Тази зима сняг ще има, първият - още през ноември

Повече студ и валежи през декември и януари, нататък - по-топло
27 окт 2021 18:46, Красимир Ангелов
24

Тази година първият сняг у нас ще падне в средата на ноември, прогнозират синоптиците. Те все пак отбелязват, че очакват мека зима.

На фона на това Столичната община стартира подготовката за зимния сезон с ремонт на 24 улици в града.

Предстоящата зима ще бъде с неособено дълги студени периоди, през които обаче температурата ще стига до минус 20 градуса. Въпреки това очакванията на синоптиците са да е по-студено от миналата година.

"По-съществено застудяване, придружено от валежи от сняг в равнините, ще има най-вероятно след 15 ноември", прогнозира климатологът Симеон Матев.

Повече сняг и здрав студ може да очакваме през декември и януари, а през втората половина на зимата времето ще е по-топло от обичайното.

"В планините ще се радват на достатъчно снежна покривка за практикуване на снежните спортове, а в равнините отново ще бъдем изненадани от снеговалежи посред зима", добави Матев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

А Столичната община използва последните топли седмици от годината, за да подготви улиците за зимата. От управата уверяват, че имат достатъчно средства за зимно почистване на града.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
иван преди 2 години
До do 1Не съм съгласен за управляваюите дето го каза, та от тях ти зависи как ще живееш, при упрарление на крадци се живее мизерно, малко се чете и мисли в тази държава бре!
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименГлупак, да можеше да си останеш в твоя рай.
23
0
 
0
 
! Отговори
иван преди 2 години
До Радо до 22Това се вижда с очите, ума и сърцето, ако ги имаш, нали?
22
0
 
1
 
! Отговори
иван преди 2 години
До Анонимен,Прав си, Приятелю!!
21
1
 
2
 
! Отговори
Радо до 22 преди 2 години
Я, да чуем какво точно свършиха?
20
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намерете вредните нарушители на конституцията,а не се занимавайте с президента и министрите му,за 4 месеца свършиха повече от тия общо за 30 години....срам и позор че виреят толкова гадни и проклети хора главно от ГЕРБ ДПС и верните им лъжеПатриоти.....не могат на малкото им пръстче да се мерите!!!!
19
1
 
10
 
! Отговори
Валерия преди 2 години
Эима винаги е имало и ще има!!! Отделен е въпроса, че само киша има в последните 30 години!!! Но както и да е студа си е студ!!! Явно Грета има мнение по въпроса!!! :))) И така по въпроса - отопление на дърва, въглища и ***!!! Това е най-евтиния вариант эа отопление, особено ако живеете в къща блиэо до гората!!! :-)))!!!
18
4
 
18
 
! Отговори
МП преди 2 години
От 7-8 години истинска българска зима не е имало.Изнежихме се. Дано и тази бъде мека защото нито държавата е готова нито домакинствата с тези цени на горивата.Бог да ни пази!
17
0
 
17
 
! Отговори
Shark преди 2 години
ММмм, каква новина, ще има сняг през зимата. А ние го чакахме през Август.
16
0
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До 1 Явно си пчелар. Че колко кошера имаш ти, че да извадиш 5 тона мед? И ако наистина си извадил толкова, ами продавай го! Аз например ще си взема! Ще спечелиш 50 000 лв.! Е вярно, няма да ги вземеш наведнъж, но си имаш сигурен доход от продажби!
15
1
 
6
 
! Отговори
do 1 преди 2 години
горе главата.. сам казваш, че си имаш всичко необходимо. остави ги управляващите. те идват заминават, но животът си е твой.
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Три бурета с вино ше ми стигнат! Аз леб не ядем и ток не арчим...мезето на огиня и толкоз!
13
3
 
10
 
! Отговори
ДжоЛан преди 2 години
при първия сняг ще настане тотален хаос в страната, пак
12
6
 
8
 
! Отговори
Резидент Радев преди 2 години
До Анонимен 7Така е, И аз помня, но за нашите беше скъпо. Майка ми лаборантка 160 лв. заплата. Баща ми инженер -320 лв, так че пак бяхме на дърва...
11
1
 
7
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Парчо, ми от работа, не ме бива в краденето
10
3
 
10
 
! Отговори
Парчо преди 2 години
До ЛекарТи, лекаре, кинтите ги имаш от много работа ли?
9
7
 
18
 
! Отговори
Барабата преди 2 години
Сбарал съм стари гуми от под един надлез.И чували с парцали мазни. Гътнах един цер на тротоара . Имам печка от варел . Нека иде зима . Нека вали. Има сланина . Има вино . Има праз.
8
2
 
11
 
! Отговори
кофражист преди 2 години
зън зън Студ е вън . цяяял ден напред назад . Умираме за сън.
7
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече минах на ЕКО отопление. Греех семейството си електричество но от 20 години минах на твърдо гориво. Еко дървата и въглищата чадят като парен локомотив от 60-те години на 20-ти век. Колкото повече говорят за Екология толкова повече ни връщат в Средновековието. По времето на бай Тошо тока беше 1.5 ст за кв.час. Една стотинка и половина за киловат за някои това ще прозвучи като фантастика но има живи хора които помнят. Демоникрацията ни върна 100 години назад.
6
9
 
24
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Пак ще се върнат нормалните зими. Сняг ит средата на ноември та чак до март. Е топлото малко скъпичко ще дойде, ама който има кинти не му пука