215 проверки за кучета без повод и паспорт в София за месец

7 собственици са глобени за непочистване
23 фев 2022 16:38, Ния Христова
13
215 проверки за кучета без повод и паспорт в София за месец
Снимка: БГНЕС
От началото на месец февруари са извършени 215 проверки и са съставени 4 акта на собственици на кучета в София. Санкционирани са 7 човека, които не са почистили алеите след домашните си любимци, отчетоха от Столична община, информира "Монитор".
 
Санкции са наложени на стопани на четириноги заради водене без повод и за причинени инциденти. Броят на глобените с фиш за непочистване са намалели в сравнение с предходните месеци. 
 
Столичните инспектори проверяват и дали домашни любимци се разхождат на разрешените места, имат ли повод, почистват ли стопаните след тях и дали домашните любимци имат паспорти. 
 
Част от проверките се правят заедно с екипи на Общинска полиция и районните администрации.
 
Инспекциите се правят както по график, също така и след жалби на граждани за проблеми при разходките на кучетата в столичните паркове и градини, междублокови пространства и други обеществени места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо само 7 глобени? То след 18:00 можеда глобите само 2000 в София. Говорят си по телефоните и кучетата им осираат всичко.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече трябва да има конторл - не е честно аз да имам паспорт, ваксини, повод и да събирам след кучето, да плащам данък в общината, а някой да прави точно обратното и после като има нахапани деца всички да сме виновни. Контрол и глоби за безотговорните собственици.
10
2
 
5
 
! Отговори
Столичанин преди 2 години
Ало, Екоравновесие, Зоополиция и Фандъкова! Вземете и приберете от кв.Симеоново бездомните кучета,бе! Писна ни! Изпоядоха ни, нападат ни,прескачат огради,убиват други животинки. Витоша е посрана тотално. А размърдайте си задниците и си свършете работата. Писна ни от безхаберие и безотговорност!?!
9
1
 
6
 
! Отговори
К преди 2 години
Живея в Поморие, тук всеки втори има куче, тротоарите и плажовете са минирани яко.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На бас, че проверките са били в градината пред народния. Между блоковете в обеля, надежда и прочее крайни спирки на метрото, проверяващи не стъпват. А там е пълно с батки с питбули и някак си не е все тая дали са ба каишла, или не.
7
2
 
4
 
! Отговори
AZ преди 2 години
До До 2Така е , и вие сте прав!И аз имам куче и почиствам след него, но просто винаги се акцентира, че кучетата цапат и са виновни за всичко, а хората не.
6
2
 
7
 
! Отговори
кучкар преди 2 години
а кой ше плаща за мръсотията от уличните кучета , а за това че са без повод и паспорт ???
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А глобени за осраните тротоари кога?
4
2
 
13
 
! Отговори
Ивайло преди 2 години
И въпреки това всички кучета се пускат свободно. Разходете се да видите какво е в Борисова градина, парк "Заимов"... Южен парк. Кучкарник!
3
0
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
До AZПрав си, но това не оправдава хората които не събират на кучетата.Аз също имам куче и винаги събирам след него, въпрос на възпитание!
2
7
 
4
 
! Отговори
AZ преди 2 години
А глоби за ***, който си хвърля боклyци в градинките кога ще има?Поне кучешките екстременти бързо се раграждат, но фасовете и кутийките от бира и т.н. на *** не можете с години да ги съберете.
1
3
 
14
 
! Отговори
$смешници$ преди 2 години
4 актаа за намордници глоби?и когато отново нахапят човек бързо се забравя