Гавра - 8 тийнейджъра бият връстник, всички снимат

Вероятната причина за побоя е момиче
306

Кадри с насилие над тийнейджър скандализираха социалните мрежи - 8 негови връстници му нанасят побой и заснемат гаврата с телефоните си. Инцидентът е станал в столичния квартал "Лагера", като по информация на Bulgaria ON AIR са задържани две момчета на 14 и 15 години.

Насилниците се редуват с юмруци, шамари и ритници, докато не повалят момчето на земята. Всички снимат заедно с телефоните си, а причината на-вероятно е момиче. Побоят е нанесен в близост до детска площадка и баскетболно игрище.  

Жертвата е на 13 години и учи в столично училище. Пред Bulgaria ON AIR от училищното ръководство разказаха, че след побоя детето е посетило часовете си и е скрило за бруталното нападение.

Психологът Калин Гайтанджиев отбелязва, че това е не просто физическо насилие, а и психическо. И може да доведе до много сериозни последствия за жертвата.

"Освен бруталното насилие, което се вижда, се вижда как група младежи отнемат систематично и целенасочено себеуважението на едно друго момче. Унижават го. Което е бруталното, което ни втриса, което ни хваща за гърлата. Поне мен и хората, които го гледаме. Това, което ме притеснява мен в случая, е че последните години това е тенденция - животът не е ценност и на него се гледа с огромна доза цинизъм. Жертвата на насилие млъква, не коментира това, което се е случило в повечето случаи. След това самата жертва на насилие става насилник", заяви  психологът.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още по темата: побой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
1
 
14
 
! Отговори
Дринго преди 2 години
90те и мен скочиха да ме бият 7 - 8 кретена като тея щото бях с глава по-висок. Прицелих се и и пребих най - едрия и се разбягаха останалите като кучета. После никой не смееше да ме докосне
217
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са глутница мамини кретенчета, не им ли светва под шапката, че като се снимат и те един по един може да са герои на други клипове... Не напразно се оказва, че 40% са "функционално неграмотни" с една дума - глупави.
216
0
 
2
 
! Отговори
Комшия преди 2 години
Защо ми триете коментара, може би истината боли?
215
0
 
13
 
! Отговори
Комшия преди 2 години
И защо всички се занимават с децата които са дошли да след това за отмъщение, и потърпевшия има приятели. Да, не е това начина! А геройте от клипа какво става с тях? Хем са приятели хем снимат и по ликуват, евала да живее простотията! Потърпевшия трябваше да избяга, но не всеки може да реагира срещу 8 човека. Повечето блокират, апропо познавам момчето и съжалявам за това което е преживяло. Но, познавам по физиономия и някой от героите а това е прекрасно. Време му е майката, търпение.
214
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 237 - логиката ти е точно на българин. Смирена глава сабя не я сече. Всеки бой е потенциално смъртоносен. Не е нужно да се вадят ножове за да умре някой. А откъде знае дали някой няма докато само си го ритат, да го ритне както не трябва и да си размаже главата в някой бордюр и на място. Ако не се защитава се оставя в ръцете на биячите, а те няма как да знае докъде ще стигнат. Ако се защитава поне е направил всичко по силите си да си запази здравето или да намали щетите за себе си.
213
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радево време
212
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До този който пита защо момчето не се бие, ми защото явно не е отгледан от *** в чалгаКоптор и не са го пребивали на лягане и на ставане. Вижда се, че е в шок. Явно не е Ванга да предскаже дали няма някой да му изкара нож и да го заколи е така за купона. Нека не забравяме ГЕОРГИ от софия заклан в борисовата градина само на 16 от един такъв боклучарник с нож, защото му разбил лицето, съвсем заслужено при това. Ама Георги е в гроба а оня парцяляк си е удома. Нали брат му Марсол го издаде
211
1
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До логи4но: Освен това твърдо вярва ,че ваксините чипират а отгоре самолетите го пръскат :)
210
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен235 - Ако вземе да перне един както си трябва на бас, че другите "биячи" ще се дръпнат като шурне кръв. И аз не знам що седи. Или да бяга или да се бие, от седене нищо няма да стане!
209
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз само не мога да разбера момчето що само седи мирно и оставя да го удрят? Някъв го бутва и той легна и другите го ритат. И аз като тийн съм се бил много и под бил имам предвид 30% от времето аз набивах някого 70% аз бях бит. Ама на никого не съм дал просто ей дъй да ме бие. Поне да наплюе някого. Много меко момче. Веднага да го запишат на някакъв мъжки спорт да заякне и да добие самочувстие. Тези меките мъже после си го изкарват на жени, ходят да си млатят приятелките щото ги е страх от мъже
208
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 232 - Абе ... честно казано, трябваше да хукне да бяга, а не да седи. И мен са ме пречаквали така, ама винаги паля шушона и бягам. И мен ме снимаха така, а псоле в полциията казах, че са ми вадили нож и едно от момчете се е натискало в мен ... сексуално. Леко-такткично му провалих целият живот ;) - Добре, че беше само един шамар. Не знам за повече, какво лищях да направя!!!
207
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ НЕ ТРЯБВА да се срамува битото момче. Той не избяга, той не посегна, той няма от какво и от кого да се срамува. Трябва да ги е срам смелчаците, които го причакват 8 срещу един и най-вече мЪст.иите от женски пол, които си позволяват да го удрят защото виждат, че няма да отвърне. Тези дебелогъзи девойки утре ще си хванат някой чалгаром от Врачанско и ще си събират зъбките от тротоара. Подобен манталит да нападат 10 срещу един имат само РОМИТЕ и Кучетата, и от двете нищо не става.
206
0
 
22
 
! Отговори
Макаренко преди 2 години
Ами премахнахте ТВУ та та и сега ревете.
205
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 14/15! Супер - може да имат досиета и да бъдат изключени от училище с ограничителни заповеди! УСПЕХ В ЖИВОТА!
204
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пешо - Доста селско мислене ... Не знам за теб, но имам приятели с проблеми с бъбреците, защото имаш "няколко удъра в корема", други има тикове, чащото имаше "няколко ритника в главата"... Родителите на дургите деца, нанесли побоите излязоха с "Ми какво да направим, че са кекави", ама на едните им се върна, когато тяхното го заклаха и на погребението казах "ми като е кекаво,, кдъе ходи само навънка" хее хеее
203
1
 
17
 
! Отговори
до 217 преди 2 години
царвул, тази столица се напълни със селяни, които селото никога не можа да напусне
202
6
 
12
 
! Отговори
логи4но преди 2 години
народ, който вярва,4е 20 годишен автомобил може да е на 100 000 км, материал, който връща комунисти реваншисти на власт, трябва да о4аква такова поколение.
201
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Не разбирам много - 226 - Реално, нямам полза от 99.5% от човечеството, ако говорим за "ползи". Работата е, че все пак са хора и ако сме честни, ще видим че вината не е в тях. Повечето дори не са на възрастта, в която имат право да избират каквото и да е. Грешките им са нашите грешки. Можем да минем на коми/наци модела и да "наказваме", ама виждаме до какво довежда - хората не се променят, а се крият и си чакат шанса, да си покажат магариите. Друго трябва!
200
2
 
3
 
! Отговори
ма#как преди 2 години
До ПешоЕ, едно време беше кулутрно, та и приятелчета си оставахме. Т'ва не ми изглежда толкова забавно.
199
3
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Едно време се биехме почти всеки ден. 1 на 1, с групи, както дойде, за кви ли не тъпотии. Толкова шутове и юмруци съм раздал и изял съответно. Такива бяха времената. Нямаше телефони. Прибереш се син, охлузен, болки няколко дни и толкоз.