Свидетел на катастрофата на "Черни връх": Беше невероятен трясък, като бомба

Всяка вечер на мястото имало гонки
6 юли 2022 08:53, Нели Христова
91
Свидетел на катастрофата на "Черни връх": Беше невероятен трясък, като бомба
Снимка: Facebook/European Center for Transport Policies

Юлиян, свидетел на катастрофата на "Черни връх" в столицата, при която загинаха две жени, обясни пред NOVA, че ударът се чул като бомба. „Беше невероятен трясък. Видях разцепения автомобил. Всяка вечер тук има гонки, ускорявания на автомобили. Всекидневно едно и също”, каза той.

Още по темата

Пътният експерт Диана Русинова подчерта, че липсват национална политика и адекватни действия от страна на държавата, които да спрат подобни шофьори, с толкова нарушения, да се движат по пътищата.

„След първото или второто провинение този човек трябваше или да е с отнета книжка, или да е прибран в съответната институция, за да не се движи свободно и да не отнеме два живота. Това е недопустимо - провал на обществото отвсякъде”, категорична е тя.

Като недопустимо определи 50 нарушения на шофьора. „Не сме Зимбабве или някоя бананова република. Или може би сме…Не знам какво да кажа - всичко има граници и институциите е крайно време да се засрамят от това, което се случва”, апелира Русинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
14
 
! Отговори
до 63 преди 1 година
Ето сам го казваш, има закон, но няма адекватно прилагане, защото на държавата така и отърва. Ще водят дела по 10 години защото няма бърза процедура и защото при псевдо демокрациите законите ги пишат двусмислено. Какво като е Германия?! Това винаги се прави, защото някой има изгода!
50
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кво сега тро лчета - тоя сигурно пак е бил от Харвард, а не приятел на Банкянската похотлива мутра с Жипката?
49
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
59-ти, и в Германия има закони, има и събираемост на глоби, но пак има "гонки", в Берлин преди години един с над 160 на червено помете кола и уби 2-***. (процеса още върви). В Кьолн пак след гонка велосипедисти. Няма ли нещо (разум) между ушите, няма спасение.
48
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаех си че няма начин да не е футболист и мутра с жипка - само се чудех дали е от Подуене или от Банкя.
47
6
 
2
 
! Отговори
Киро преди 1 година
На 23 септември 2011 година приближени на Кирил Рашков прегазват и убиват 19-годишния местен жител Ангел Петров, докато развежда кучето си[10] и пред погледа на баща му[11]. Починалият е внук на бившата кметица на селото София Христева.
46
6
 
7
 
! Отговори
Киро преди 1 година
През 1984 година е арестуван за притежание на злато и валута, иззети са му над 2 милиона лева, след което е изпратен като криминален престъпник в Затвор Белене. До 1990 година Кирил Рашков има общо 7 присъди, за които е осъден на общо 30 години затвор. След 10 ноември 1989 година е освободен и отваря завод за алкохол Цар Гого край Катуница.
45
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе ко философствате всички. Просто и ясно- ако имаше държава със строги институции и съответните наказания, които публично да се оповестяват за най-големите нарушители, нямаше да има невинни жертви. Наказанията за такива убийства ако започваха с ефективни присъди от 15 г. нагоре и се взимаха книжки доживот, със сигурност ентусиастите ще намалеят със 70% поне. Въпроса е, че дори да го има закона, когато държавата cмъpди откъм главата, нищо не става.
44
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е проблема че се кара 10-20 отгоре (според зависи къде). Проблем не е толкова КАТ (освен че наистина седят само по хранилки за по-лесно). Проблем е, че в Ганьовстан е тотална липса на толерантност м/у хората като цяло, а на пътя добавяме и избиване на комплекси. Всеки се има за нещо над останалите, над правилата, за изключение... резултатите, от 30г "демокрация".
43
8
 
1
 
! Отговори
Бабикян преди 1 година
Не съм том крус. Хаджигенов и Бабикян сме. Имам право малко да те нацапам с кръв, това е протест. Питай ЕСПЧ. Или пък Йонко Грозев.
42
2
 
11
 
! Отговори
До 52 преди 1 година
Супер! Аз съм за! Граждански арести докато не се научат говедата!
41
6
 
3
 
! Отговори
Отворено общество преди 1 година
Бързах малко че превозвах мигранти. Минах ги тия с 200.
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЕСПЧТака ли, че ти да не си Том Крус
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи ако ще обвиняваме обществот, то по-добре да има ловци на глави от обществот
38
12
 
3
 
! Отговори
ЕСПЧ преди 1 година
Имам право да карам както си искам.
37
2
 
5
 
! Отговори
До 43-Ами от Чичо преди 1 година
Е да де ,както е в ОАЕ и другите арабски страни -да гние в кауша ,още от първите провинения ! Ама тук .......????
36
5
 
0
 
! Отговори
БХК преди 1 година
Така е демократично.
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
42, има как. Камери навред. И в полицията да работят наистина подготвени грамотни хора.
34
5
 
15
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Абе хора! Вината категорично не в КАТ или МВР... Те са го хванали и са установили обстоятелствата.Това че такъв човек е на улицата - това е проблем на закона.Самите закони са много либерални и демократични. Там е проблема
33
5
 
8
 
! Отговори
До 38 преди 1 година
Глу пав коментар ,от човек с ниво на интелекта,като на причинилият катастрофата !
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чичо, самосъзнанието се възпитава. Ако не от родители в детска възраст, то е ред на държавната репресия. Когато няма тези две работи, чакай някой да развие самосъзнание.