000,А СА ГИ ПРИБАВИЛИ КЪМ ТОЗИ ДЪЛГ ОТ БЛИЗО 1 МЛРД И 500 МЛН. ЛЕВА.НА ТОПЛОФИКАЦИЯ...
25
6
 
21
 
! Отговори
О, божке преди 4 дни
Сега разбирате ли защо не трябва да се гласува за клоуни, които ви обещават космонавти, а още няма гаранции, че ще имате топло през зимата и храна за хладилника? Че и макето подведохте...
24
12
 
16
 
! Отговори
ГРОБАР преди 4 дни
Крайно време е това гадно парно в София да замине в историята .От 30 години съм без парно а преди 20 спрях и топлата вода чувствам се прекрасно.