София се нареди на осмо място в света по мръсен въздух

Първите места са за Делхи и Мумбай
5 фев 2022 09:45, Петя Славова
160
София се нареди на осмо място в света по мръсен въздух
Снимка: БГНЕС

София тази сутрин е на 8-мо място в световната ранглиста за мръсния въздух, сочат данните за качеството на атмосферния въздух на iqair.com, предаде БГНЕС.

Нездравословният въздух е в червената зона за столицата ни и се отнася най-вече за квартал "Изгрев" и "Левски" Г. Иначе първите две места за мръсен въздух в света се държат от Делхи и Мумбай в Индия, трети е град Кабул в Афганистан.

Столицата на Сърбия – Белград е на пето място по мръсен въздух тази сутрин. Сараево в Босна и Херцеговина е с едно място преди София – седмо.

Челната десетка по замърсяване продължава с Ухан в Китай и Милано в Италия – съответно на девето десето място. Столицата на Северна Македония – Скопие е на 11-то място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
2
 
3
 
! Отговори
а на бас преди 2 години
Хващам бас 2000лв с всеки който успее да преброй 1 999 999 човека в София в т.ч. и работещите от Своге, Ихтиман, Перник, Правец, даже и Ловешка област и пак няма да са 2млн. Няма как регистрираните да са 1,3млн и да има още 700000 нерегистрирани-това е колкото всички хора в Пазарджишка и Пловдивска област-градовете+ всички села и паланки
130
0
 
1
 
! Отговори
Шашкънин преди 2 години
Е, слаба работа, миналата година беше на първо. :(
129
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
София е построена на неправилното място.....
128
1
 
3
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 2 години
Като увеличат тока и гъзът ще навакса в челното класиране!
127
1
 
0
 
! Отговори
Човекът преди 2 години
Честит ти имен ден лело добринке от лозен
126
0
 
3
 
! Отговори
115 преди 2 години
Супер! *** от цяла България, и всички в София, град държава! Останалите кучета ги яли.
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако имаше класация за *** София и останалата част от хубавата ни татковина щеше да, е на първо място.Едно красиво местенце на планетата превърнато в *** от някакви страни индивиди не мога да кажа хора просто индивиди.
124
0
 
1
 
! Отговори
Чипът преди 2 години
Че то Левски Гнси е квартал на Мумбай ако съдя по живущите там
123
4
 
1
 
! Отговори
До 138 кофти г п преди 2 години
Мумбай е на брега на океана, през Делхи минава най-голямият приток на Ганг, Белград е на Дунав и Сава и т.н. Тезата ти издиша отвсякъде.
122
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и Лондон е на голяма река , но през 1952 година преживя Големият смог, от който загинаха много хора. Там забраниха отоплението на твърдо гориво и това повече не се повтори. В София в определени квартали горят какво ли не в печките, например стари гуми, но общината нищо не предприема. Най-замърсен въздух измерват в кварталите съседни на тези, в които горят гумите, например в Левски Г. В кварталите с печките не се правят измервания.
121
5
 
5
 
! Отговори
Кофти геогр полож преди 2 години
Всичко това е резултат от вече почти 144г недалновидност на тези които казват как да се развива държавата. Вижте къде са големите градове-почти винаги на море или голяма река. Това създава постоянно течение, а има и транспорт. Вижте даже Истанбул-вече към 16млн официално, покрай целия Босфор, има 10пъти повече печки и коли от София, но мястото е за голям град. Ние имаме поне 10 подходящи места за толкова голям град, но е нямало визионери!
120
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
София 2.6 милиона..:))))))) а България 20 милиона .хахаха..най-велики, най-известни, най страшно хубавите и готините. Ама балкански замундовци..
119
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кметовете пък откога прочистват въздуха на градовете си? То бива неграмотност..ама..
118
1
 
6
 
! Отговори
ТУНДЖАНЕЦ преди 2 години
Под нивото ми е да отвръщам на обидата с обида. Боравя с абсолютни данни,не с фантазии. София област(градска)+София област(селска)+област Перник+ област Кюстендил+областБлагоевград=2милиона247хиляди живущи. Даже Букурещ и Будапеща са под 2 милиона. Това е . Бъдете жив и здрав и е грозно да се обиждат хората.
117
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кофти географско разположение на града в кофти географско разположение на държавата с кофти енергийни и отоплителни източници с още по-кофти екологични държавни политики. Ако гъстотата на населението беше като в Делхи или Мумбай, жив човек нямаше да е останал. А ония горят по -малко гума от нашите..
116
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миенето на улиците, драги..няма нищо общо с мръсния въздух. Обаче горенето на дърва, гуми и кюмюп има. 30 годишните таралясници по пътищата - също. Неразделното хвърляне на боклък и безогледното строителство заради въглерода в бетона никак не прощават на въздуха. Не е *** някой да измие улицата и въздухът изведнъж да стане като в Алпите
115
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние на Балканите сме номер едно във всичко.
114
2
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
От некадърни общинари и кметове-толкова.За аййдуклука класация няма ли да оповестите?
113
1
 
2
 
! Отговори
никиии преди 2 години
До Не е за живеене , фирмите, отговарящи за чистотата трябва да мият улиците. Плащаме не по малко от Мщнхен за това. И да спрат с горенето на отпадъци от Нигерия
112
2
 
7
 
! Отговори
ТУНДЖАНЕЦ преди 2 години
Нормално. София е разположена в котловиина и то малка за население 1милион и 270 хиляди човека. Трябваше да е ,не повече от 100 хиляди човека,при тези неблагоприятни географски дадености.