Заляха с червена боя областната управа на София

Смята се, че причината е блокиране на преименуването на алея "Героите на Украйна"
20 апр 2022 20:04, Петя Славова
68

 С червена боя бе залят входа на областната управа на София. Вандалският акт е извършен, след като областният управител от квотата на "Има такъв народ" блокира решението за преименуването на алея "Героите на Украйна" пред посолството на Русия у нас.

Решението на Общинския съвет беше да и има площад на името на убития руски опозиционер Борис Немцов, както и да се издигне украинското знаме пред общината.

В началото на април решението за преименуване на улици и площади в знак на солидарност с Украйна беше одобрено от Столичния общински съвет. В понеделник областният управител Иван Кючуков върна решенията с мотива, че са незаконосъобразни. От съобщението не стана ясно къде точно са нарушенията.

От записите на охранителните камери се вижда как мъж, който използва тъмната част на денонощието, залива сградата с боята, съобщава Bulgaria ON AIR.

Журналистът Иво Инджев недоумява защо въпросът с преименуването се отлага с процедурни хватки. Според него с този акт страната ни ще изрази съпричастност с Украйна.

Утре предстои столичният Общински съвет повторно да разгледа и гласува издигането на украинското знаме на сградата на Столичната община и именуването на пространства на "Героите на Украйна" и "Борис Немцов". Противници на идеята ще протестират по същото време пред общината на улица "Московска".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Камери няма ли там, аз да попитам, или ще се замете под килима? Тези вече изтрещяха. Все пак живеем в България. Защо ни лазят по нервите?
13
7
 
19
 
! Отговори
мак преди 2 години
Нали се сещате, кой е най-вбесен от отказа - скъпите гости. Според мен това е тяхно дело. Това чудо не са го направили Тицин, Пендачанска или величайшия гост Кулеба, я.
12
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре са направили.
11
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Капон си е изхвърлила дамските превръзки... Сигурно е видяла Бабикян?
10
14
 
22
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ !!!!!! ДОЛУ ФАШИСТИТЕ ОТ УКРАЙНА
9
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле ако бяха преимунавали алеята, щяха да спасят хиляди... Цирка е пълен. Всеки разумен човек вижда безумието на подкрепящите Украйна. Като деца, които не получават това, което искат и почват да се тръшкат и реват.
8
7
 
34
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Абе щом имаме бюст на Роналд Рейгън в южния парк.. За какво въобще става дума!? Тия пък обезумяли и самозабравили се колхозници укрите, чак улици да им се кръщават.. Тури му пепел!
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ckyнkcoвe се навъдиха в София...
6
3
 
38
 
! Отговори
Вечна памет преди 2 години
На мъчениците от Батак и Перущица. Дано се намери общински съветник с българско самосъзнание да предложи улица на тяхно име вместо на украинските "герои:,
5
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мръсни колеленца! Вашата майка! Тука е България, никой не казва, че днес е годишнина от Априлското въстание. Само за украинци се говори цял ден. Тези ни обсебиха живота
4
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо да не прекръстим Козяк на "Героите на Сирия ?" или на Иран ? или на друга държава, която американците опустошиха ?
3
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шамандурата Бабикян?
2
5
 
23
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
да се издурят Хаджигенов и арменеца къде са били !!
1
5
 
21
 
! Отговори
к'во му плащаш преди 2 години
От утре, печеното агнешко бутче във Фантастико е.........79 лева килцето!