София се нареди на осмо място в света по мръсен въздух

Първите места са за Делхи и Мумбай
5 фев 2022 09:45, Петя Славова
160
София се нареди на осмо място в света по мръсен въздух
Снимка: БГНЕС

София тази сутрин е на 8-мо място в световната ранглиста за мръсния въздух, сочат данните за качеството на атмосферния въздух на iqair.com, предаде БГНЕС.

Нездравословният въздух е в червената зона за столицата ни и се отнася най-вече за квартал "Изгрев" и "Левски" Г. Иначе първите две места за мръсен въздух в света се държат от Делхи и Мумбай в Индия, трети е град Кабул в Афганистан.

Столицата на Сърбия – Белград е на пето място по мръсен въздух тази сутрин. Сараево в Босна и Херцеговина е с едно място преди София – седмо.

Челната десетка по замърсяване продължава с Ухан в Китай и Милано в Италия – съответно на девето десето място. Столицата на Северна Македония – Скопие е на 11-то място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То затова всеки трети е с рак на белите дробове в тая София.
10
2
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Делхи и Мумбай в Индия........... пък София си е чист Бангладеш :))))))))))))))))))))))))))
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема ли некоя фабрика за горене на бokлyк да направят в София. Чувал съм, че и добри залежи на уранова руда имало, може да я поразровят малко. 30 години напъни и едва на 8-мо място. Срам, трябваше да сме поне в първата тройка!
8
3
 
15
 
! Отговори
Вие кво ? преди 2 години
У нужник на теменужки ли искате да ви ухае?
7
5
 
17
 
! Отговори
Миите ги . преди 2 години
Йорданка не мие улиците цяла зима хвърлят препарати и пясък.После цяла пролет и лято колите ги вдигат тези прахоляци и ние ги дишаме.От остри респираторни заболявания умират повече от ковид инфаркти и инсулти.
6
2
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
ами защо софия е на първо място по разрешителни за строеж не виждате ли чене може да се диша от коли и хора хаиде спрете се вече сос какво дреме а нереагира чакат само заплатата по столовете
5
1
 
21
 
! Отговори
Nimand преди 2 години
От къде идва това замърсяване , при положение ,че няма икономика и всички големи заводи са затворени ?!?!?! Явно някой гори боклyка на ЦЯЛА ЕВРОПА ТУКА !!!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1: само трябва правителството да спре да раздава парите на нас работещите на всички търтеи и София ще остане наполовина!
3
4
 
8
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
Преместете столицата другаде и проблемът се решава веднага!А то всички натъпкани в тая дупка.Освен това София е прокълнато място и няма да се оправим,ако не се премести столицата.Няма да е прецедент в историята.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не бяхме толкова смотана държава и смотан град, щяхме да сме първи!
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, нали давате все повече разрешителни и кредити за строеж и искате да приютите две трети от България в столицата? Сега какъв е проблема?