Фандъкова: Транспортът е пред колапс, данъците в София няма да скачат

Ще поскъпнат обаче строителните разрешения
Обновена: 22 мар 2022 09:07 | 22 мар 2022 09:04, Александър Попов
204
Фандъкова: Транспортът е пред колапс, данъците в София няма да скачат
Снимка: БГНЕС

Увеличението на бюджета за 2022 година се дължи основно заради увеличението на заплатите на учителите и медицинските сестри, социалните работници. Бюджетът може да се изпълни, но той не е оптимистичен, а реалистичен и напрегнат, каза пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Бюджет 2022 е в размер на 2 078 156 361 лева, с около 200 млн. лева по-голям в сравнение с предходната година.

"Най-големият проблем пред нас е осигуряване движението на градския транспорт. Във всички големи градове, не само в България, той се подпомага от държавата, защото вече трета години има причини транспортът да е в криза, посочи Фандъкова.

Тя припомни, че системата на градския транспорт в София бе затруднена заради COVID-19.

Още по темата

"Тогава намаляха с над 1/3 пътниците, а от там и приходите в системата. Втората година, особено от лятото насам, започнаха проблеми заради високите цени на горивата. Компенсациите са крайно недостатъчни. Затова миналата година Столична община увеличи значително средствата за градския транспорт. Около 40% от собствените приходи на общината са насочени към градския транспорт", подчерта Фандъкова.

Кметът отбеляза, че увеличение на местните данъци и такси не се предвижда.

Предстои обаче в Общинския съвет да се коментира промяна на таксата за строителни разрешителни. Фандъкова аргументира бъдещата промяна със строителния бум, по думите ѝ, и фактът, че тази такса не е променяна от години.

Фандъкова коментира и ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Тя бе категорична, че Борисов няма да съди България, защото не иска да й навреди.

Кметът подчерта, че да се задържи лидерът на най-голямата опозиционна партия без представяне пред обществото на доказателства и аргументи е скандално. Според нея оттук нататък може да се очаква всичко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
6
 
! Отговори
Дървен Шоп преди 2 години
Даскалице , ами в колапс ще е защото половината роми от България са в София и не познават билет какво е , за карти е абсурд ! Роми в метрото някой да е виждал ?!
173
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
данчето дондукова-игнатиева я поздравявам с песен на група трамвай 5
172
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Ето до какво води строежът на метро,и велоалеи.Честито на всички,усвоили правилно средства покрай тези исторически обекти!
171
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо натопи Иванчева,*** како...Всичко се плаща на този свят.Отваряй портмонето.
170
1
 
7
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 2 години
Що така бе " Слънце " нали всичко беше прекрасно толкова години пък сега питай мъдреца от Банкя
169
0
 
9
 
! Отговори
ДА ВЕ ! преди 2 години
Тя и Лилето Павлова каЗА нещо за фИНЕТКИТЕ , АМъ ....!лИЛЕТО пАВЛОВА КОГА ЩЕ ВРЪЩА ПАРИТЕ ЗА ЯЗОВИРА В ПЕРНИК , или е ''заварено'' положение ВЕЧЕ ?Краденето от герб и шайката му , ПРОДЪЛЖАВА ...
168
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я, Картофка се загрижила за София ?! А тя що не беше оназ вечер в джипката , заедно с гуруто си ?!
167
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има квартали които са забравени от кмета.Строят се никому не нужни и от никого не посещавани площадки, само за да се усвоят пари от близки на някого фирми. Такъв е примера в Кремиковци. Елате да видите площадката до рудника. Никой не я поглежда. През това време улиците са осеяни с дълбоки ями. Съсипаха зелените площи в парка и там направиха място за среднощни сборища.
166
2
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Как Данче,вие от гърбавата партия сте хем нагли,хем корумпирани, хем некадърни. Затова докарахте държавата до колапс.
165
0
 
7
 
! Отговори
a.a преди 2 години
но *** от Спаси софия добавят нови и нови трамваи, рейсове....при положение, че всички се движат с колите си. Да поискат паркинги обаче забравят
164
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде потъват парите на София да каже тая стрина. Всеки плаща данъци за жилище, а един блок си е едно село /олко блока има в София/, плащат се данъци за коли, купуват се карти и билети за гр.транспорт, къде са парите които не са никак малко.
163
5
 
8
 
! Отговори
Бебе до 169 преди 2 години
Софийския транспорт е скъп заради големият брой нередовни пътници. Понеже не могат да подкигурят нормален контрол вдигат билета на малкото останали наивници с билети и карти. Елате да видите как се пътува гратис в автобуси по линиите 117,118,118.От време на време офанзива на проверки-това е цялата дейност на градска мобилност.
162
2
 
19
 
! Отговори
митко преди 2 години
Наистина Фандъкова трябва да си ходи,но преди това трябва да има съд и затвор за гербаджийските крадци.
161
2
 
22
 
! Отговори
Кьовеши идва преди 2 години
Софийският градски транспорт винаги е бил уникално мръсен, неудобен, неточен и скъп за стандарта на страната. А точно тази клептоманка трябва да мълчи. С Боко и Ко. откраднаха милиарди от транспорта.
160
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога най-накрая ще се разкараш, самоковска лелка? Очевидно е, че идея си нямаш как да ръководиш град, който има повече потенциал от половината големи европейски столици. Просто се разкарай и дай шанс на някой друг, по-зле няма как да бъде
159
9
 
2
 
! Отговори
бай онзи преди 2 години
анонимко 158, пред оня вреслив неадекватен п*дал бонев, даскалицата ще ти се стори като истински управленски материал. Тая вярно че не става, но "спаси софия" не са много по-добре. Пример за адекватно управление е по-скоро кмета на район Слатина в момента
158
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я сега вижте частните превозвачи с договори със столична община на кои другари са? Май са на другари коалиционни партньори... ехххх *** се върнаха на власт на всички нива в държавата, а "демократите" ги крепят безрезервно. Пък други едни партии били купени и на издръжка някъде... Айде стига с тоя цирк, един дол дренки са всичките. Дори тоя Спасителя Др*сли Бонева е продажен до мозъка на костите си - от години ги "хранят" герберите с малки поръчки и свързани фирмички.
157
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фандъче я кажи от "Столична" ЕТ колко изкара? Транспорта и целия леш тук е само заради тая и шайката около нея.
156
2
 
17
 
! Отговори
кофти , МНОО КОФТИ преди 2 години
Напълниха Парламента със колибарки , същото МЯКАНЕ е и във всички държавни институции , ''вожда'' на герб да си ги върне по колибите , от селянин гражданин става , но от колибарки , НЕ !
155
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли : Стягайте коланите !Пенсиите ---БЕЗ ИЗМЕНЕНИЕ , заплатите , същУ !