Верижна катастрофа с пет коли в София

Инцидентът е станал вчера към 19.00 часа
12 яну 2022 09:14, Ния Христова
17
Верижна катастрофа с пет коли в София
Снимка: БГНЕС
Верижна катастрофа с пет коли е станала в София вчера малко преди 19.00 часа, съобщи Нова тв. Причината за инцидента е образувалата се поледица. 
 
Пет коли се сблъскаха снощи на "Цариградско шосе" в посока Пловдив. 
 
"Ледът намалява значително сцеплението, а когато то е ниско, намалява и възможността за бързо спиране. На мостове и виадукти има най-много условия за т.нар. „черен лед” – заледяване на настилката, което шофьорите пренебрегват или не разпознават", обясни  Румен Дунев, автомобилен експерт и бивш автомобилен състезател. Той призова да не настъпваме рязко педала на спирачката при такива условия.
 
От Столичната община съобщиха, че са обработили навременно настилката със соли, но проблемът бил в шофьорите, които не спазвали необходимата дистанция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На някои шофьори им е заледен мозъка.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има една катастрофа в най-натовареното време по тази пътна артерия. Там в рамките на 2 часа са минали стотици коли. Е? Извода какъв е? Пътя или определени задкормилни устройства? Въпросът е риторичен! Не се пънете да отговаряте. Та кметицата. Та онази от Самоков. Та ... Вижте какво става в Севетозапада. Поръси малко сняг и го блокира. Ако бе ГЕРБ на власт не искам да мисля какъв вой ще се нададе.
11
1
 
1
 
! Отговори
Габи преди 2 години
Вчера в община Кремиковци не бяха опесачени дори и улиците по които се движи градския транспорт. Колите по чистотата не можеха да стигнат до домовете намиращи се на леко наклонени улици и служителите мъкнеха кофите от единия край на улиците до другия.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Причината за инцидента е образувалата се поледица. .....А след като е заледено каква трябва да бъде скоростта с която се движим?!?!Все някой или нещо ни е виновно!!!!
9
2
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
В Самоков никога няма поледица затова не очаквайте от кметицата да предвижда и да взима мерки срещу повърхностния лед по улиците на София. Обработването с луга трябва да почне от по-високите части на града и да се стигне до централните улици. Но трябва акъл.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кривия пак времето му е виновно ... селяния до шия и все бързат. Само че доста стигат до централни гробища където им е мястото.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз съм от Пловдив, видите ли PB бягайте, тук е пълно със *** които си нямат на представа какво е дистанция, мигач, а пешеходна пътека е направо табу и на нея се минава с 90 без значение майки с деца, ученици или баби. Просто стана страшно, но се замислете кога последно сте видяли някъде в града полиция, тя в Пловдив не съществува. Така че и да минеш на червено няма кой 2 да ти каже и всички започнаха да го правят.
6
1
 
18
 
! Отговори
Проблем преди 2 години
Основен проблем е неспазване на дистанция!!! И това всички колеги шофьори го знаят. Бързайте бавно колеги!!!!
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Театър Сълза и СмяхАбе, нищо чудно да са с номера започващи със СО, РА и най-вече РВ. Това е практически на изхода на София, след отбивката за ж.к. Дружба. Някои бързат да се приерат в провинцията и после олеле. Настилката не е подходяща за галошите ни.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май имаше 2 БМВ-та. Дотук спирам с размислите. Вижда се, че другите се движат нормално.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
жапанките нещо не хванали и става андибул морков:))
2
0
 
16
 
! Отговори
моля, моля преди 2 години
Не пускайте такива заглавия за вчерашни новини. Имаше един лаф- какво ще бъде времето утре, ще ви кажем вдругиден.Е това ли са новините?
1
6
 
8
 
! Отговори
Брат Путина преди 2 години
Протестирали са срещу Първи Чорапен Приоритет.