Служители на "Топлофикация" на протест заради ниски заплати

Десетки работници се събраха пред Столична община
23 мар 2022 18:48, Петя Славова
67

Работещите в "Топлофикация - София" в този час протестират пред Столичната община. Десетки работници се събраха малко след 17:00 часа. Преди минути беше внесена протестна декларация в общината с исканията им, тъй като според тях Топлофикация се намира пред фалит.

Протестиращите настояват за по-високо заплащане, смяна на машините, с които работят от години, както и да се промени категоризацията на труда, предава Bulgaria ON AIR.

"Основните искания са индексация на заплатите, адекватно управление в дружеството от хора специалисти в областта и преминаване на собствеността на Топлофикация към Българския енергиен холдинг", каза един от протестиращите.

Очаква се протестиращите да внесат декларации към БЕХ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
8
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
Всъщност, това е единственият начин да се откажеш. В частна собственост не могат да влязат. Има инфо из нета. Има успели хора. Капиш? Малко хитрост трябва. Ама от смoтaняк няма как да се очаква.
13
1
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
а где Фъндъчка ?...Тия камъняци не са ли в нейната "градина" ?
12
2
 
5
 
! Отговори
do 12 преди 2 години
Всъщност доста хора се отказват, защото съседите им крадат. Из крайните квартали, населени с бачкатори от едно време. В центъра имам 2 имота наследствени (под наем са)- разкошни съседи. На 3м тавани и над 150м2 жилища парното не минава 170лв. месечно. Санирана сграда, хубава дограма. Ама няма "загуби" (крадци), които да плащаме.
11
3
 
7
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
Добре. Ти чакай аз да обеднея и си рини дъното. Не е важно аз да съм добре, важното е Вуте да е зле. Така мислиш ти. Рини там дъното, никой не те спира. Ама няма да обеднеем по равно, да знаеш.
10
6
 
6
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Тя войната е започнала, ако пишеш от друга планета. Бунтовете ще дойдат с обедняването. При война обеднявяне идва неминуемо.
9
3
 
11
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
А кой те кара да плащаш? За един прЕател питам. Спират всички недоволни да плащат и гледай фалити и сеири. Режат всички недоволни тръбите и гледай фалити и сеири. Ама не смеете нищо да направите, затова си плащате като попове.
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Топлофикация може да е на печалба, ако се управлява кадърно и с действията си не кара всеки трети да се отказва от парно и топла вода за сметка на климатици и бойлери.
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая фирма си е за закриване,какво повишаване на заплати,то парното вече е доста по скъпо от тока,на ток е сигурно с 40% по евтино отоплението
6
5
 
12
 
! Отговори
до 5 преди 2 години
Не мисля. Счетоводителка съм в подобно дружество и изкарвам 2400. Паралелно имам и фирма де и осчетоводявам много малки компании, че с 2400 не се живее.
5
4
 
8
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
А, верно ли? *** се бунтувай в КНДР. Там няма социално неравенство. Само партийците са над всички.
4
3
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 2 години
Не знам колко взимат. Взимам за пример СРЗ в София, която е около 2500 и е нормално администрацията да взима около нея.
3
6
 
5
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Като започнат бунтовете и войната ще разбереш, защо трябва да няма социално неравенство. А те ще почнат мнооого скоро. Вервай ми.
2
5
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Колега #4, повечето служители взимат доста под тези 2000 лв., но не е това темата.
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ъъъ, по-точно какво умеят тия канцеларски плъхове? 90% от администрацията е за моментално съкращение. Не ми пука как кретат с 2000лв. месечно, ама изобщо. Нищо не могат и затова изкарват колкото чистачка.