Чужди фирми искат да инвестират в София и да плащат заплати над 3500 лв.

Всяка компания мисли да назначи между 150-300 души
184
Чужди фирми искат да инвестират в София и да плащат заплати над 3500 лв.
Снимка: БГНЕС

В Агенцията за инвестиции в София са постъпили запитвания от големи международни компании.

Сред тях са голяма индийска компания от автомобилната индустрия, от IT сектора, както и компании от креативната индустрия.

Те са заявили намерение да инвестират в София, като всяка от тях смята да назначи между 150 и 300 души, на които да заплаща месечно възнаграждение между 3500 и 9000 лева, каза Мария Христова, изпълнителен директор на Агенцията по инвестиции.

През последната година в агенцията имат общо 76 запитвания от малкия и среден бизнес, които се отнасят основно до възможностите за съдействие от страна на агенцията, предоставяне на безплатна бизнес информация и "про боно".

Бизнесът в София започва своето възстановяване, каза на пресконференцията в Столичната община Николай Стойнев, председател на надзорния съвет на общинската Агенция за инвестиции.

Стойнев определи 2021 г. като доста сложна година, свързана с редица предизвикателства за фирмите и за икономиката в столицата. По данни от преброяването на населението София се увеличава с близо 200 000 души - тя е атрактивна за живот и бизнес, но това поставя сериозни предизвикателства пред местната власт, посочи Стойнев.

Той подчерта, че общинската Агенция за инвестиции винаги се стремяла да предоставя добри условия за бизнес и да бъде "вратата" за отношенията със Столичната община. През изминалата година приехме няколко решения на Столичния общински съвет, за да създадем облекчения предимно за малкия бизнес, каза Стойнев.

Той съобщи, че над 7,5 млн.лв. са останали в бизнеса благодарение на отстъпките, направени от Столичната община за бизнеса, като намаление в наемите например.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: инвестиции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
17
 
! Отговори
ПХ преди 2 години
Абе, изчакайте поне до Първи Април с тази информация! -)
28
1
 
13
 
! Отговори
Пффффф...... преди 2 години
...абе днес да не е Коледа или Деня на Лъжливия Кирчо ?Само високи от 4к заплати и розаФи сънища. Не искам да работя за Индиянци / Индийци, искам да работя в Новия Завод за Електромобили гр.Ловеч :))))
27
2
 
13
 
! Отговори
Инду преди 2 години
Да приветствуваме Индийския аутсорсинг.
26
9
 
24
 
! Отговори
ИТ преди 2 години
3500лв прави един плочкаджия без да се напряга много. По-добрите ако им се работи съвсем спокойно си докарват по 6000-8000 на месец. Разбира се, данъци не се плащат никакви. Това е положението в София. А иначе ИТ-тата си мислят, че са най-добре платени. И като стане въпрос за всигане на осигуровки, отново ИТ-тата са на пангара. Майсторчетата с основно образование си щракат с пръсти и се смеят отстрани. За пенсионерите няма пари, пенсионната възраст се вдига, керванът си върви.
25
4
 
10
 
! Отговори
Честито преди 2 години
Израелска IT фирма с унищожава Българи, произвеждат софтуер за невронен шпионаж и гаври хора включително самоубийства!
24
0
 
15
 
! Отговори
Царя Саксо Вервайте преди 2 години
Ама да верваме пак на лъжи. Високите заплати са САМО ЗА РЪКОВОДНИ кадри РАЗНИ ШЕФОВЕ и МЕРИНДЖЕЙОВЕ опикновеният трудовак писач на код и програми няма да помирише такива заплати. България е селска малка държа и трябва да развива производство на храна земеделие това е иначе летим из облаците като Великите Македонци
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
Хората от Ромските квартали в цялата страна приеха с огромна радост тази новина, и изразяват готовност веднага да тръгнат към София където да чакат инвеститорите. Дори са готови да носят по една две тухли, по бързо да стане завода и да започнат да работят в него за 10 000 хил. лв. / ама на месец/. Това да не е годишни заплати, че те в Индия са толкова около 3000 лв./ годишна заплата /.
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в тази жалка територия ще има само пловдив и софия всичко друго изчезва
21
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то и в момента стотици нови и нови компании отварят у нас всяка година. Предимно в София. Отваряш LinkedIn и гледаш за какво става въпрос. Огромно търсене при средна заплата при всички случаи над 8000лв.. Това важи за квалифициран труд, разбира се.
20
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази статия е страшна. Някакви искали да дойдат и да плащат от 4 до 9 бона. Ама за какво, кои, какви специалисти. Голямата индийска е тата сигурно и те вече да тук. За масовите позиции дават 2 хил лв, като уловка обещават някакъв бонус, с който разбира се, всяка година се разминаваш. Даже мултиспорт и здравно нямат. Това е като завода за ел автомобили на кирчо. Ще ти купя колело, ама не днес.
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Буахахаа, в София. Правилно, останалата България кучета я яли.
18
1
 
14
 
! Отговори
гост преди 2 години
това е супер,но къде е ловката ?
17
3
 
23
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Индийска "компания". Вие сериозно ли?
16
4
 
11
 
! Отговори
ДА бе ДА преди 2 години
Обърнете го в ЕВРО и тея заплатки са мизерни. Нисък стандарт и ниски заплати иначе няма да имат интерес ааа и да ниски данъци. Супер супелско.
15
1
 
31
 
! Отговори
Слави насения преди 2 години
Търсят се космонавти на 5 к заплата ама единия трябва да е македонец .
14
6
 
29
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 2 години
В Мирково и в Челопеч чужди фирми вече 30години "инвестират" и за това са ни "големи" заплатите и пенсиите.Златото и платината изнесоха,а за нас остана асфалтирания площад .В "Кремиковци" и в БГА"Балкан"също "инвестираха "много Съд за СДС-Шайката !
13
5
 
25
 
! Отговори
Да има Проститутки преди 2 години
Секс работнички и разните метеороложки за прогнозите за времето по телевизията получават в пъти много повече пари за нищо работа. Требе да се развива шоу, медия, кръчварския и секс туристическият бизнес.
12
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напуши ме на смях... Накратко казано, в чуждите фирми само зелени студенти взимат кажи-речи по 2500-3200. От там насетне заплатите растат с пъти. Какви са тия чужди фирми с 3500 заплата? Сигурно кол центрове. То толкова малко пари само там взимат.
11
2
 
14
 
! Отговори
ПРОСТ о КИРО преди 2 години
ДА БЕ, ТЪРСЯТ СЕ 5 ЧОВЕКА ЗА НОВАТА РАБОТА!
10
3
 
40
 
! Отговори
Лорд Стамат преди 2 години
Да да, има и Швейцарски компании дето си търсят мармоти да завиват шоколад във станиол, а в небето летят канарчета.