Зрелищен арест в метрото на жена без маска, защо?

Беше на публично място, където всеки би трябвало да е защитен, обясни свидетел
2 дек 2021 10:03, Петя Славова
296
Зрелищен арест в метрото на жена без маска, защо?
Снимка: БГНЕС

Жена без предпазна маска бе арестувана в метрото. Зрелищното й задържане бе заснето от друга пътничка Весела Веселинова. Случаят става към 11:00 ч. в сряда на метростанция "Красно село". Във видеото се вижда, че задържаната е викала за помощ и е протестирала срещу поведението на органите на реда.

Според МВР задържането се наложило, защото жената не се подчинила на полицейско разпореждане.

Веселинова е успяла да говори и със задържаната по телефона. " Жената се свърза с мен, по-добре беше тя да разкаже какъв е проблема." По думите й, тя не искала да говори, защото цялото й семейство много са се притеснили. "Разказа ми, че на излизане от метрото е свалила маската си. Била е със слушалки. Полицай се е опитал нещо да й каже и първоначално тя не го е чула", обясни пред Нова тв Весела Веселинова.

"Тогава полицаите започнали да й пишат акт. По нейните думи, единият полицай и казал: "Сега ще видиш как се спазва закона, ще те науча", нещо такова. Тогава се е стигнало до повишаване на тон", обяснява случилото се Веселинова.

"Пред мен жената се опита да се изплъзне, те се опитаха да й сложат белезници. Тя им каза: "Написахте ми акт, какво повече искате". Тя ми каза, че са се опитали да я вкарат в стаичката, където няма камери, но тя е отказала да влезе. Твърди, че полицаите са я обиждали", допълни още Весела Веселинова.

Жената е задържана за кратко и после е пусната. По нейни думи е била обиждана от полицаите. "Беше странно. Имаше двама полицаи и една жена, която се бори. След като е написан акт, имаше неуважение към човешкото достойнство. Не знаем как са били нещата преди да снимам, но това беше на публично пространство, където всеки би трябвало да се чувства защитен", допълни Веселинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 167 "Пазят ако са маски, а не парчета плат не прани от две години. И ако се носят както трябва." Ами сменяйте ги редовно и и ги носете както трябва. Нали сте пълнолетни. Трябва някой да ви сменя маските както на бебетата се сменят памперсите ли?
154
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 157 Къв номер, ти излизаш с некви недостоверни твърдения, които претендираш, че са верни. Докажи ги. Иначе ти очакваш "да ти мине номера".
153
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 162 "В затворено пространство и особено като са нагъсто като в превозно средство, това с нищо не помага." Това не е вярно. Маската притежава хигроскопичен слой, който поглъща/попива част от влагата, която излъчваш докато дишаш. В тези микрокапчици се съдържа вируса.
152
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очакваме маските да паднат.Не ви искам вируса Ако се страхувате от ковид си сложете ваксина и не ме занимавайте с ковид.
151
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 153/160 "Маската е един машинно зашит евтин продукт, който не предпазва от никакъв вид частици." Това "една жена" ли ти го каза? Можеш ли да кажеш защо в операционните се носят маски, след като "не предпазват от никакъв вид частици?
150
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са сега нпо-тата да защитят жената.Може и да е била опипвана по интимните места след като е вкарана в колата при ареста.
149
4
 
8
 
! Отговори
Мдаа, преди 2 години
фашизъм в действие!!!
148
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото, с което помага маската, е да отклони въздушния поток и така хората да не си дишат директно в лицата един на друг*. В затворено пространство и особено като са нагъсто като в превозно средство, това с нищо не помага. /*Ако не вЕрваш, запали една цигара, дръпни, сложи си маслата и издишай. Много неща ще ти се прояснят. Ако не пушиш, пълно е с образователни клипчета по тая тема.
147
5
 
8
 
! Отговори
до 153 преди 2 години
Маската е един машинно зашит евтин продукт, който не предпазва от никакъв вид частици. Пречи ти да дишаш, но пък предпазва такива като теб да се размножават. Носи си маска. Излизам от сайта, срещал съм прости хора, срещал съм хора с елементарни хигиенни навици, срещал съм *** както в България така и в чужбина. Но такива като вас не съм срещал. Наистина не съм, вие сте уникален микс от глуповатост, инатливост и предрешеност. Носете си маските и бъдете здрави. То тревожноста ще ви оправи.
146
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 156 "Има различни филтри за различни по големина частици. Толкова за твоята "информираност".." Сподели за основните параметри на маските и на въпросните "филтри". :)
145
2
 
11
 
! Отговори
До до 145 преди 2 години
Е, АЗ ПЪК СЪМ ЗЪБОЛЕКАР И ТИ КАЗВАМ, ЧЕ МАСКИТЕ СА МЕ ПАЗИЛИ ЦЯЛ ЖИВОТ ОТ ЗАРАЗИ И ДИШАМ УСТА В УСТА С ПАЦИЕНТ БЕЗ МАСКА И РАЗПРАШАВАЩ ЕФЕКТ ОТ ТУРБИНАТА. НЯМА НУЖДА ДА ГЛЕДАМ БРИФИНГИ, ЗА ДА ЗНАМ, ЧЕ МАСКИТЕ ПРЕДПАЗВАТ В ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ. СЕГА РАБОТЯ С ДВЕ МАСКИ И ОЧИЛА.
144
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 146 "Я ти разкажи от къде знаеш, имаш цялото ни внимание, сега е момента да блеснеш. :)" Няма да ти мине номера. Пак да питам, ти откъде знаеш историята? Твърдиш, че я знаеш. Откъде? Кажи защо е била арестувана, нали знаеш подробностите. Сподели. :)))
143
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 153 "Маската Е филтър. :)))) Толкова за "информираността" ти." Има различни филтри за различни по големина частици. Толкова за твоята "информираност"....
142
1
 
2
 
! Отговори
продължение 150 преди 2 години
Но наистина те не помагат колкото си мислите бе хора! Дишаме всекидневно гаден китайски "стерилизиран" ***. И до там се докарахме, че когато някой няма маска и го избягваме дори самия аз съм така. Гледам да се преместя и т.н. Болно състояние наистина! А маската как да помага? Като ме кара да кихам и пръскам навсякъде течности през 5 минути. Щом това искат няма проблем, млад съм, ще изкарам ковид. Вие го мислете, че живота е кратък.
141
3
 
7
 
! Отговори
АМАН преди 2 години
ОТ НЕРВНИ ПОЛИЦАИ И СЕКСИСТИ, НЕЗНАЕЩИ ДО КЪДЕ СЕ ПРОСТИРАТ ПРАВАТА ИМ! НЕ МОЖЕ СА ИМА АРЕСТ ЗА АДМИНИСТРАТИВНО НАРУШЕНИЕ! ТОВА Е ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОЛ!!
140
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 145/150 Маската Е филтър. :)))) Толкова за "информираността" ти.
139
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Весела, отдавна на всички ни е ясно, че законите са само за някои. За други не важат. Това именно е проблема. Като започнем от здравния министър, който издава противозаконна наредба, само за да угоди на ЕС, та стигнеш до най-ниското ниво, където има едни съграждани, които никой за нищо не закача. И така се оказва, че единствените, за които важат законите са нормалните работещи хора от средната класа. А отгоре и отдолу беззаконие. Е няма как да стане!
138
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на полицаите! Защитили са здравето на околните.
137
5
 
4
 
! Отговори
до 145 преди 2 години
На официален брифинг излъчван по всички телевизии и то един от последните казаха, че маските които ползва цяла България не предпазват от нищо. Човека си свали неговата маска която беше с филтър показа я пред камерите и каза "ето тези маски предпазват, с филтър отстрани и въпреки това след пресконференцията аз ще я сваля и изхвърля, после ще използвам нова." Тези които боготворите го казаха, но вие не гледате брифинги, вие четете във Фейсбук и разбирате от всичко. Не съм против маските!
136
3
 
9
 
! Отговори
Весела преди 2 години
Защото има закони!Затова!Хубави или лоши закона се спазва!Искате промяна,но не искате да плащате по банков път,не искате да плащате данъци,не искате да спазвате законите!За каква промяна точно става дума че не разбрах?!?Българите не желаят да живеят в правова държава,защото там няма да може да се минава метър!Политиците са абсолютно същите,мошенници!