Helpbook: Защо липсва осветление в подлезите на НДК?

Участъците са опасни за преминаващите
28 апр 2022 18:30, Нели Христова
6
Helpbook: Защо липсва осветление в подлезите на НДК?
Снимка: БГНЕС

През последните дни отново получихме разнообразни сигнали в платформата на Helpbook.info. В централен столичен подлез, а именно този при НДК, повече от месец липсва осветление на определени участъци. В единия подстъп към трамвайните спирки то изцяло липсва. Недостигът на естествена светлина, която да компенсира поне донякъде, прави участъка опасен за преминаващите. Друго място в подлеза, в което е нарушена значителна част от осветлението, е пешеходната част в близост до фонтана "Топките". Молбата е отправена към район „Триадица“ за извършване на проверка и възстановяване на осветлението.

В същия район се извършва строеж на сграда, която се охранява от огромно куче, което е агресивно към преминаващите. Оказва се, че мерки за безопасност са твърде недостатъчни, тъй като младо семейство едва спасило бебето си от набезите на песа. „Моля ви, реагирайте своевременно и предупредете стопаните да вземат допълнителни мерки за безопасност (по-здрава верига и огради). Кучето е огромно и вече изпитвам страх да разхождам детето си в квартала“, пише нашият потребител.

За нехуманно отношение и неглижиране от страна на персонала в пловдивска болница ни сигнализира друг наш потребител. След няколкократно разкарване и въпреки записания час и платената потребителска такса, прегледът така и не бил осъществен.

Завършваме днешния обзор с предложение за промяна на светофарна уредба и лентите за преустрояване на столичен булевард: „На кръстовището на локалното на Цариградско шосе и ул. Йерусалим има един светофар, където е вечно здръстено и направо невъзможно да се престроиш, ако излизаш от паркинга на the mall.

Светофарът не програмиран адекватно, тъй като 90% от колите искат да завият на ляво към ул. Йерусалим, а лентата за завиване на ляво е само една. Налични са 3 ленти - една за ляв завой, една за направо и една за десен завой. Преспокойно могат да се обособят 2 ленти за ляв завой и една за направо или надясно и да се препрограмира светофарът. Така в тази лента има непрекъснато задръстване и ако трябва да излезе човек от паркинга на The Mall и да се престрои в лентата за ляв завой е абсолютно невъзможно. Това ни принуждава да извършваме нарушения, като от средната лента завиваме на ляво, което създава напрежение и ежедневни потенциално опасни ситуации. Наблюдавам движението в района и установявам, че лентите за направо и надясно са непрекъснато празни и няма наплив от коли. Единственият наплив е на левият завой. Сфетофарът е на кръстовището на бул. Цариградско шосе и ул. Йерусалим в посока ако идваш от към Малинов“.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
bg medii sa spekulantska offshorna mafia.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото няма врати на ъглите и е кофти да пикае човек на светло. Някой може да му види оная работа, а пък ако дама пикае съвсем зле. Така е по-интимно, по-може да се прикрие човек.
4
0
 
1
 
! Отговори
отговор преди 1 година
щото такива като вас ги чупят !
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, защо па да не липсва?
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да може и по-срамежливите да си свършат работата в подлеза.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпрос с повишена трудност моля мислете много преди да отговорите.