Чужди фирми искат да инвестират в София и да плащат заплати над 3500 лв.

Всяка компания мисли да назначи между 150-300 души
184
Чужди фирми искат да инвестират в София и да плащат заплати над 3500 лв.
Снимка: БГНЕС

В Агенцията за инвестиции в София са постъпили запитвания от големи международни компании.

Сред тях са голяма индийска компания от автомобилната индустрия, от IT сектора, както и компании от креативната индустрия.

Те са заявили намерение да инвестират в София, като всяка от тях смята да назначи между 150 и 300 души, на които да заплаща месечно възнаграждение между 3500 и 9000 лева, каза Мария Христова, изпълнителен директор на Агенцията по инвестиции.

През последната година в агенцията имат общо 76 запитвания от малкия и среден бизнес, които се отнасят основно до възможностите за съдействие от страна на агенцията, предоставяне на безплатна бизнес информация и "про боно".

Бизнесът в София започва своето възстановяване, каза на пресконференцията в Столичната община Николай Стойнев, председател на надзорния съвет на общинската Агенция за инвестиции.

Стойнев определи 2021 г. като доста сложна година, свързана с редица предизвикателства за фирмите и за икономиката в столицата. По данни от преброяването на населението София се увеличава с близо 200 000 души - тя е атрактивна за живот и бизнес, но това поставя сериозни предизвикателства пред местната власт, посочи Стойнев.

Той подчерта, че общинската Агенция за инвестиции винаги се стремяла да предоставя добри условия за бизнес и да бъде "вратата" за отношенията със Столичната община. През изминалата година приехме няколко решения на Столичния общински съвет, за да създадем облекчения предимно за малкия бизнес, каза Стойнев.

Той съобщи, че над 7,5 млн.лв. са останали в бизнеса благодарение на отстъпките, направени от Столичната община за бизнеса, като намаление в наемите например.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: инвестиции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, и къде са тези чужди фирми? Аз съм IT в чужда фирма и не искат да ми плащат дори 3000... Защо медиите сте такива манипулатори и лъжци?!?!
8
20
 
22
 
! Отговори
Няма Рекет Вече преди 2 години
Боко се махна и заваляха инвестиции отвсякъде. Май Тулупа наистина е искал рекет 20-30% от всички, за да започнат.
7
13
 
20
 
! Отговори
Тепърва ще се преди 2 години
появяват инвеститори плащащи високи за българския стандарт заплати, след като Тиквун Борисов и алчната шайка около негп бяха детронирани от властта. По тяхно време инвестираха чужди фирми, на които Боко Тиквата обещаваше изобилие от работна ръка на по 800-900 лв заплати, срещу няколко милиона за чекмеджето. Затова в бъдещите учебници по история този период на 12г управление трябва да бъдат записани като управлението на ББ ***.
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 3Така е с евроатлантическите ценности. Основно немските.
5
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво искат да инвестират, ама София не е България, има и други градове. Пука се вече по шевовете, докато останалата част се обезлюдява...
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1Европро'*** нямат пари, затова индийците идват.
3
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То хубаво, че искат. Сега ако може и да ограничат краденето за да дойдат. Понеже едно е да искаш, ама като дойдеш и ти кажат че трябва да плащаш на конкретни хора контретни суми в немаркирани пликове и си тръгват.
2
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха... което показва, колко е обезценено еврото.
1
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китайски, индийски и руски. Това ще са "инвестициите" при ДС. :) Е, няма да са точно "инвестиции", по скоро анклавни формирования неподлежащи на контрол, но това е друга тема. :)