Мерки има, но не се спазват - ресторантите пълни, клубовете си бачкат

Настояват за отмяна на ограниченията и оставката на Ангел Кунчев
30 яну 2022 15:15, Ния Христова
164
 
За трета поредна вечер ресторанти и нощни барове работиха до късно. Проверките на РЗИ също продължават. 
 
Събота вечер, малко след 22 часа, а заведенията бойкотират мерките. 
 
Освен в заведенията обаче имаше и хора по улицата. Джефри е един от тези хора, който предпочита да не сяда на маса в ресторант, защото е "за" мерките. 
 
"Идеално е, защото трябва да спазваме правилата. Защото ако ги спазваме, можем да преминем към следващото ниво на пандемията - да отслабне. Така че е правилно да следваме правилата. Аз предпочитам да си стоя вкъщи с близки приятели, за които знам, че спазват рестрикциите", коментира пред Bulgaria ON AIR той.
 
И въпреки проверките от РЗИ, от бранша са категорични - бойкотът ще продължи.
 
"Единственото, което няма да спазим и което обявихме, е вечерният час. Тъй като намираме, че в това няма абсолютно никакъв смисъл. Пак казвам - 100% ваксинирани служители, хора със сертификат, абсолютно безопасна среда. Най-безопасната среда що касае бизнес в България. Във всички други бизнес сфери, знаете - на повечето места нито се иска "зелен сертификат", нито има такова изискване и не се иска и служителите да са ваксинирани. Нашите служители не просто имат "зелен сертификат" - повечето от тях са ваксинирани", изтъкна  председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.
 
От бранша са категорични, че няма да спазват и изискването за намаляване на персонала на 50%. Те настояват за отмяна на мерките и оставката на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.
 
Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
13
 
18
 
! Отговори
xex e преди 2 години
Българин е хайдут и такива глупости, като мери по време на ГЛОБАЛНА пандемия няма. Не го мислете българина, него нищо не го лови.
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължаваме промяната
12
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия от бранша незнаят ли че ваксините не работят и зелените сертификати не вършат никаква работа. Не са ли разбрали че и ваксинираните се заразяват и предават заразата и накрая се преселват при свети Петър. Или им дреме на светията Петър и искат час по скоро да се преселят при него. Поне като искат да се преселят при свети Петър да не завличат със себе си и невинни.
11
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ква държава,кви 5лева ?Кви мерки ?Ако ,политиците ,шматки , България умира .Умира от глупост.Умира от непродуктивни решения .Умира от връзка с хората .Не може да правиш закон и след това да пускаш заповед, която е над закона .Не сте логични .Ама ,като намалеят данъците ще се усетите ,ама ще е много късно.
10
1
 
29
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Бюджет пари не прави. Бюджета е само разход за работещите.
9
4
 
7
 
! Отговори
Джендарфри преди 2 години
Тоз пък, ще виси по улиците.....с тези мерки и инфлацията свърши парите ли? Питай Кирчо дали ще дава пари за дискотека, че ще си останеш девствен. А имаме и отрицателен прираст, напъвай да удариш нещо!
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Простититките не вземат помош 60 на 40 а сметки се трупат и трябва да се бачка.
7
1
 
31
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
Джефри какъв е и защо мнението му се цитира в статията..?
6
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се оправи държавта без нов комунистически строй. Сега просто няма държава и всеки си прави каквото иска и е джунгла и който надвие на другия или оцелее.
5
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбирасе че няма да се спазва нещо което не е заложено като закон в конституцията :)
4
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако държавата искаше да се спазват мерките то те щяха да се спазват.Но понеже всички знаят че цирка скоро свършва,няма смисъл от излишни драми.
3
3
 
30
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Рашид Алиоглу защо не си спазва зеления сертификат дето той и бранша му наложиха над хората?
2
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само така, оставка и на Кунчев, и на Кантарджиев, и на оная баба рептил със страшните прогнози. И стига вече пияни математици със зловещи прогнози - Март вече няма да има ковид.
1
21
 
15
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Ми трябват си глоби , щом имат пари за глоби нека си бачкат трябват си свежи пари вьв бюджета