Спящи бездомници по столове в чакалнията на Централна гара

Проблемът е от години, но нямаме правомощия да го разрешим, казват от НКЖИ
9 дек 2021 10:25, Ния Христова
95
Спящи бездомници по столове в чакалнията на Централна гара
Снимка: БГНЕС
Множество сигнали за спящи бездомници в чакалнията на Централна гара в София са получени от граждани, съобщи bTV.
 
Началникът на Регионален център към НКЖИ Николай Камберов обясни, че този проблем съществува от години, но те нямат пълномощията да го разрешат.
 
"освен това ситуацията е деликатна, човек никога не знае в каква ситуация ще изпадне, но не е никак позитивна гледката на многото багаж, неприятната миризма и заетото пространство за клиентите на гарата", коментира Камберов.
 
Той допълни още, че са се обръщали към Жандармерията и социалните, за да им съдействат, но бездомната жена продължава да се настанява в чакалнията.
 
От социалните служби излязоха с позиция, с която пояснават, че бездомните отказват предлаганите им социални услуги, включително и настаняване в определените за това места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 53 Аз имам съседи клошари що не дойдеш да им оправиш животът?Ще ти дам адрес идвай с парите ,направи им ремонт на апартамента изчисти им отпадъците които трупат купи им дрехи ,храна давай им пари.. Отглеждай си ги.Кой те е спрял?
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има магазини и супермаркети,където се изхвърля огромно количество храна,годна за консумация.Има хиляди хора,готови да предоставят дрехи и техника,вместо да ги изхвърлят.Има пустеещи или недовършени сгради,които след ремонт могат да ги приютят.Само няма хора,които да го организират.
39
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво са виновни обикновените хора ли? Виновни са, като общество, че се допускат такива хора да стигнат до това състояние. С дадена милостиня и коледно умиление както го дават по холивудските филмчета за бройлери не се решават тези проблеми. За това ще ги гледате по гари и подлези и с отвръщение ще ги подминавате, щот не ви касае и след първата пряка ще ги забравите.
38
2
 
3
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Нека дейците на Съюз на клошарите спят в чакалнята и се грижат за поддръжката и.
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре е да отидат в Швеция.Някои от братята роми доста се замогнаха от просия по улиците на шведските градове.Бих купил самолетен билет поне на един от тези нещастници.
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам да ходят там с голяма радост ! Помислете, че явно обстоятелствата са ги пратили да търсят място за сън !!! Стискайте палци да не се озовете при тях ! Ако позволим сертификатите, дори и там няма да останат места за спане !!!!!!
35
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ни е дар от западната "демокрация" - армия от бездомници! Преди 25г в САЩ ми направи впечатление, че имат изключително много бездомници, особено в градовете с топъл климат. Вече и тук е така. И по-зле ще става. В САЩ си имат поне работещ закон за фалит на физ. лица. Тук сгазиш ли веднъж лука ставаш доживотен роб на бирниците.
34
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много са нагли клошарите трябва да ги арестуват и прибират в лагери.застанал някакъв смрадливец трупа отпадъци крещи ,пие пикае *** където си иска.какво са виновни обикновените хора за тяхната свинщина?
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименВ голяма си заблуда, не трудът е свалил, *** от дърветата, а е резултат на еволюцията и климатичните промени. Изчезването на горите и преобразуването им в савани и степи. Освентова само в нечии тезииси *** е станала човек чрез труд. То и сегашните шимпанзета се трудят с оръдия на труда тип пръчка или камък за трошене но са си още шимпанзета.
32
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато се плаща на едни млади и здрави хора да мързелуват и само да се възпроизвеждат,когато им се плаща да изпращат децата си на училище,вместо да е обратното,а в същото време хора изпаднали в безизходица спят по гарите,без никой да им обърне внимание,има нещо сбъркано в системата и то трябва да се промени.
31
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали има охрана да дебне за маски, да ги фанат и вън. Всеки сам си е виновен.
30
1
 
15
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
Не бъди жесток.Не знаеш утре какво може да се случи и с теб.Знам професори,ровещи в кофите за *** и актьори починали от мизерия.
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 37 А има и такива държави, които оставят гарите отворени, за да има къде да се подслонят такива хора.
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май на централна гара им е по-добре отколкото в социалните или старчески домове,където хем им вземат имотите и пенсиите,хем ги бият.Тук поне никой нищо не иска от тях.Най-много някой нещо да им подхвърли и да спят на топло безплатно.
27
8
 
6
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 2 години
До Анонимен 26 - а от тези които ни докараха до просешка тояга :- Кой за каквото е гласувал, да си сърба попарата.Искахте "Промяна", получихте я - сега кво ми Ревете ?Истината е че не искахте Промяна, а Западна Заплата ама ако може те така да си седите в къщи, пред телевизора на топличко, пък някой да Ви снася 4000 евра, на Вас реститутите неграмотни.Аре сега дъхайте таратора и не се оплаквайте.
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е това сега ли го забелязахте?От както е построена гарата,все е така.А в забравените от Бога и държавата подземия ще видите и много други неща.
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да ги оставят да си спят там. Не става да изгониш хора на студа само щото ти пречат на гледката!
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Значи изводът е:, хахахаха, да глобяват клошарите ли предложи туко що? И какво ще им вземат в случай, че не платят? Кашоните и найлоните с които се покриват ли?
23
2
 
18
 
! Отговори
Роза преди 2 години
Голям процент от тези хора са с умствени увреждания и затова близките им не ги искат.Затова отказват социални услуги и трудно се влиза в контакт с тях.Този проблем винаги ще го има,за жалост!Все повече ще стават "излишните" и всеки от нас може да се окаже на тяхно място!
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че това е по цял свят. Най-големите *** спят по гарите. Слабо ме вълнува, има доста по-сериозни проблеми за разрешаване. Например- заплатите в плик са първият.