Битка със снежни топки, теглене на въже - зимен празник на Витоша

Програмата предвижда множество демонстрации и състезания
3
Битка със снежни топки, теглене на въже - зимен празник на Витоша
Снимка: Pixabay

В местността Офелиите над Златните мостове днес, от 11:00 до 13:00 ч., за шеста поредна година фондация "София - европейска столица на спорта" организира Зимен семеен празник на Витоша, съобщиха от пресцентъра на Столичния общински съвет (СОС).

Програмата предвижда множество демонстрации, състезания, забавни надпревари и викторини. На голямата поляна ще се организират зимни игри, битка със снежни топки, теглене на въже, конкурс за най-добра визия на шейна, за най-голяма снежна топка, за най-атрактивно претъркаляне в снега, за най-атрактивна карнавална визия. Ще има планинарски песни на импровизираната сцена и забавни викторини с много награди. Организаторите са ангажирали специален ди джей, който ще забавлява децата, докато професионални аниматори ще се грижат за доброто настроение и красивата визия на малчуганите.

Състезанията с шейни ще бъдат на семеен принцип с изискване за участие на дете и родител (роднина). Записванията ще бъдат на място в деня на феста от 10:00 ч. до 11:00 ч. на обособен от организаторите пункт до пистата. Участието е със собствена ски екипировка и шейни. Най-добрите ще бъдат отличени с предметни награди и медали.

Зимният семеен празник е посветен на желанието на хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, като се наслаждават на емоциите, които предоставят природата и планината, допълнени с удоволствието от игрите на снега. Целта е да се мотивират децата да се запознаят и да заобичат зимните спортове и забавления.


 


3
Още по темата: Витоша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вакханалии в Банско и на Витоша, после олеле.