Очаква се трамвай 5 да тръгне отново през юни

Под въпрос е стартирането на втория етап от планирания ремонт
Обновена: 26 апр 2022 13:26 | 26 апр 2022 13:26, Йоана Цонева
11
Очаква се трамвай 5 да тръгне отново през юни
Снимка: БГНЕС

Първият етап от ремонта на трасето на трамвай номер 5 от обръщалото на Съдебна палата до това в кв. "Бъкстон" е почти готов и от Столична община очакват мотрисите по най-старата трамвайна линия в София да потеглят отново през юни. Това заяви в "Денят започва" по БНТ заместник-кметът на София инж. Ангел Джоргов.

Под въпрос обаче е стартирането на втория етап от планирания ремонт, който включва трамвайното трасе от обръщалото в кв. "Бъкстон" до "Княжево".

"Вторият етап до ухо "Княжево" се очаква да започне след приключването на първия, но вече имаме много уведомления от изпълнителите на проекта, че са поскъпнали многократно материалите. Така че, ако нямаме уверението от строителите, че ще изпълнят задълженията си според първоначалния план, няма да спираме трамвая докато не се договорим с тях. Все пак се надяваме, че те ще изпълнят поетия ангажимент", заяви Джоргов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
10
 
! Отговори
лява ръка десен джоб преди 2 години
Тия направиха само половината и взеха пари като за цялата отсечка. Чиста работа
10
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Кога ще разследват тия ремонти специално на тази линя се правят ремонти през 1 или 2 години и то основни !!!Корупцията в ЦГМ ПРОДЪЛЖАВА ДО КОГА ?ПРОБЛЕМИТЕ С ПАРКИРАНЕТО ДО КОГА ?ОСТАВКА НА ТЕЗИ НЕКАДЪРНИЦИ
9
2
 
3
 
! Отговори
... преди 2 години
бе да вземат да напишат кога ще се ремонтира онази част от АМ тракия дето я ремонтирахме миналата по-миналата и по-по-миналата година! Не за друго ми сега минах през този "ремонтирания" участък м/у стара загора и чирпан , че и след чирпан даже иии нещата пак са за ремонт, пак дупки пак вълни!
8
1
 
0
 
! Отговори
Хихихоев преди 2 години
До АнонименАз стъпвам в градския само петък привечер когато се излиза за центъра => ще се пие. Тогава повечето пасажери са къпани, котенцата са парфюмирани и се ядва. Иначе си прав, много прав... един спарен киселяк стига в рейса и всичко отива по дяволите... само си дръж ДПФ-а и ЕГР-а на смърдящото БМВ.
7
0
 
14
 
! Отговори
ааа преди 2 години
Нека още се помотаят, като минавах зимата-работят 2-3 души, не бързат за никъде. Чакат още да поскъпне всичко.Хората -никой не пита. Пътуваме като в 19 век. Колко години още??????????????????Реално има 1 линия за хората.Защо не пуснаха трамвай 4 до Княжево?Живея в района 50 години-нищо ново няма, еее плащаме високи данъци и стъпваме по потрошени плочки и корени, трамваите Тракат ли Тракат.Като се затварят вратите им все едно се затварят вратите на Ада. Честито от 30 години.
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама защо? Не го пускайте изобщо, свикнахме да се кандилкаме по паветата в тия ***, разпадащи се, вековни автобуси! То по-скапани и по-стари автобуси сигурно има само в Буркина Фасо, как точно тях пуснахте по това трасе да заместват трамвая?
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-митичния трамвай в София! Браво!
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
???
3
4
 
11
 
! Отговори
Майко мила преди 2 години
Трасето още октомври го гласяха да го пускат. Осем месеца мандаринките си чесаха, с тоя втори етап да го очакваме цялото да е готово до края на 2023 г.
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз си се движа пеша и с БМВ-то. Няма да се возя в градския транспорт и тия там, да дишам миризмите на некъпаните пенсионери. Направо на умряла риба вонеят.
1
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква невероятна жизненоважна, пълноценна и ефективна новина за всички в България