Заляха с червена боя областната управа на София

Смята се, че причината е блокиране на преименуването на алея "Героите на Украйна"
20 апр 2022 20:04, Петя Славова
68

 С червена боя бе залят входа на областната управа на София. Вандалският акт е извършен, след като областният управител от квотата на "Има такъв народ" блокира решението за преименуването на алея "Героите на Украйна" пред посолството на Русия у нас.

Решението на Общинския съвет беше да и има площад на името на убития руски опозиционер Борис Немцов, както и да се издигне украинското знаме пред общината.

В началото на април решението за преименуване на улици и площади в знак на солидарност с Украйна беше одобрено от Столичния общински съвет. В понеделник областният управител Иван Кючуков върна решенията с мотива, че са незаконосъобразни. От съобщението не стана ясно къде точно са нарушенията.

От записите на охранителните камери се вижда как мъж, който използва тъмната част на денонощието, залива сградата с боята, съобщава Bulgaria ON AIR.

Журналистът Иво Инджев недоумява защо въпросът с преименуването се отлага с процедурни хватки. Според него с този акт страната ни ще изрази съпричастност с Украйна.

Утре предстои столичният Общински съвет повторно да разгледа и гласува издигането на украинското знаме на сградата на Столичната община и именуването на пространства на "Героите на Украйна" и "Борис Немцов". Противници на идеята ще протестират по същото време пред общината на улица "Московска".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Алито от София преди 2 години
Нищо общо с Русия и Украйна,с това доказват че София е червена и хората се стягат за мача срещу слабия на Венци шопара
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен3 преди 2 години
Хубаво е направил човека.
32
3
 
2
 
! Отговори
L. преди 2 години
Още един пример, че нашите управници са готови да се продадат на всякакви чужди интереси, но не и да защитават българските такива. Отделно показния акт против Русия, който - бъдете сигурни - тя ще запомни и ще ни го изкара през носа. Едно е да си смел пред по-големите нации, друго е да си глупав за сметка на народа ни. Позор!
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По същият начин украшистите налагаха своята креслива сороска позиция по време и след Майдана. Типично по фашистки, със саморазправа и вандализъм, щом нещо не им изнася. В България не трябва да се позволява на техните умно-кресливи последователи да си развяват байряка, защото са един файтон хора и не представляват никакво обществено мнение, освен това на техните лицемерни спонсори от Козяк!
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къш укро-екстреемистите от България! Или да се вкарат на сигурно място, в затвора!
29
1
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Тези промени на улиците са справедливи но за още по-голяма справедливост би трябвало улица Козяк да бъде прекръстена на героите на Ирак е площадчето пред входа на посолството да бъде кръстено садам Хюсеин
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за бояджии не стават.
27
26
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Правилно. Трябва да съборим паметниците свързани с руските-1878 и съветските -1944 години,най-скоро и сменим всички руски и съветски имена в България.
26
17
 
5
 
! Отговори
Ммм преди 2 години
Русоробски ***! Пфуууу. Срам ме е от вас! Но ЧЕРВЕНОТО НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ НА ВЛАСТ!!!
25
4
 
18
 
! Отговори
Нов преди 2 години
Арменеца и адвоката са бояджиите.Да си платят за повреждане на държавно имущество.
24
2
 
36
 
! Отговори
ффф преди 2 години
В България има едно знаме...БялоЗеленоЧервено
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До към софиянциПитай Фандъковна и СИК!
22
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До някойАко не си разбрал, България е НАТО и Европа, Украйна е Европа и ще бъде НАТО! Нашите войски са съюзнически и братски! Умрете от яд, ***!
21
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До някой Това са НАШИТЕ ЗНАМЕНА НА НАШИТЕ ВОЙСКИ! ЗНАМЕНАТА НА СВОБОДАТА!
20
19
 
6
 
! Отговори
Слава Україні БРАТЯ преди 2 години
ГЕРОЯМ СЛАВА! масква - ПНХ!
19
8
 
37
 
! Отговори
някой преди 2 години
Утре ако поискат да съборим и Шипка ??Ще я съборите ли бе вашта *** в знак на солидарност.И ако излезне някой да каже не ще стоварите тонове помия по него.Що за Българи сте?Знамена на чужди държави да висят от общински сгради... героите на украйна...Вашта мама вън! България на Българите!Който не му изнася да хваща куфарите.1300 години история ще слушаме разни западняци да ни казват какво да правим и ние се кланим.Позор!
18
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сградата, трябваше да излеят боята у врата на оня номенклатурчик от Чалгаджийската сбирщина...дей ва и червено-"патриотичният" клоун!
17
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много малко боя са изсипали. Областният управител да заминава при Путин да воюва. Срамота
16
2
 
8
 
! Отговори
към софиянци преди 2 години
Как синя София се превръща в червена?
15
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кви са тия бе , къде се намират