Зачестяват сигналите за свободно пуснати кучета в столицата

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата HelpBook
15 мар 2022 15:25, Анисия Иванова
28
Зачестяват сигналите за свободно пуснати кучета в столицата
Снимка: Helpbook

Въпреки че има ясни правила и закони за отглеждане на домашни любимци, темата за нападения над хора стана отново актуална през последните дни в платформата на Helpbook.info.

Получихме сигнал за свободно пуснати животни в столичния парк Заимов:

"Може да се видят свободно разхождащи се кучета, без каишка и често на значително разстояние от собствениците им във всяка част на парка, по всяко време на деня, всеки ден, без изключение. Често кучета могат да бъдат видяни и на детските площадки в парка. Парковата охрана е напълно безполезна за опазване на реда. Табелите предвидени за указване на реда са изпочупени, а знаците изрисувани на главните алеи са отдавна изтрити. Общината напълно неглижира проблема, докато същевременно парка се превръща в опасен за децата, а затревените площи все повече заприличват на разровена нива за картофи.“

В друг сигнал проблемът е идентичен. В квартал „Хаджи Димитър“

голямо куче редовно е тича без повод, намордник и каишка.

Животното уж се отглежда в складове в района, но денонощният му лай тормози живущите в квартала и често се е стигало до нападения.

Идентична е ситуацията в оживения подлез при бившия хотел Плиска. Десетки кучета кое със собственик, кое без, спят по кашони или лаят по преминаващите. Молбата е за взимане на незабавни мерки.

В район „Лозенец“ също има оплаквания от безразсъдни собственици на домашни любимци, които биват пускани да се движат свободно в парка, извън обозначените за това места. Вече има нападения и ежедневно се разменят нецензурни реплики между стопаните им и преминаващите.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в квартал Мусагеница не е розово положението 70-80% от домашните кучетата се разхождат, като собствениците ги пуснат навън сядат по пейките и пият бири. А кучетата си ходят където искат и се изхождат където си искат и никой не чисти след тях, всички зелени площи са "минирани". И се бият в гърдите какви "граждани" са!
21
0
 
6
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Квартал Бенковски в София,пред супермаркет Фреш! Кучетата пред супера са повече от клиентите вътре ,по тревата отвън може да ходиш само с кокили!
20
5
 
7
 
! Отговори
Шън Па преди 2 години
Куче печено със зеле кисело е просто прелест!
19
11
 
14
 
! Отговори
Тъй преди 2 години
Аз знам как да го подам сигнала като го гръмна във десятката кучето
18
6
 
24
 
! Отговори
фигуранта преди 2 години
Преди дни звъннах да подам сигнал за 15ина свободно пуснати кучета. Знаете ли какво ми казаха:1) Ама те нещо направили ли са ви ?-> А трябва ли нещо да ми правят ? Жена ми пред няколко месеца я ухапа куче. Малката няколко пъти я гонят кучета - ИМА стрес като види куче!!!!2) Добре де, ама вие говорихте ли със собствениците ?-> ??? Ей сега ще отида да говоря, с някой който не му пука от нищо и не се съобразява.3) Ама защо се отнасяте агресивно ?-> ??? Моля ви запишете ми сигнала !Imagine?
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки не трябва да гледа куче.Това си е грижа като за член на семейството и изоставянето на куче,особено пуснато и зарязано от собственика,трябва да се наказва като изоставяне на дете и жестока глоба.Всяко куче трябва да е с чип.Няма ли чип конфискация и глоба!Ама ГЛОБА!5 000лв примерно.За пуснато куче,което ухапе човек,затвор за собствввеника минимум 3 години и да няма по-малко наказание.Само така ще се оправят нещата.
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приютите не работят, както трябва. Пускат ги обратно и се събират на глутници. Единствения вариант е евтаназия за съжаление. А големите и агресивни породи трябва да се продават единствено от оторизирани търговци и всяко куче на отчет и проверки по улицте на хората с такива за намордници и поводи, иначе няма оправия.
15
6
 
11
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Иначе се е видяло, че държавата няма желание да се справи с проблема, за това хора взимайте нещата в свои ръце! В нета има достатъчно "риболовни монтажи" и съвети за "смяна на антифриза"
14
5
 
17
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
NoMercy, уличните кучета са един от големите проблеми в страната и да трябва да се реши проблема, а вие като нагли кучкари не се мъчете да отклонявате темата, няма да се получи
13
16
 
14
 
! Отговори
NoMercy преди 2 години
Десетките кучета в подлеза на Плиска са 2 които там си живеят. Страшният проблем в държавата е това 2 бездомни кучета ..... то те искат да са бездомни сигурно. Разбирам да са агресивни нещо ама не е така само се чудят какво да пишат журналистите и да преувеличават, после било ги страх от кучета хората .... Мен пък от *** ме е страх , че с това се е напълнило какво се прави по въпроса да питам :)
12
15
 
14
 
! Отговори
казах преди 2 години
Ако някой опита да ми тормози кученцата в подлеза на Плиска ще му бъдат отрязани ташаците!
11
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудо голямо, кучетата са ни най-големия проблем!
10
1
 
9
 
! Отговори
От хората преди 2 години
До 8 прав си,но първо за стопанина и после за животинчето. Стига с тия кучета.Ако ги проверят много от стопаните им получават помощи и имат имоти от които получават доходи.
9
3
 
9
 
! Отговори
абе преди 2 години
в домашното куче се огледахте а уличните кучета хранени пред почти всяка кооперация не виждате !
8
10
 
12
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Калашников,Калашников....
7
0
 
6
 
! Отговори
до 3 преди 2 години
Как очакваш да видиш куче като са се изпокрили при тези бомбардировки? Кое куче ще ходи по улицата, пък и ти да го видиш на репортаж.Пишете поради някаква нужда и каквото се сетите ли, не разбирам?
6
5
 
32
 
! Отговори
:( преди 2 години
Столицата е най-гадния и мръсен и неприветлив град за живеене в Европа. Благодарим на Фандъкова.
5
2
 
19
 
! Отговори
свидетел преди 2 години
Кой ще ми плати сметките за телефона на хиляди обаждания не снимаите градинките в центъра къде е общинска полиция кучета пикат в краката на двуметров квартален полицай докато ръфа баничка.
4
26
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Не мисля, че е задължително кучето да е намордник !
3
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Украйна дето е война и по медиите има постоянно преки предавания от бомбардировките на руснаците, не съм видял и едно бездомно куче да скита по улиците на градовете им. Тук в мирно време бездомните кучета нападат и ядат хора по улиците.