Седмица след откриването елхата в София изгасна

Украсата в столицата е стара и рекламна
8 дек 2021 20:11, Анисия Иванова
58

Седмица след официалното запалване на светлините на коледната елха в София, те угаснаха. Усеща ли се празничен дух в центъра и може ли градът да се сравнява с други европейски и балкански столици по украса?

"Не ми харесва, защото винаги е рекламна. Тази новогодишна коледна украса е от миналата година, тя не се сваля никога по никакъв повод, сега отново е запалена и няма никакво разнообразие", оплака се Росица Георгиева.

Угасналите светлини на коледното дърво разочароваха столичани.

"Ние за това дойдохме с децата - да видят елхата, ама тя не свети, даже обиколихме няколко пъти да не би да е друга елха. Друг път ще дойдем, догодина като я пуснат", сподели Янко Томов.

В дните преди Коледа по централните булеварди на София празничната украса се слива със светлините на автомобилите. Екип на Bulgaria ON AIR се разходи и забеляза светещи коледни фигурки и лампички на места.

Именно украсата край Народния театър с разпънатите кабели по земята станаха повод за редица негативни коментари в социалните мрежи. С настъпването на нощта обаче, светлините притъпяват усещането за препятствия.

"Специално украсата пред Народния театър е една и съща от няколко години", отбелязаха граждани. Те съветват Столичната община да вземе пример от Велико Търново.

Македонецът Илия пък направи паралел с родния си град – Струмица, и забеляза, че София не се е постарала особено с украсата. "Няма нищо специално направено, в Струмица всяка година има много украса", посочи той.

От Столичната община заявиха, че са отпуснати 140 000 лв. за празнична украса, но поясниха, че заради размера често се прибягва до спонсори.

"София няма коледен дух, броди един коледен призрак. Когато става въпрос за градската естетика, не можем да си позволим всеки, който е решил да даде няколко гирлянда, но за сметка на това да се позволява да си закичи огромно светещо пано. Тук е работата на общината да създаде изисквания за тази коледна украса", категоричен бе общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев.

Жителите и гостите на столицата вярват, че стига да има желание, може и украсата в София да изглежда по-добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами нали искахте промяна, ето ви промяна - елха, която не свети!
18
9
 
21
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Браво на зелената елха.И тя е против зеленият дискриминат!
17
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре е постъпила елхата, отговорно - ще спестим малко пари за ток. И без друго няма поводи за радост и празнуване, всичко отива към по-зле, какви светлини, какви елхи, кой да им плаща тока.
16
11
 
35
 
! Отговори
джипко бибитков преди 2 години
вие какво очаквате от крадливата пасмина от ГРОБ ? Окрадоха родителите ни и заробиха децата ни за 200 години напред а вие елха искате...Елха има изчадието изсрано от мис бикини в барцелоната ,смучещо като пиявица от парите на нашите деца
15
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купили най-евтините лампи , колко са откраднали от там само Господ знае ..
14
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и осветлението по вътрешно кварталните улици изгасна.
13
6
 
31
 
! Отговори
Видими РЕЗИЛтати преди 2 години
от Фастакова!
12
11
 
22
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Дори коледната елха реагира на простащината да изберем някакви негодяи да управляват България ! Скоро ще има режим на тока и държавата ще е една елха - свети-не свети- свети - не свети....! Хляба като стане 2 лева , идете и гласувайте за Фигуранта пак ! А той вече не е Фигурант , а самодържеца на България ! Ало, крепостните селяни на България, събудете се докато не е станало прекалено късно!
11
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С кметицата фъндък какво друго може да се очаква. Забравихте ли ремонта на Графа каква смешка беше.
10
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много неща още ще изгаснат
9
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плаче за бустерна финансова инжекция.
8
8
 
21
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Депутатите се набутаха в парламента и почнаха да разпределят баницата, безусловни средства за 5 милиона българи дори и 1 лев не видяхме , няма и да видим, истинските държави са на където и да поемете все ще е истинска държава, скоро почват протести с новите зимни сметки. Скоро протестите вече няма да са мирни.
7
5
 
19
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Територия в която вече трета година не получихме безусмовен базов доход, шкаф, безвъзмездни средства,швейцарско мрз, швейцарски пенсии, тридневна или четиридневна работна седмица, над 1 милион трайно безработни нерегистрирани в бюрата по-труда каква елха очаквате да има, който може да емигрира , партията на безпартийните ще се създаде след време, дотогава всеки който може да емигрира, това е територия разкъсвана от лешоядите, накрая и лешоядите ще се махнат
6
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЩЕ ИЗГАСНЕ! КАКВО ИСКА ДА ВИ КАЖЕ ВСЕЛЕНАТА??? ВИЕ НЕ ВЪРВИТЕ ПО БОЖИЯ ПЪТ! НЕ ИЗРАСТВАТЕ ДУХОВНО ВЪРВИТЕ ПО ЗЕМЯ ИЗЦАПАНА С КРЪВ НЕ ЖИВЕЕТЕ В ЛЮБОВ НЕ СЕ ОБИЧАТЕ НЕ ПОМАГАТЕ НА БЛИЖНИЯ!НЕ ОБИЧАТЕ БОГА И НЕ ГО ПРИЕМАТЕ ВАШИЯТ СЪЗДАТЕЛ - а приемате един умишлено създаден вирус! ИСУС СЛЕЗЕ НА ЗЕМЯТА ЗА ДА изкупи греховете ви!Хората не се променят оттогава досега.КАК ДА СВЕТИ ЕЛХАТА? КАК ЩЕ ПРАЗНУВАТ ХОРАТА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО?КАТО НЕ ПОЗНАВАТ БОГ В ЧОВЕШКОТО СИ СЪЗНАНИЕ НЕ ЖИВЕЯТ В БОГ!
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Товае знак, че Макрона гасне по Юрданка.
4
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог винаги предупреждава, че си на грешен път първо с малки знаци. Ако не ги забележиш стават по-сериозни и дори болезнени ако много упорстваш в грешките си.
3
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лоша поличба
2
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знак от горе, че съсипаха хората. Държава със затихващи функции.
1
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата гасне. Не виждате ли?