НСО предприема мерки за сигурността на гражданите на 3 март

Ще има проверки за опасни предмети и вещества
31
НСО предприема мерки за сигурността на гражданите на 3 март
Снимка: БГНЕС

На Националния празник на България - 3 март, Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за осигуряване на сигурността на жителите и на гостите на София.

От 11.00 часа пред Паметника на Незнайния воин в столицата ще се състои церемонията за издигане на националното знаме на България. От 12.00 ч. пред сградата на администрацията на Президента ще се състои тържествена смяна на гвардейския караул. Тържествената проверка (заря) по случай Националния празник е с начало 18.30 часа на пл. „Народно събрание“, съобщиха от службата.

Гражданите, които желаят да наблюдават церемонията пред Паметника на Незнайния воин, ще имат достъп до събитието през контролно-пропускателни пунктове (КПП), организирани на ул. „Раковски“ и „Оборище“, при ул. „Париж“ и ул. „Шипка“ и при южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“.

За желаещите да наблюдават тържествената проверка (заря) на пл. „Народно събрание“ достъп ще бъде осигурен през три контролно-пропускателни пункта – два от двете страни на пешеходните алеи на бул. „Цар Освободител“ в близост до изходите на подлеза при СУ „Свети Климент Охридски“ (кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и бул. „В. Левски“) и през един КПП на бул. „Цар Освободител“ (откъм хотел „Сенс“).

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия.

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на събитията. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: НСОНационален празник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да повярвам, че само една малка част от народа е влязла в 21-ви век.....Едни са останали в турско робство, други в руско, а трети пият белина....Историята се помни за да не се повтарят грешките Но през всичките тези години на крадливите управляващи, така всеки е изопачавал историята, че в момента виждам тотално объркано мислене.Виждам хора, които не разграничават лошо от добро.Путин не е Русия.Той е диктатор и не е вашият брат Освободител.Поклон пред онези, руснаци, украинци и всички др.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще охраняват гражданите и ще проверяват гражданите
19
9
 
1
 
! Отговори
fact преди 2 години
*** как да не празнуваш! СЛАВНАТА РУСКА АРМИЯ ОСВОБОЖДАВА УКРАЙНА НА ФОНА НА ПРАЗНЕНСТВАТА.....А света, странно защо ни казва: празнуването е проява на лош вкус и е неумесно, има строги санкции, леко с възторга към путин, че ставате за смех!
18
5
 
7
 
! Отговори
Абдула преди 2 години
Една баничарка с TNT на жълтите павета и държавата я Нема. Бизнесмените от НСО трябва да са само история и в Панделата. Закривай МВР. Комунизъмът е гадна заразна генетичнообременяваща болест.
17
6
 
4
 
! Отговори
НСО да проверява преди 2 години
ВСИЧКИ! ГОВОРЕЩИ руски"братушки", дори Митрованова/ ако Законът позволява.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравейте, пушечно месо! Никой не може да ви спаси от яростта на Путин и от лудостта на чичо Джо.
15
0
 
8
 
! Отговори
Угодия нЕма преди 2 години
Това, че все още /и слава Богу/ няма у нас терористични атаки, не означава, че няма да има. Или предпочитате "демократично" да литнете във въздуха. Само че аз не искам.
14
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българи, не забравяйте Шипка, Копривщица, Панагюрище, Батак, Пловдив, Плевен и хилядите знайни и незнайни места, където нашите братушки и освободители се сражаваха и умираха, за да я има днес България! Който носи мъжко сърце и българско име ДА РАЗВЕЕ ВИСОКО БЪЛГАРСКИЯ ФЛАГ НА СЛАВНИЯ ПРАЗНИК 3-ТИ МАРТ
13
1
 
13
 
! Отговори
L@eni преди 2 години
Направо ме е срам да чета коментарите на толкова умственно изостанали!24 май искал един и си мисли че е най българския майко мила...друг ми говори за радев ни клин ни в ръкавТрети не знам си кво си...Всички сте толкова сбъркани чак не се усещате колко и си мислите че сте много добре...Идиотска му работа...
12
1
 
6
 
! Отговори
мамка му преди 2 години
Тия имат направо невероятен талант да не правят нищо!
11
4
 
16
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Най-големият виновник за това,което се случва и ще се случва тепърва в България е Румен Радев.Той докара канадско-еврейските престъпници на власт
10
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
24ти май трябва да е национален празник.Най българският от всички.
9
3
 
16
 
! Отговори
Значи Свободни преди 2 години
граждани да обискираш без Арест и Съдебно решение е малко на Ръба на позволеното в Конституцията!
8
3
 
14
 
! Отговори
Такова Нещо преди 2 години
съм Виждал само в Китай - всяка година на Годишнината от Тиенанмън, всеки в Пекин му пряват обиск навсякъде! Демокрацията в България - Потъна!!
7
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога денят на началото на руското робство ще е национален празник?! Истинският празник трябва да е 22-септември.
6
5
 
22
 
! Отговори
Това ли е преди 2 години
Свободна и Демократична Държава - на Националният Празник да те Проверяват?! Това е Полицейска Държава, Диктатура и Терор!!
5
0
 
16
 
! Отговори
Ще охраняват преди 2 години
назначенците от народната любов
4
5
 
10
 
! Отговори
Вторник преди 2 години
Прязник ли? Пир по време на чума.
3
1
 
9
 
! Отговори
Мафията преди 2 години
Защо МВР Перник работят за мафиоти като Румен Николов-Пашата!?
2
0
 
12
 
! Отговори
А за 8 март преди 2 години
жените ще ги подлагаме ли на личен преглед..