Фандъкова: Да спреш газа на София е признание за абсолютен провал

Кметът коментира спорът между "Булгаргаз" и "Топлофикация"
22 юли 2022 16:05, Нели Христова
133
Фандъкова: Да спреш газа на София е признание за абсолютен провал
Снимка: БГНЕС

В последните дни чухме безпрецедентни и недопустими изказвания на „Булгаргаз” и КЕВР за спиране на газоподаването на „Топлофикация София”. Подобно поведение от страна на държавни институции и компании е абсурдно. Това е откровено признание, че няма достатъчно договорени количества газ. И понеже няма такива, се вземат от най-голямата топлофикация.

Още по темата

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на пресконференция в общината, предаде репортер на БГНЕС.

Фандъкова бе категорична, че няма да приеме заплахи за топлото на софиянци.

Разбирам безизходицата на правителството и на „Булгаргаз”, но да спреш газа на София, за да вземеш нейните количества е признание за абсолютен провал и безотговорност. Става дума за откровена манипулация и липса на договорени количества газ, повтори Фандъкова.

Тя призна, че е вярна разпространената в четвъртък информация, че задлъжнялост на „Топлофикация София” е в размер на над 328 млн. лева, но съобщи, че в същото време дружеството има недовзет приход от 332 млн. лева и то след изплащане на компенсациите, които Министерство на енергетиката отпусна през последния отоплителен сезон. Тя заяви, че КЕВР има решение от преди три седмици, с което признава, че държавата дължи на „Топлофикация” 332 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
4
 
! Отговори
Габи преди 1 година
Много години топлофикация и Софийска вода вдигат цените, заради многото неизрядни абонати. Тяхната некадърност да се справят с този проблем се стоварва върху редовните платци. Същото е и с градския транспорт. Скъп билет за редовните пътници, а за 50 %транспорта е безплатен неофициално.
113
1
 
5
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Значи ТРИСТА МИЛИОНА ДЪЛГ не значи нищо ... и не е причина заради това да се спира доставката на газ към Некадърната Софийска Топлофикация ..... И колко трябва дастане дългът според Фандъчкова ? МИЛИАРД ЛЕВА ... ОСЕМ милиарда .... Трилион ? Топлофикация имала несъбрани приходи ... Кой да им ги събере ? Извънземните ? ТОВА не е ли ПРОВАЛ на Софийска Топлофикация ?
112
2
 
7
 
! Отговори
София преди 1 година
До от село - ами то всички селяни сте в София вече бре, какво искаш да мръзнат от родата ти ли?
111
4
 
4
 
! Отговори
от село преди 1 година
И тока ,и водата , всичко трябва да ви св спре ,за да видите как живеят хората в провинцията !!!
110
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кукло гербава,защо подопечната ти Топлофикация от години е на минус със стотици милиони?От некадърност!!!Защо топлофикациите в страната нямат този проблем?Защото не крадат колкото вас!
109
2
 
10
 
! Отговори
аз преди 1 година
охх, тая пък "горкана", как се е замислила за София.
108
4
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Едно е сигурно , ако *** от Продължаваме Подмяната спрат газа на Топлофикация ще загубят изборите.
107
2
 
9
 
! Отговори
Космос преди 1 година
Тоалетната хартия в НС е безплатна поради две причини. Първата е, че я използват по предназначение, в големи количества. Втората е, че работещите там продължават да си живеят във времената на социализъма и комунизъма на другаря им Тодор Живков. Мислят си, че като не работят, хората са длъжни да им плащат депутатските заплати. Под хората имам предвид обикновените българи и частните бизнеси.
106
0
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Айдуци,айдуци,айдуци.Огромно червено поле...........
105
2
 
20
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Може ли някой да отговори: - Защо в българия има безплатна т-о-а-л-е-т-н-а само в народното събрание?
104
2
 
28
 
! Отговори
Реалност преди 1 година
Данче, защо Топлофикация просто не си плати дълговете? Тогава и ще има газ. Шефът на КЕВР го обясни много точно - Булгаргаз няма кеш. Газът струва пари, щото... А, и защо не обясниш на популярен език как Топлофикация-София е ЕДИНСТВЕНАТА губеща топлофикация в БГ. А, сетих се - защото се използва за политически цели и крадене!
103
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази ще говори за провал...Колко време ремонтира Графа? И като го "ремонтираха" какво стана? Пак му трябваше ремонт.
102
1
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До Край: всички сме се сблъсквали с това държавна или общинска институция да изисква от данъкоплатеца хартийка която се издава на съседното гише защото ако *** едно стане и си я вземе сам, ще обезсмисли назначаването на балдъзата на стринката по зълвена линия. Живеем в свят в който от България можеш да кандидатстваш за гражданство в Зимбабве, да регистрираш фирма и да наемеш работници по бързо отколкото да си изкараш документ за липса на задължения от НАП България които да послужи пред тях.
101
1
 
9
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
До 103 Реалист. София дава 40% от отпадъците на България с продукти от Петрол, Гас, Дърва. Кога София ще разбере, че Конопа се отглежда от хиляди годони? Иновативни индустрии от КОНОП са: Производство на автомобили, строителството, текстила, козметиката, хранителни стоки. КОНОПА ЛЕКУВА - Алергия, Алкохолизъм, Артрит, Астма, Аутизъм, Безсъние, Болест на Алцхаимер и Крон, Рак на Белия дроб, Кожата, Гърдата, Мозъка, Простата. Сърдечен удар, Черен дроб, Шизофрения, Сърдечно-съдови заболявания!
100
1
 
9
 
! Отговори
Край преди 1 година
До 106 Радослав. Плешивия габровски *** - томислав дончев 8 г. беше вицепремиер и взимаше заплата да намалява административната тежест. Днес бях на търг за една стая под наем в държавно учереждение - за офис /наем 200 лв/. Искаха ми 16 /шестнадасет/ документа. Декласираха ме защото предлагана от мен цена не е в отделен плик. Понеже няма друг кандидат ми дадоха стаята под наем до провеждане на друг търг. Е те така се прави БВП.
99
3
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
До 103 Реалист. София дава 40% от *** на България с продукти от Петрол, Гас, Дърва. Кога София ще разбере, че Конопа се отглежда от хиляди годони? Иновативни индустрии от КОНОП са: Производство на автомобили, строителството, текстила, козметиката, хранителни стоки. КОНОПА ЛЕКУВА - Алергия, Алкохолизъм, Артрит, Астма, Аутизъм, Безсъние, Болест на Алцхаимер и Крон, Рак на Белия дроб, Кожата, Гърдата, Мозъка, Простата. Сърдечен удар, Черен дроб, Шизофрения, Сърдечно-съдови заболявания!
98
1
 
16
 
! Отговори
Дончо преди 1 година
Не и провал за теб Данче.Ти направи милиони като кметица и протеже на банкянския Толуп.
97
0
 
13
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До Край: как излишна? 99% от всичката хартия която държавните и общински хранилки генерира е създадена за да създава илюзията, че цялото това стадо от държавни търтей е много необходимо. Основен закон на администрацията е да създава все нови и нови измишльотини за да се разраства и да оправдава размера си, без реално тази хартия да е необходима. Основния продукт на София е ненужни хартиени глупости, комисии, агенции и абсурди.
96
2
 
11
 
! Отговори
Край преди 1 година
До 103 БВП можеш да направиш и само с 400 000 администрация. БВП е едно такова мерило дето показваше че руската икономика е по-малка от тази на Италия. ОБАЧЕ руската икономика може да предизвика световна енергиина и продоволствена криза а италианската не може нищо такова.В този смисъл в София се произвежда основно изписана хартия - в голямата си част излишна.
95
3
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До Реалист: дава мокри сънища! 1.БВП е мерило колко пъти 2 лева са се завъртяли между хората, затова не е реално мерило за икономически принос! 2. 90% от БВП на София е от държавни поръчки, държавни служители и защото държавата принуждава големите фирми да имат централа в София, а реалната дейност да е на коренно различно място! Та затова драги ми Шопен, България хрантути София, ама от къде толкова мозък в шопа, че да го разбере! Даже кметицата ви проси пари от държавата за елементарни неща!