Скиори са били блокирани на Витоша заради непочистени пътища

Два часа те не са успели да слязат от планината
24 яну 2022 19:22, Нели Христова
34

Ски забавление или изпитание в зимни условия е нощното каране на ски на Витоша? Скиори се оплакаха, че два часа са били блокирани заради непочистени пътища.

При минус 12 градуса около 21:30 ч. в неделя любители на зимните спортове карат ски на нощната писта във Витоша. Всичко преминава нормално, докато не става време да тръгнат обратно към София. Метеорологичната обстановка е усложнена заради снеговалеж. Пътят между паркинга на ски пистата и главното шосе се превръща в ледена пързалка и придвижването става невъзможно.

Някои автомобили са били с вериги, а други - без. В снежен капан се оказва и Михаил Иванов, чиято кола е с пластмасови вериги.

"В момента май е "Оправяй се поединично". Миналата година пак на кого ли не звъняхме, докато от "Витоша ски" не дойде репатрак и изтегли, който беше закъсал. Докато не излезе и последната кола - имаше дежурни, сега служебният бус замина и никой не го интересува", сподели Михаил Иванов пред Bulgaria ON AIR.

"Този път, който свързва паркинга на "Лалето" и главния път до "Алеко", трябва да се почиства. ", сподели Иво.

"Паркингът в края на "Витошко лале" се стопанисва от "Витоша ски". Извършваме почистване до подхода на паркинга", коментираха от Столичния инспекторат.

Георги Петров кара ски само на нощната писта и не се изненадва, защото казва, че е подготвен с вериги.

"Сега е малко заледено но когато си сложиш веригите - няма драма", допълни той.

Хората си създават сами организация. Столична община поясниха, че по високопланинския път се пътува само с вериги, за което има и табели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Мартин преди 2 години
Ако ще ходиш на Витоша, трябва да си подготвен за зимни условия! От "Витоша ски" са осигурили нормални условия за каране на ски. Паркингът също е почистен. Това че навалява след 22 часа не е проблем за тях, а за тези, които са тръгнали неподготвени!
29
0
 
1
 
! Отговори
Малина преди 2 години
Условията за ски на Витоша са идеални. Пътя за стигане до пистите също.
28
0
 
0
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
Не съм момче, а жена, раждала естествено и давам 100% гаранция, че няма как да си роден на ски, просто не ти достига потенциала, затова дрифта те "кефи" повече :)
27
2
 
3
 
! Отговори
Абаут ю преди 2 години
Модерни лифтове са й нужни на тая планина, как не го разбраха. Стига са се блъскали с колите нагоре, то става мазало. С лифт е по-приятно и по-екологично, ама не с тоя дето го има и е от Втората световна, а с нов, модерен лифт, возенето с който да е част от хубавото изживяване.
26
1
 
0
 
! Отговори
до 27 преди 2 години
Момче, аз съм роден на ски, но дрифта ми харесва повече.
25
1
 
4
 
! Отговори
Каращ ски преди 2 години
Какви унищожители на природата, какви провинциалисти и всякакви други епитети. Интересно ми е колко от тези, дето са се качили през деня да въртят гуми и да пият чай са се качвали на ски, а още по-интересно ми е колко от "гражданите", изказали позицията си тук, умеят да го правят. Хората са искали да покарат ски. И проблемът не е в тях или в колите им, а в това, че на Витоша няма условия за практикуване на този спорт! То няма през деня, та какво остава за през нощта...
24
2
 
0
 
! Отговори
Епа добре преди 2 години
Да ходят пеша.
23
3
 
6
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
Както съм писал слязохме оправихме се спете спокойно ;)Това което подчертах е как повечето коментари са "мега зле сте стойте си вкъщи" типичен български хейт. Ама не сте били там а говорите все едно сте били. И другия топ лозунг - селяните да се приберат по родните места- той живее от 50 години в панелка, селяните му виновни за мизерния живот.
22
2
 
2
 
! Отговори
до 21 преди 2 години
От петък се изредиха всички bmw-та, мерцедеси и субарута да дрифтят. Даже имаше и голфове, и сеати, и мазди, и рена да дърпат ръчна. Колко народ се начи и слезе, ти не можеш....
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
325xi, вчера се качих, със зимни гуми на 2.3 атмосфери, нямах никакви проблеми.
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките коментари - типични българи - не са били там и се кефят на чуждата неволя, викат къде си тръгнал без гуми и вериги. Падам от смях, много сте зле. И със зимни гуми и с вериги беше трудно защото е лед и имаш доста голям наклон за изкачване. Накрая се прибрахме така че спете спокойно. И как решихте че всички които бяхме снощи на лале сме от провинцията ?
19
2
 
10
 
! Отговори
543 преди 2 години
Тез чували ли са за зимни гуми, вериги? Като не ти става колата, къде си тръгнал?
18
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ДОЛУ ЦЕКО ОТ АЛЕКО" приватизира планината а не може да се стигне до Алеко
17
2
 
6
 
! Отговори
Радо преди 2 години
Кеф. Провинциалисти блокирани до заветната им мечта СофиЯ.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вън мутрите от витоша , нито влековете оправиха нищо , до към 2000 г се караше ски на Витоша , тези приватизатори за което е виновна Фандъкова спряха всичко
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо язовирчо къде се скри?
14
2
 
8
 
! Отговори
Зелен чорап преди 2 години
Радев не е ли излязъл още с юмрук на площада?Или е под полата на деса на сухо и топло!ха ха ха!Няма такива некадърници
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представете си ако бойко беше на власт?Няма такива некадърници !В родопите от месец няма път
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ама всъщност това е проблем продават билети за лалето за нощно каране онлайн но пътищита непочистени не можеш да стигнеш дотам , не ти връщат и парите мутрите викат на СО е задълженито ВЪН МУТРИТЕ ОТ ВИТОША
11
2
 
1
 
! Отговори
Войната почва преди 2 години
Тия реват за нощни писти...Язе се крием в мазето с маска на дупето!